Mijn Moment 2010: liefde, leven en werk

Jeroen in Marrakech

Terugblikken, het gebeurt deze laatste week van het jaar aan de lopende band. Bijna iedereen doet het, maar toch is iedere persoonlijke terugblik uniek en dus waardevol. Voor mij was 2010 in alle opzichten een turbulent jaar. Het was een jaar van zoeken, ontdekken en soms ook weer kwijtraken. Een intensieve maar waardevolle ontdekkingstocht die nog niet is voltooid.

Op het zakelijke vlak zocht ik naar de balans tussen het volgen van mijn passie en het behouden van een solide basis. Tussen zelfstandig ondernemerschap en een vaste baan. Maar ook tussen werk en politiek. Dat vroeg om keuzes. Permanent het politieke nieuws verslaan bij Joop.nl liet geen ruimte voor mijn eigen toko Mirck Media en mijn politieke aspiraties binnen D66, dus koos ik voor een andere constructie. En daarin blijft het zoeken naar de ideale balans van al die interesses.

Voor mij was 2010 echt een politiek jaar. Niet alleen omdat Nederland het roer drastisch omgooide, maar ook voor mezelf: ik voerde intensief campagne voor D66 in stadsdeel Amsterdam Nieuw-West, waarvoor we werden beloond met drie zetels en bestuursdeelname. Zelf werd ik net niet gekozen, maar stapte ik toch in de lokale politiek als duo-raadslid ofwel buitengewoon commissielid. Het is een leerzame tijd gebleken, want het politieke spel is onvergelijkbaar met het bedrijfsleven.

Ook op het persoonlijke vlak was 2010 een bewogen jaar. Met mijn vriendin Marit maakte ik twee mooie reizen: naar Marokko (rond de vorige jaarwisseling) en deze zomer naar Kroatië en Montenegro. Het waren momenten dat we dichter tot elkaar kwamen, maar uiteindelijk toch niet dicht genoeg. Vorige maand hebben we tot het verdriet van ons beiden besloten uit elkaar te gaan.

Als ik terugkijk was 2010 het jaar van fel debat. Zelf deed ik daar ook fanatiek aan mee, misschien soms wel iets te fanatiek. Mijn betrokkenheid bij de politiek, de VARA en uiteraard ook de Dutch Bloggies zorgden voor verhitte discussies. Daarin ben ik niet altijd goed begrepen, maar heb ik ook niet altijd de handigste dingen gezegd. Ook is er meermalen een beeld van mij geschetst dat niet klopt. Op internet kennen veel mensen alleen de woorden die je spreekt en niet de mens erachter. Daar moet je rekening mee houden als je schrijft. Je leert ervan: over jezelf, maar ook wie je echte vrienden zijn. Dat is waardevol.

Er is dus veel gebeurd het afgelopen jaar. Soms heftig, soms verdrietig, maar altijd een wijze les. Liefde, leven en werk zijn stuk voor stuk zoektochten die nooit helemaal voltooid zijn. Wel heb ik in 2010 op alle fronten beter voor mezelf kunnen bepalen waar ik naartoe wil. In 2011 ga ik verder op die ingeslagen weg.

Dit verhaal schreef ik speciaal voor het project ‘Mijn Moment’ van Henk-Jan Winkeldermaat, dat tegenwoordig na te lezen is op MijnMoment.com.

Tags: , , , , , , ,

2 Responses to “Mijn Moment 2010: liefde, leven en werk”

  1. JeroenMirck.nl » Elke Dag Bloggen Says:

    […] Het zit er nu officieel op: mijn actie #ElkeDagBloggen. Een hele maand lang heb ik me aan het aloude bloggersadagium gehouden: trouw elke dag een blogpost schrijven. Dat gebeurt tegenwoordig steeds minder vaak, omdat veel bloggers ook gewoon nog een drukke baan of jong gezin hebben. Of beide. En dat gaat natuurlijk voor. […]

    Ben ik anders gaan bloggen? Niet echt, al kreeg ik wel de positieve feedback dat ik soms persoonlijker werd dan normaal. Bloggen is ook iets persoonlijks, maar de mate van persoonlijkheid bepaal je natuurlijk zelf. Wie meer schrijft, deelt natuurlijk ook meer over zichzelf. Dat ‘overkwam’ mijzelf ook. De kunst is om er een goede balans in te vinden. […]

  2. Mijn Moment 2011 Says:

    […] Gelukkig is er op zo’n moment altijd Henk-Jan Winkeldermaat, alias Punkmedia. Elk jaar stuurt hij een mailtje met de vraag om mee te doen aan #mijnmoment […] Het eerste wat ik deed na het lezen van Henk-Jans mail, was het raadplegen van mijn bijdrage uit 2010. Welnu, Henk-Jan: met een paar kleine aanpassingen kun je die tekst moeiteloos herplaatsen. Andere ex, andere vakantie, andere werkgever, andere verkiezingen… maar verder klopt het wel zo ongeveer. Hup, klaar! […]

Leave a Reply