Wie is Jeroen Mirck?

JM-portretJeroen Mirck (Utrecht, 9 december 1971) is zelfstandig journalist, spreker en adviseur op het gebied van internet, media en marketing. Daarnaast is hij politiek actief voor D66 in Amsterdam.

Tot maart 2009 was ik redactiechef van Emerce, maandblad over e-business en online marketing. Daarvoor werkte ik vier jaar als redacteur voor reclamevakblad Adformatie, waarin ik publiceerde over marketing, internet, retail, sponsoring, Public Relations en marktonderzoek. Ook was ik de initiator van Adfoblog, het weblog van Adformatie. In 2010 stond ik aan de wieg van een ander online project: de progressieve VARA-opiniesite Joop.nl.

In het verleden was ik hoofdredacteur van de tijdschriften QM en Memory Magazine. In Tilburg studeerde ik journalistiek (Fontys Hogescholen) en Cultuur & Letteren (Universiteit van Tilburg).

Politiek gezien ben ik actief lid van D66. Bij de lokale verkiezingen 2010 stond ik vijfde op de kandidatenlijst van D66 voor het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West, in 2014 stond ik op plek drie. Sinds 2010 ben ik lid van de D66-fractie in Nieuw-West.

Verder ben ik juryvoorzitter geweest van weblogprijs Dutch Bloggies en jurylid van andere awards, zoals de Retail Reclameprijs en de Stripschapprijs.

Meer info: Curriculum Vitae / Résumé

Zie ook: LinkedIn, Facebook, Twitter, Hyves, Flickr en YouTube.

Jeroen Mirck bij uitreiking Dutch Bloggies 2008.

Jeroen Mirck bij uitreiking Dutch Bloggies 2008. (Foto: Anne Helmond)

In English: http://www.jeroenmirck.nl/about/