Mijn jaar 2010 (volgens Facebook)

Waarom een terugblik op het jaar 2010 schrijven als je die ook automatisch kunt genereren? Al je tweets op een rij zetten levert te veel ruis op, maar wat te denken van je Status Updates op Facebook? Daar vul ik hooguit eens per week in wat me bezighoudt, dus levert een inventarisatie al gauw een beeld op van wat ik het afgelopen jaar heb beleefd. De Facebook-applicatie My Year In Status maakt er automatisch een overzicht van zoals hierboven en klaar is Kees. Nou ja, daar zit dus wel mooi een héél jaar werk in, ja!

Afgezien van de sneeuwstorm zie je december nog niet echt terug in het overzicht, maar dat vind ik niet erg. Deze laatste maand van het jaar heeft namelijk zijn eigen dynamiek, die zich niet uit in Status Updates. Ik ben namelijk de uitdaging met mezelf aangegaan om deze maand elke dag een blogpost te schrijven.

Deze actie #ElkeDagBloggen is een experiment om te kijken hoe het ook alweer is om ‘klassiek’ elke dag iets te bloggen. Niemand verplicht bloggers om dat koste wat kost elke dag te doen, dus is het juist daarom interessant om jezelf eens een maand zo’n verplichting op te leggen. wat gebeurt er dan, ga je anders bloggen? Verplichting is trouwens een relatief begrip, want ik vind bloggen juist heel erg leuk om te doen.

Op tweederde van de maand kan ik je zeggen dat weer echt dagelijks bloggen absoluut leuk is: ik voel me heel erg verbonden met mijn blog, probeer er echt elke dag iets bijzonders van te maken. En het levert ook extra publiek op, en extra reacties. Dat is een stimulans. Waarmee niet gezegd is dat ik deze frequentie vast ga houden. Al was het maar omdat ik in januari vermoedelijk even op een korte vakantie ga.

Laat ik daarom afsluiten met een parafrase van mijn laatste update hierboven: zij die dagelijks bloggen groeten u! Feedback is welkom en neem ik absoluut mee in de laatste blogposts van dit jaar.

Blog on! And see you on Facebook!

Tags: , , , , , ,

4 Responses to “Mijn jaar 2010 (volgens Facebook)”

 1. Topsy.com Says:

  Dit blogartikel is vermeld op Twitter […] Leuke app op Facebook: My Year in Status. Wat hield jou afgelopen jaar bezig? #MyYear2010

 2. Rapidshare Says:

  Interesting…

 3. De Ochtend: iedereen aan de smartphone? Says:

  […] Twitter zette zelf een speciale site online met de belangrijkste twittercijfers van afgelopen jaar. Specifiek voor Nederland zijn er ook particuliere initiatieven: de verkiezing van de Twitteraar van het Jaar en mijn eigen Twitter Top 2010. Allebei handig om te kijken wie je als beginnende twitteraar zou kunnen gaan volgen. En wat doet Facebook? Daar staat een app online waarmee je een jaaroverzicht kunt samenstellen op basis van de ‘status updates’ die je gedurende het jaar hebt geplaatst. De mijne ziet er zo uit, ik ben benieuwd naar de jouwe! […]

 4. JeroenMirck.nl » Liefde, leven en werk Says:

  […] Terugblikken, het gebeurt deze laatste week van het jaar aan de lopende band. Bijna iedereen doet het, maar toch is iedere persoonlijke terugblik uniek en dus waardevol. Voor mij was 2010 in alle opzichten een turbulent jaar. Het was een jaar van zoeken, ontdekken en soms ook weer kwijtraken. Een intensieve maar waardevolle ontdekkingstocht die nog niet is voltooid. […]

Leave a Reply