D66 op campagne

D66 Nieuw-West voert campagne

Campagne voeren is een circus. Eens in de zoveel tijd wordt het bij jou in de buurt opgebouwd en hangt de hele stad vol posters. Dezer dagen maakt het campagnemonster veel kabaal voor de ras naderende gemeenteraadsverkiezingen. Ook D66 is druk aan het flyeren, posters plakken, bijeenkomsten organiseren, netwerken en debatteren. Als kandidaat-raadslid doe ik daar uiteraard fanatiek aan mee. Een fotografisch inkijkje in het circus van de campagnetijgers.

GroenLinks en D66 in debat

Afgelopen week was er iedere dag wel een politiek debat in Nieuw-West. Je hoort vaak niks nieuws, maar soms levert het een spannend debat op. Goed voorbeeld was het debat tussen GroenLinks-wethouder Paulus de Wilt en D66-lijsttrekker Ronald Mauer, afgelopen zaterdag in Nieuw Sloten. Logisch, want het ging over betaald parkeren. De westelijke tuinsteden zijn lang verstoken gebleven van parkeermeters, maar Slotervaart moet er nu geleidelijk aan geloven. Maar niet ten koste van alles, zo viel Mauer zijn tegenstrever De Wilt aan. Boeiende beelden.

D66 wint in Nieuw Sloten

Alle negen partijen deden mee aan het debat in Nieuw Sloten. Met stemkastjes kozen de aanwezigen zowel voor als na de discussie hun favoriete partij. Voor het debat stond D66 al eerste met 22% van alle stemmen, erna stegen we door naar 31%. In deze wijk valt dus wat te halen.

Baadoud in debat

PvdA-lijsttrekker Achmed Baadoud, ook buiten het stadsdeel bekend door zijn interne strijd met de weggestemde Ahmed Marcouch, was van alle debaters het meest aan het woord, maar dat mocht de grootste partij in Amsterdam niet baten bij de lokale peiling. Op de foto is hij in debat met SP-leider Chris Schaeffer.

VVD en GroenLinks vervelen zich

De lijsttrekkers debatteerden in duo’s. Het gevolg was dat andere deelnemers soms even afwezig waren. Zo grepen Michel Tromp (VVD) en Paulus de Wilt (GroenLinks) soms naar hun mobiele telefoon om even te sms’en of (in Tromps geval) te twitteren.

Huiskamerbijeenkomst D66 Amsterdam

Een andere campagne-activiteit van D66 zijn de huiskamerbijeenkomsten. Ageeth Telleman, lijsttrekker van D66 Amsterdam, begon er al mee tijdens haar interne verkiezingsstrijd, maar via Huiskamerbijeenkomst.nl kunnen alle afdelingen ermee aan de slag. Ik coördineer deze ‘hkb’s’ voor Nieuw-West en begeleidde er al twee. Zie het verslag, maar ook de aankondiging van de volgende twee sessies. Schrijf je snel in!

Campagne voeren is teamwork. Gelukkig hebben we in Nieuw-West een goed team: dertien verkiesbare kandidaten (bekijk de hele lijst), een professioneel opererend campagneteam en een ervaren bestuur. Tot 3 maart zijn we aan het zaaien. Help jij ons op de verkiezingsdag oogsten?

Tags: , , , , , , , , , , , ,

4 Responses to “D66 op campagne”

 1. JeroenMirck.nl » Blog Archive » Betaald parkeren: noodzaak of melkkoe? Says:

  […] “Ons stadsdeel moet toegankelijk zijn voor iedereen”, zegt kandidaat-raadslid Tuncay Sevincer (D66) deze week in Westerpost. Nu in Slotervaart op steeds meer plekken betaald parkeren is ingevoerd, laait de discussie over parkeerbeleid in debatten tussen de lijsttrekkers huizenhoog op. Zoals afgelopen week op het Belgiëplein in Nieuw-Sloten. Daar kruisten Ronald Mauer van D66 en Paulus de Wilt van GroenLinks de degens over dit onderwerp. De D66-lijsttrekker werd na afloop van het debat door de zaal uitgeroepen als winnaar. […]

 2. JeroenMirck.nl » Bos en Verdonk naar Nieuw-West Says:

  […] Het is zover. Amsterdam Nieuw-West heeft een coalitie: PvdA, GroenLinks en D66. […] D66 schuift Ronald Mauer (1953) naar voren, deelraadslid in Osdorp en gemeentesecretaris van Oegstgeest. Hij wordt verantwoordelijk voor Onderwijs, Sport, Verkeer & Vervoer en Participatie & Emancipatie, allemaal thema’s die speerpunten waren tijdens de campagne. […]

 3. JM.nl » Nieuw bestuur in Nieuw-West Says:

  […] Voor Baâdoud en De Wilt is bestuursverantwoordelijkheid in Nieuw-West niets nieuws, want zij waren de afgelopen vier jaar al wethouder in de stadsdelen Osdorp en Slotervaart. D66-fractieleider Ronald Mauer beleefde maandag met zijn benoeming maandag wel een primeur. Hij wordt wethouder van Onderwijs, Sport, Verkeer & Vervoer en Participatie & Emancipatie, vier speerpunten tijdens zijn verkiezingscampagne. […]

 4. JM.nl » Nederlander van het Jaar Says:

  […] Wat mij het afgelopen jaar met name opviel is de sterk gegroeide betrokkenheid van velen bij de politiek, en dan met name de lokale politiek. De gemeentelijke verkiezingen hadden enorm veel impact. Of dat bij de stemming voor de Provinciale Staten (en dus indirect de Eerste Kamer) ook zo zal zijn, merken we na de jaarwisseling. Zelf speel ik sinds afgelopen zomer een bescheiden rol als duo-raadslid in de stadsdeelpolitiek van Amsterdam Nieuw-West. Het is fascinerend, maar ook heel intensief. En soms best hard. Toch kan ik het iedereen aanbevelen. […]

Leave a Reply