Wat als een zanger ineens zijn stem verliest?

Youth Lagoon

Wat als je het lichaamsdeel verliest dat essentieel is voor je werk, voor je passie, voor datgene wat je het allerliefste doet?

Het overkwam Trevor Powers, een iel zingende singer-songwriter uit Boise, Idaho. Dat klinkt best obscuur, maar met de band Youth Lagoon timmerde hij goed aan de weg. Totdat hij door verkeerd medicijngebruik ineens zijn kenmerkende stemgeluid verloor.

Acht maanden lang kon hij niet praten en dus ook niet zingen. De ultieme nachtmerrie voor elke vocalist. Ook mentaal ging hij er bijna aan onderdoor.

Afgelopen jaar keerde hij terug met een nieuw en indringend album, met de veelzeggende titel Heaven is a Junkyard. Zijn stem is terug, maar elke noot van zijn (extra?) iele stem benadrukt het leed dat hem trof.

Over dit bijzondere verhaal van deze veelbelovende artiest schreef ik een bijdrage voor muziekblog Ondergewaardeerde Liedjes, organisator van de Snob 2000. Niet alleen over het verlies van zijn vocale gereedschap, maar ook over podiumvrees en de worsteling met een moeilijk verleden.

“My voice is gone and it used to be so strong
The reaper’s ready for the harvest
And fear is where my broken heart is
In a circus tent, all grown up and gone
She’s climbin’ the ladder
God save the trapeze artist”

Lees mijn verhaal over Trevor Powers op Ondergewaardeerde Liedjes.

Tags: , , , ,

Leave a Reply