Een gelukkig 2009!

Het jaar 2008 zit erop. Tijd voor een persoonlijke gedachte…

2008 was het jaar van Barack Obama, “Yes, we can” en Politiek 2.0. Het was ook het jaar dat de term Web 2.0 door overmatig gebruik irritant begon te worden.

2008 was het jaar dat mijn vader stopte met werken. Generaties worden zichtbaar: zo ervoer ik deze kerst ook de kwetsbaarheid van een kind.

2008 was het jaar dat ik uitvloog bij Adformatie. Na vier jaar in een vertrouwd nest vond ik het tijd voor iets nieuws. Ik volgde mijn passie naar Emerce, waar ik me als redactiechef kon vastbijten in nieuwe media.

2008 was natuurlijk ook het jaar van crisis en recessie. Fortis, ING en Icesave wankelden, eerder gingen al de media-initiatieven Skoeps en DAG ter ziele. Het economische klimaat deed VNU Media besluiten om Emerce te gaan verkopen. De toekomst zal leren aan wie.

2008 was een muzikaal jaar. R.E.M. zag ik voor het eerst live, terwijl ik ook aanwezig was bij een verrassingsoptreden van Pixies-voorman Black Francis bij het graf van Herman Brood. Maar bovenal was dit het jaar van de feestjes in De Nieuwe Anita met DJ Natashka.

2008 was het jaar van Twitter en Personal Branding, thema’s waarover men mij ineens als expert ging benaderen. Ook gaf ik mijn eerste cursus Corporate Blogging. Mijn eigen personal branding moest er natuurlijk eveneens aan geloven, getuige deze nieuwe blog. Mijn eigen domein.

2008, het jaar vloog voorbij. Ben benieuwd wat 2009 in petto heeft.

Ik wens al mijn familie, vrienden en andere bekenden veel geluk toe in het nieuwe jaar. Tot ziens, analoog of digitaal!

Jeroen Mirck

Amsterdam, 31 december 2008

Tags: , , , , , ,

19 Responses to “Een gelukkig 2009!”

 1. Mike's Webs Says:

  Van hetzelfde Jeroen!. Grappige foto trouwens!:)

 2. Karel Kolb Says:

  Benieuwd wie je stukkies op papier volgend jaar gaat betalen, maar dat zien we dan wel, 2009 is nog ver weg. Maak er wat moois van Jeroen!

 3. Ton Says:

  Jeroen, ook jou veel plezier gewenst in 2009. Dat we elkaar straks veelvuldig mogen tegenkomen en geanimeerde discussies over weblogs daarvan ‘t gevolg zullen zijn. :-)

 4. Marije van den Berg Says:

  Alle goeds voor het komend jaar!

 5. Sander Mirck Says:

  Yo Bro,
  Mooie verhalen. Keep up da good work! In crisistijden komt de kwaliteit boven drijven ;-) Kwaliteit komt eigenlijk altijd wel boven drijven, alleen nu kan het iets sneller. Ook een soort luchtbel, maar dan met goede inhoud. Beste wensen voor 2009!

 6. Frank Meeuwsen Says:

  Hoi Jeroen

  Het was een leuk jaar en ik weet zeker dat 2009 nog boelveel leuker gaat worden! Wat er ook gebeurt!

  Tot snel!

 7. rotnaam Says:

  Jeroen,
  volgens mij gaan we nog veel van jou horen in 2009 :)
  zet em op
  op Radio 1 op 1/1 vanaf 20:00
  wens je veel levensstroom

  groet,
  Frank

 8. roelandp Says:

  Hey Mr. Mirck,

  Gelukkig nieuwjaar!

  Tot de 13e, De Nieuwjaarsborrel!

 9. Ton Wesseling Says:

  Van 2009 dan maar weer zo’n knaljaar maken? Plezier en geluk gewenst vanaf een koud Vleuten!

 10. Harald Says:

  Ha Jeroen,
  jij ook een goede jaarwisseling toegewenst en dat 2009 een productief jaar mag worden.
  grtz.

 11. Henk-Jan Winkeldermaat Says:

  Ik kan me nog herinneren dat wij in januari zaten te babbelen over het een en ander van de toekomst. Het is allemaal toch maar mooi uitgekomen.

  Met die overstap naar Emerce als hoogtepunt, lijkt me. Want je kunt ook maar beter wegzijn bij een uitgave die een succesvol Adfoblog wegserveert als, en ik citeer Leon Bouwman bij de NVJ-bijeenkomst over vakblad en internet, ‘moeilijk om kwaliteit na te streven, te veel incrowd, babbelhoekje, te veel praatje voor eigen parochie en een Adformatie onwaardig product’ (heb nauwkeurig zitten meepennen in mijn Moleskine). Adformatie.nl, ik kom er eigenlijk nooit meer.

  Anyway, heel veel succes met Emerce, en we zien elkaar snel (borrels genoeg).

  Ciao, HJ.

 12. Rob Doms Says:

  Ha Jeroen,

  Zo’n ouderwetse Web 1.0-nieuwjaarspam werkt nog goed als ik zo de reacties tel ;-)

  Ik wens je een fijne jaarwisseling en een gelukkig nieuwjaar!

  Groet,
  Rob

 13. Jeroen Bezem Says:

  Ha Jeroen,

  Ik wens je ook het allerbeste voor 2009! Voor welke eigenaar dan ook: we gaan weer heel mooie uitgaven van Emerce maken…

 14. Noor de Laat Says:

  Lieve Jeroen,
  Van Klaas en mij alle goeds toegewenst in 2009, maar eerst een knallend en feestelijk uiteinde van dit jaar. We hebben de eerste oliebollen al achter de kiezen!! Liefs van ma.

 15. karin r. Says:

  heel veel goed ook voor jou in 2009!

 16. Marcel Says:

  Ook ik wens jou een heel gelukkig 2009 waarvan nu al vast staat dat het een uniek jaar wordt: see you in Jakarta!

  Pa

 17. Harald Roelofs Says:

  Hoi Jeroen,
  Gelukkig nieuw jaar ook voor jou… en dat alles dat je wenst ook jouw kant op mag komen.
  Tot snel.
  Groet,
  Harald

 18. Ronald ter Voert Says:

  Ha Jeroen,

  Jij ook de beste wensen!

  Ronald.

 19. Charissa Says:

  Een heel goed en succesvol 2009 Jeroen! En tot snel…

Leave a Reply