Jeroen Mirck 2.0

“Hello world!” Zo heette deze blogpost eerst. Automatisch aangemaakt door WordPress nadat ik me had aangemeld voor een blogaccount. Toch vind ik “Hallo wereld” niet zo gepast, want het suggereert dat ik op 18 juli 2008 voor het eerst ben gaan bloggen. En dat klopt niet.

Ik kan een lange lijst van eerdere blogactiviteiten noemen (Blogger, Web-log, LiveJournal, MySpace, Pitas, Volkskrantblog, Blogo, Hyves, Tumblr, ja zelfs WordPress), maar daar gaat het nu niet om. Deze blog is namelijk wel degelijk een keerpunt.

Voorheen heb ik altijd geblogd op subdomeinen van gratis blognetwerken, uitgezonderd Adfoblog van mijn vroegere werkgever Adformatie. Vanaf heden kies ik ervoor om alles te clusteren op mijn eigen domein: JeroenMirck.nl. Noem het voor mijn part Jeroen Mirck 2.0. Niet dat ik nu webtweepuntnulleriger communiceer dan voorheen, maar verschil met hiervoor is wel dat ik voortaan mijn eigen vaste plek claim op het overvolle web. Zoekt u Jeroen Mirck, kom dan naar JeroenMirck.nl. Voor opinies over marketing en nieuwe media, maar ook over andere zaken die me bezighouden.

Consequentie van deze keuze is dat ik op mijn andere blogs stop met bloggen. Ik begin aan iets nieuws door mijn oude schepen te verbranden. Zonde van de opgebouwde scores bij Google en Technorati, maar ik ben ervan overtuigd dat ik zulke cijfers op termijn wederom kan realiseren. Als blogger verander ik niet, ik word hooguit beter vindbaar. Hello again, world!

Tags: , , , ,

8 Responses to “Jeroen Mirck 2.0”

 1. Mr WordPress Says:

  Hi, this is a comment.
  To delete a comment, just log in and view the post's comments. There you will have the option to edit or delete them.

 2. Henk-Jan Winkeldermaat Says:

  Even kijken of het reactiefunctie het doet in WordPress. Succes ermee!

 3. Henk-Jan Winkeldermaat Says:

  Daar hou ik je aan. Alleen maar hier bloggen.

  Ik zit er nu trouwens weer over te denken om mijn businessblog punkmedia.nl weer meer los te koppelen van de privépersoon Henk-Jan Winkeldermaat, door bijvoorbeeld henkjanwinkeldermaat.nl (die zal nog wel vrij zijn vermoed ik zo).

  Succes ermee! Ik blijf je volgen.

 4. Lancering JeroenMirck.nl Says:

  […] JeroenMirck.nl is al in de lucht, maar ik ga pas medio augustus deze eigen website officieel lanceren. Dat heeft alles met mijn vakantie te maken: eerst ben ik nog even op stedentrip naar Barcelona. Vandaar dat deze gloednieuwe site nu al tijdelijk ‘on hiatus’ is. Even geen updates dus. De ongeduldige bezoekers moeten het voorlopig doen met een tiental oudere stukken die ik hier heb geherpubliceerd om over een relevant archief te kunnen beschikken. Tegelijk was het een manier om mezelf de blogsoftware van WordPress eigen te maken. Na mijn vakantie zet ik alle puntjes op de i voordat ik de officiële aftrap doe. Wel heb ik hier alvast mijn beweegredenen verwoord. We spreken elkaar snel! […]

 5. Comicbase » Blog Archive » Hello World! Says:

  […] No, this is not my official WordPress blog.
  You can find it on JeroenMirck.nl […]

 6. Personal Branding, hoe doe je dat? Says:

  […] is ideaal om het onderwerp goed te kunnen doorgronden. Daarom hier wat tips en tricks, gebaseerd op eigen ervaringen, bekende voorbeelden en de mening van […]

 7. Jeroen Mirck Says:

  Bizar dat ik er net tijdens het eenjarig bestaan van JeroenMirck.nl achter moet komen dat Blogo Media de stekker uit Strips.blogo.nl heeft getrokken. Ik merkte dat een linkje niet meer werkte, dus mailde ik Stephan Fellinger. Die antwoordde: “Afgelopen weekend zijn we overgegaan op WordPress met meer dan 30.000 artikelen. Bij de verhuizing hebben we een aantal blogs die niet meer actief zijn stopgezet.” (ST)RIP.blogo.nl dus.

 8. Tien jaar bloggen in Nederland Says:

  […] Je hebt kleine feestjes en grote feestjes. Het kleine feest is dat mijn weblog JeroenMirck.nl vandaag precies één jaar bestaat. Het grote feest is dat bloggen in Nederland tien jaar bestaat. Wanneer precies, dat weten we niet. Want wat was het eerste weblog? Tonie.net (september 1999), Alt0169 (augustus 1999) of Sikkema.net (juli 1999)? Bright interviewde de drie frontrunners, dus maak zelf je keuze. […]

Leave a Reply