Goede start, Twitter op Radio 1

Nadat 2009 vlammend van start was gegaan vannacht, trap ik het nieuwe jaar vanavond af met een optreden op Radio 1. In het programma BNN Today praat ik over de Twitter Top-40 die ik vorige week publiceerde. Het gesprek zal ongetwijfeld gaan over wat Twitter nu eigenlijk precies is en of de door mij gerangschikte toptwitteraars echt niks beters te doen hebben. Telefonisch komt ook de nummer 1 uit mijn lijst live in de uitzending: Frank van Dun, alias Rotjong op Twitter, die rond die tijd vermoedelijk zijn 45.000e tweet produceert. Het programma duurt van acht tot tien. Rotjong en ik komen rond 20:45 uur aan het woord. Luister live, of wacht op een later linkje hier naar de uitzending. Reageren op de uitzending kan hieronder in de comments. Zelf zal ik uiteraard twitteren vanuit Hilversum.

Update 02-01: De uitzending is inmiddels HIER te beluisteren.

Tags: , , , ,

10 Responses to “Goede start, Twitter op Radio 1”

 1. Mike's Webs Says:

  Ik zie het nu pas, en wacht wel op je linkje.

 2. karin r. Says:

  een beetje wedstrijd gedoe wordt het met dat getwit. dat vind ik jammer.

 3. Mike's Webs Says:

  @Karin r.: Goed punt. Ik heb vooral de neiging om de veeltwitters te mijden. Wie heeft tijd om al die mind farts te lezen?

 4. Jeroen Mirck Says:

  @Karin, Mike: Ik denk dat de meeste twitteraars het niet als een wedstrijd zien, en dat is ook zeker niet de bedoeling van Twitter. Zelf heb ik precies een jaar geleden juist besloten om minder te gaan twitteren. Kwaliteit gaat naar mijn mening boven kwantiteit, en ik wil niet doubleren met andere twitterazi. Het moet soms wel echt ergens over gaan.

  O ja: de uitzending staat inmiddels online. Bedankt, @Luuk!
  http://tinyurl.com/8axxn7

 5. Mike's Webs Says:

  @Jeroen: Uitzending was wel oké. Vond het wel interessant dat je wat aarzelde toen de presentatrice – ben even haar naar kwijt – vroeg wat er nu zo leuk is aan het twitteren.

  En ik denk ook niet dat de meeste twitteraars het aantal tweets als wedstrijd zien, maar hoe zit het met het aantal followers. Veel followers is egostrelend, of niet?

 6. rotnaam Says:

  ik zie het iig niet als een wedstrijd. 45K is slechts een optelsom. Aantal Followers is voor mij ook niet relevant. Gebakken lucht. Twitter Ergo Sum.

 7. karin r. Says:

  @rotjong: ik donder de twitteraars eruit die geen ‘ twit onderhoud’ voeren. wat heb ik er anders aan? het is leuk om juist met sommige mensen, die je niet/nauwelijks kent ergens over te babbelen. maar wel die interactie houden. want die lui die net als met hyves alleen maar meer followers toevoegen en niet een ‘gesprek’ aangaan donder ik eruit. hatsjikideej.

 8. Jeroen Mirck Says:

  Mooie discussie over kwaliteit van tweets en followers. Dat was een paar niveaus te diep voor de BNN-uitzending, vrees ik. Die was uiteindelijk toch een kennismaking van die doelgroep met het Twitter-fenomeen. Aantallen tweets zijn niet per se een graadmeter van kwaliteit, maar iemand die nagenoeg niets twittert, voegt ook niets toe. Zeker niet als hij of zij niet interacteert met andere twitterazi.

  Toevallig was er laatst een internationale discussie over Twitter-autoriteit. Loïc Le Meur, organisator van de Franse conferentie LeWeb, pleitte voor gewogen resultaten bij Twitter Search, gebaseerd op aantal followers. Robert Scoble, toch niet de minste, vond dat onzin. Het beste betoog over autoriteit werd vervolgens verwoord door de Britse mediacriticus Jeff Jarvis. “Part of the problem in the Twitter discussion is also that the number of followers is, in the end, a proxy for celebrity while links – which Google PageRank and, for better or worse, Technorati value – come closer to measuring at least relevance.”

 9. Jeroen Mirck » Blog Archive » Too much Twitter? Says:

  […] Op Radio 1 ging het vanavond twee uur lang over Twitter. Voor wie het nog steeds niet helemaal volgt: Twitter is een online kwebbelbox, publiek toegankelijk voor iedereen. Radioprogramma BNN Today pakte er echt mee uit, met talloze bekende twitteraars in de studio. Ook ik mocht als internetjournalist aanschuiven, net als op nieuwjaarsdag. […]

 10. JeroenMirck.nl » Dazzleville Says:

  […] Vannacht was ik in Dazzleville. Aan de overkant van het IJ verrijst in Amsterdam Noord elke jaarwisseling een speciale vrijplaats op het NDSM-terrein, waar het nieuwe jaar wordt ingeluid met bands, deejays en om middernacht een groots vreugdevuur. Ook twee jaar geleden was ik van de partij. De sfeer was vergelijkbaar. Bandjes in de tenten, funky dansmuziek in Noorderlicht en keiharde techno in de NDSM-werf. […]

Leave a Reply