R.I.P. DAG

Gisteren is ons ontvallen

DAG

7 mei 2007 – 1 oktober 2008

Vierde van de gratis dagbladen in Nederland

Wij herdenken DAG niet als een trouwe vriend, maar als een onregelmatig wisselend contact, waarmee wij soms een kortstondige affaire aangingen. Kortstondig, want aan Metro waren we het meest gewend, Spits lazen we vanwege de sport en De Pers was inhoudelijk gewoon beter. En uiteindelijk betaalden we toch liever gewoon geld voor een écht goede tabloid: NRC.next.

“Nee, DAG blijft!” (Bestuursvoorzitter Bert Groenewegen van PCM Uitgevers in januari 2008 tijdens nieuwjaarscongres Koffiedik Kijken)

Voor condoleances kunt u hier terecht.

Geen bezoek, geen kranten.

Tags: , , , , , ,

5 Responses to “R.I.P. DAG”

 1. Anja Says:

  :-D

 2. Mike's Webs Says:

  :)
  In de oudpapierbak ermee.

 3. karin r. Says:

  moet eerlijk bekennen
  dat ik het blad nauwelijks las.

 4. Jeroen Mirck » Blog Archive » Een gelukkig 2009! Says:

  […] 2008 was natuurlijk ook het jaar van crisis en recessie. Fortis, ING en Icesave wankelden, eerder gingen al de media-initiatieven Skoeps en DAG ter ziele. Het economische klimaat […]

 5. Jeroen Mirck Says:

  Per 1 oktober 2009 gaat ook de stekker uit de website DAG.nl. Dat was ook een raar fenomeen: een krantensite zonder krant. De redactie schrijft vandaag een afscheidsbericht:

  Na de papieren krant gaat nu ook DAG Online verdwijnen. Per 1 oktober zal deze website niet langer worden ververst. Deze beslissing is een gevolg van de marktomstandigheden, die het op dit moment niet mogelijk maken DAG.nl winstgevend te exploiteren. Voorlopig blijft het archief met alle DAG-artikelen volledig doorzoekbaar. De mogelijkheid om te reageren zal per 1 oktober worden uitgeschakeld.

  DAG werd in mei 2007 door KPN en PCM Uitgevers opgericht als een crossmediaal nieuwsplatform: 24 uur per dag, zeven dagen per week nieuws. Via papier, internet, mobiel en tv-schermen in ziekenhuizen, cafés en scholen door het hele land. In oktober 2008 zag de uitgever zich al genoodzaakt te stoppen met de papieren krant. Precies een jaar later gaat DAG Online dus eveneens verdwijnen.

  Bij deze willen wij al onze lezers hartelijk bedanken voor hun bezoekjes aan onze website de afgelopen tweeënhalf jaar.

  Redactie DAG

Leave a Reply