Emerce staat te koop

Emerce, mijn blaadje, gaat worden verkocht. Dat heeft mijn werkgever VNU Media vanmorgen aan het personeel bekendgemaakt. Even citeren wat collega Jannemiek Starkenburg er zojuist over schreef:

De directie van VNU Media heeft zojuist aangekondigd dat Emerce in de verkoop gaat. Daarnaast worden de titels Sprout en Management Team in de etalage gezet. Er zijn gesprekken gaande met diverse partijen. Welke partijen dit zijn wordt niet bekend gemaakt. De directie heeft daarnaast verdere bezuinigingen aangekondigd om de economische recessie het hoofd te bieden. Sprout en Management Team werden vorig jaar al te koop aangeboden. Voor beide titels werd geen geschikte koper gevonden.

We zitten nu middenin de deadline voor ons decembernummer, dus ga ik vanmiddag gewoon weer hard aan de slag. The show must go on. En verkocht worden is altijd beter dan opgeheven worden, want dan sta je direct op straat. Alles komt goed.

Tags: , , , ,

11 Responses to “Emerce staat te koop”

 1. mafkees Says:

  Tsja, deaudhout toch..

 2. Mike's Webs Says:

  Wie weet weet de toekomstige koper wel wat ze met Emerce aanmoeten en heeft deze verkoop vooral voordelen.

 3. Karel Kolb Says:

  En anders gaat Emerce gewoon door als Twitter-account, worden de artikelen ook een stuk puntiger van. :-) Vaar wel in deze woelige tijden Jeroen!

 4. Jeroen Mirck Says:

  @Mike, Karel: Ik kijk vol vertrouwen naar de toekomst.

  @Mafkees: Emerce is ook een zeer goedbezochte website. Het pakket gaat gezamenlijk in de verkoop, dus de nieuwe koper krijgt Emerce.nl erbij. Plus de events die wij jaarlijks organiseren, zoals Emerce eDay.

 5. Jeroen Mirck Says:

  Update van berichtgeving (en speculatie) over de verkoop van Emerce:
  * Emerce zelf onthulde natuurlijk het nieuws.
  * Webwereld interviewde als eerste ceo Erik Hoekstra van VNU Media.
  * Van de marketingblogs nam Molblog het nieuws als eerste over.
  * Daarna circuleerde het ANP-bericht, wederom met een quote van Hoekstra.
  * En toen begon het speculeren: Hyped trapte af met een lange lijst.
  * Dutch Cowboys zag kansen voor Adformatie Groep en NDC.
  * Bij Marketingfacts kon zelfs gestemd worden in een poll.

 6. Jeroen Mirck Says:

  Op LinkedIn is inmiddels door oud-hoofdredacteur Anton van Elburg een Emerce-groep opgezet (“voor (oud) medewerkers, lezers en partners van Emerce”), waar je ook kunt discussieren over de toekomst van Emerce. Ik heb daar ook maar meteen even gereageerd:

  “Interessante discussie. Tom Sanders heeft gelijk als hij zegt dat de synergie tussen blad en site beter kan. Overigens zijn we de laatste tijd al meer bezig met crossmediale producties (web/print) en doorplaatsing van meer papieren content op de site.
  De suggestie om het blad op te heffen hoor je wel vaker van mensen die de economische cijfers niet kennen. Zolang online zich over de hele linie moeilijker laat verkopen dan print, is een blad op dat vlak een onmisbare schakel. Daarbij komt dat print zich veel beter leent voor de verhalen over mensen uit het vak, beter dan nieuwsberichten op een site. Dat doet de papieren Emerce dus ook (toch maar weer eens wat vaker lezen, Tjeerd). De kanalen kunnen elkaar prachtig ondersteunen en versterken.
  Aandachtspunt om het blad beter te laten renderen is een sterkere focus op online sales. Binnen het grote VNU Media was Emerce geen speerpunt en gingen de meeste online verkoopinspanningen naar zuster Computable. Op dat vlak valt veel meer te halen voor een uitgever met volledige ‘E-focus’.”

 7. Jeroen Mirck » De Pers is een kutkrant Says:

  […] Afgelopen met werken? Wat een kul. Even de feiten: Emerce wordt verkocht, Computable blijft gewoon onderdeel van VNU Media. Wekelijks rolt Computable nog steeds van de persen, morgen verschijnt Emerce weer. […]

 8. Jeroen Mirck » Te koop: Emerce (prijs n.o.t.k.) Says:

  […] Emerce staat te koop, en ik dus ook. Dat is een nieuwe ervaring voor me. Reorganisaties, saneringen en andere inkrimpingen […]

 9. Jeroen Mirck » Verhuizing van Emerce Says:

  […] Waarom moet Emerce intern verhuizen? Omdat we in de etalage staan, samen met Management Team en Sprout. Aangezien VNU Media die drie bladen graag samen verkoopt, […]

 10. Jeroen Mirck » Blog Archive » Een gelukkig 2009! Says:

  […] Skoeps en DAG ter ziele. Het economische klimaat deed VNU Media besluiten om Emerce te gaan verkopen. De toekomst zal leren aan wie. […]

 11. Jeroen Mirck » Emerce is verkocht! Says:

  […] Het grote woord is eruit: na enkele maanden in de etalage is vandaag dan eindelijk de verkoop van Emerce afgerond. Zojuist heb ik dit bericht op Emerce.nl gezet: […]

Leave a Reply