Column: twitteren onder werktijd

“Wie deze column leest wordt ontslagen”, zo kopt NU Zakelijk vandaag. Het is mijn debuut als columnist op de zakelijke pagina van NU.nl. De wekelijkse column #GoedBezig wordt geschreven door auteurs van uitgeverij Haystack, waar ik ook een boek ga publiceren. Mijn column gaat over de ergernis van werkgevers ten aanzien van medewerkers die twitteren, facebooken, bloggen en vakanties boeken onder werktijd. Ten onrechte, zo blijkt uit Deens onderzoek: het zogenaamde ‘LOL-surfen’ bevordert de werkprestaties. Lees hier de hele column.

Tags: , , , , ,

4 Responses to “Column: twitteren onder werktijd”

 1. De Ochtend: hoe illegaal is downloaden? Says:

  […] Burgerlijke ongehoorzaamheid (namelijk: downloaden en LOL-surfen op het werk) stond maandag centraal in mijn internetrubriek op Radio Noord-Holland. Later op de dag terug te luisteren via het radio-archief. […]

 2. Tegen Brein Says:

  […] Joop.nl had een heel mooi stuk; die willen we jullie niet onthouden! […] Ook Joop doet mee, neen niet die Joop, kan niet, Joop.nl, die!

 3. Blogs passé? Zelfs Hyves blogt tegenwoordig! Says:

  […] Na mijn eerdere column over twitteren onder werktijd verscheen dit weekend mijn tweede column op NUzakelijk: “Soms kan het verfrissend zijn om terug te grijpen op een alweer wat oudere trend, die door de trendwatchers alweer ten grave is gedragen. Zo startte social network Hyves afgelopen week zowaar een corporate weblog. Bloggen, was dat niet dood?” […]

 4. Column: hou van hen die je haten Says:

  […] Na mijn eerdere columns over de fabeltjes omtrent social media en twitteren onder werktijd verscheen dit weekend mijn derde column op NUzakelijk. Het is een voorproefje van mijn boek ‘Help, ik sta op GeenStijl’, dat eind dit jaar bij uitgeverij Haystack verschijnt. […]

Leave a Reply