Blogs passé? Zelfs Hyves blogt tegenwoordig!

Na mijn eerdere column over twitteren onder werktijd verscheen dit weekend mijn tweede column op NUzakelijk:

“Soms kan het verfrissend zijn om terug te grijpen op een alweer wat oudere trend, die door de trendwatchers alweer ten grave is gedragen. Zo startte social network Hyves afgelopen week zowaar een corporate weblog. Bloggen, was dat niet dood? Onzin, een weblog bijhouden blijft een geijkt middel om relaties of klanten op een persoonlijke manier bij te praten over wat je doet. Toch hoor je vaak dat veel bloggers hun terrein hebben verlegd naar al die hippe social media. Zelfs Forbes.com beweerde dat op basis van Technorati-cijfers, maar van die analyse blijkt volgens het weblog Social Media Today helemaal niets te kloppen. Zo zegt 49 procent van de parttime bloggers en zelfs 62 procent van de bloggende zzp’ers dat ze juist meer zijn gaan bloggen omdat ze het via sociale media zo lekker kunnen verspreiden en promoten. Geloof dus niet het fabeltje dat bloggen geen zin meer heeft.”

Lees de hele column op NUzakelijk.

Tags: , , , , , ,

4 Responses to “Blogs passé? Zelfs Hyves blogt tegenwoordig!”

 1. Hans Says:

  Hyves is nog veel meer passé dan blogs.. geen gelukkig voorbeeld. ;)

 2. Jeroen Mirck Says:

  @Hans: Zolang Hyves nog zo’n 10 miljoen leden heeft, zou ik het nog niet passé willen noemen. Maar je hebt gelijk: blogs én Hyves gelden niet bepaald als de trending topics van 2011. Toch durf ik te stellen dat blogs relevant zullen blijven als communicatiemiddel voor bedrijven.

 3. Hans Says:

  http://trends.google.com/websites?q=hyves.nl%2Cfacebook.com&geo=NL&date=ytd&sort=1

  Facebook zit in een stijgende trend, Hyves in een afvlakkende trend. Vooral het gegeven dat Hyves in de altijd vooroplopende Randstad-provincies al voorbijgestreefd is door Facebook lijkt me een veeg teken…

 4. Column: hou van hen die je haten Says:

  […] Na mijn eerdere columns over de fabeltjes omtrent social media en twitteren onder werktijd verscheen dit weekend mijn derde column op NUzakelijk. Het is een voorproefje van mijn boek ‘Help, ik sta op GeenStijl’, dat eind dit jaar bij uitgeverij Haystack verschijnt. […]

Leave a Reply