Freelance @ Haystack

Vanaf april 2011 werk ik weer fulltime voor mezelf, zo blogde ik vorige week al. Oftewel: onder de vlag van Mirck Media schrijf, spreek, doceer, train, redigeer, presenteer of adviseer ik over alles wat met (sociale) media en (online) communicatie te maken heeft. Ook mijn profielen op LinkedIn, Facebook en Twitter heb ik netjes aangepast. Toch vroeg laatst iemand die me op alledrie die platforms volgt: “Huh, ben jij weg bij Deloitte?” Sterker nog: iemand anders dacht dat ik nog steeds bij de VARA werkte. Zo gaan die dingen: de digitale media heten sociaal en interactief, maar de overdaad aan prikkels is zo groot dat we vaak iets over het hoofd zien. Prima, dan geef ik even een update.

Ik prijs me gelukkig een vliegende start te kunnen maken. Zo heb ik al sinds augustus 2010 natuurlijk al een wekelijkse internet-rubriek op Radio Noord-Holland (elke maandag om 10:10 uur) en gaf ik in april alweer twee presentaties: een workshop Social Media voor een bedrijvenvereniging en een avondcursus Crossmediale Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Het laatste nieuws: vanaf deze week ga ik voor enkele dagen per week als freelance (eind)redacteur aan de slag bij uitgeverij Haystack, bekend van managementboeken als ‘Zakelijk twitteren voor bedrijven’ en ‘Geld verdienen met sociale media’. Na dit project van drie maanden ga ik trouwens zelf een boek schrijven voor Haystack, maar daarover later meer. Want dan ben je dit al lang weer vergeten. Al is goede personal branding natuurlijk de naald die je vindt in een hooiberg.

Tags: , , , ,

4 Responses to “Freelance @ Haystack”

 1. Column NUzakelijk: twitteren onder werktijd Says:

  […] “Wie deze column leest wordt ontslagen”, zo kopt NU Zakelijk vandaag. Het is mijn debuut als columnist op de zakelijke pagina van NU.nl. De wekelijkse column #GoedBezig wordt geschreven door auteurs van uitgeverij Haystack, waar ik ook een boek ga publiceren. Mijn column gaat over de ergernis van werkgevers ten aanzien van medewerkers die twitteren, facebooken, bloggen en vakanties boeken onder werktijd. Ten onrechte, zo blijkt uit Deens onderzoek: het zogenaamde ‘LOL-surfen’ bevordert de werkprestaties. Lees hier de hele column. […]

 2. renzo Says:

  “Toch vroeg laatst iemand die me op alledrie die platforms volgt: “Huh, ben jij weg bij Deloitte?” Sterker nog: iemand anders dacht dat ik nog steeds bij de VARA werkte.”

  Klopt; herkenbaar. Weet je, wij denken vaak wel dat we alles verteld hebben en dat is ook zo, maar in het leven van anderen sta niet jij centraal maar zij zelf. Dus soms ben je wel verbonden aan iemand, op wellicht 4 netwerksites, maar heb je die persoon niet al die tijd op de voet gevolgd…prima toch.
  En zo kwam het ook, Jeroen, dat wij laatst op dezelfde boekpresentatie (Dautzenberg) rondliepen en elkaar dus eindelijk offline hadden kunnen spreken… maar ja, ik kom daar pas achter bij de HP/De Tijd van deze week (zie rubriek achterin ‘De gordel’. Leuke foto van je!)

 3. Jeroen Mirck Says:

  Je hebt helemaal gelijk, Renzo. Mensen kunnen niet alles weten en hebben sowieso een andere focus dan je zelf hebt, zeker als het jezelf betreft. De oplossing is: blijf je boodschap herhalen, maar dat wordt op den duur vervelend voor de mensen die wel hebben opgelet.

  HP/De Tijd heb ik nog niet gezien, straks even kopen. Dank voor de tip!
  Edit 17:00 uur: Hier de bewuste passage: http://flic.kr/p/9A93ee

 4. Proust in Zaltbommel Says:

  […] “De echte ontdekkingsreis bestaat niet uit het zoeken naar nieuwe landschappen, maar in het hebben van nieuwe ogen.” Dit mooie citaat van Marcel Proust spotte ik deze week. Zo wil ik ook naar de wereld kijken. De poëtische frase van Proust trof ik aan op een gevel in het oude centrum van Zaltbommel, waar ik tijdelijk werk voor Haystack. […]

Leave a Reply