Lowlands was weer feest, ook voor sponsors

Lowlands-blue 2000px

Lowlands was afgelopen weekend spraakmakender en urgenter dan in voorgaande jaren. Veel goede en memorabele optredens, maar ook acts met een speciaal verhaal: The Eagles of Death Metal zijn onlosmakelijk verbonden met de aanslagen in Parijs, terwijl Yuri van Gelder sportieve revanche nam op zichzelf en NOC*NSF na te zijn weggestuurd uit Rio. Daarnaast probeerden ook sponsors een onuitwisbare indruk te maken. In hoeverre slaagden zij erin een geslaagd feestje te bouwen samen met het festivalpubliek? Lees mijn complete verslag op Blendle

Ondanks een dip in populariteit gedurende de laatste jaren was A Campingflight to Lowlands Paradise dit jaar weer een ijzersterk festival, en dus ook een sterk merk. De sterkste merken zijn natuurlijk de bekende bands, al worden die op Lowlands gedoseerd geserveerd. Dus kregen we Muse op vrijdag als een stevige amuse, LCD Soundsystem als uitsmijter op zondag en daartussenin op zaterdag een hoofdgerecht met drie toppers pal na elkaar: het verstilde Sigur Rós, Oasis-liedsmid Noel Gallagher en het dance-duo Disclosure.

Lowlands is de laatste jaren veranderd. Natuurlijk komen de oude rockers nog steeds, maar een steeds groter deel van het publiek is jong, hip en trendy, met een grotere voorliefde voor dance en andere elektronische muziek. Lowlands is meer dan ooit een totaalbeleving, met naast een steeds bredere mix van muzikale genres ook trendy food, amusement en theater. Een entreekaart voor het naastgelegen Walibi Holland is slecht één vinkje extra bij de digitale aankoop van een festivalticket.

Te midden van die totaalervaring proberen ook sponsors een eigen (merk)beleving toe te voegen. Altijd lastig, want de bezoekers komen voor de bands en het merk Lowlands, niet specifiek voor Oxfam Novib, Bacardi, Desperados of Red Bull. Al is drank natuurlijk onlosmakelijk verbonden met muziekfestivals.

Hoe deden sponsors als Heineken, KPN en Bacardi het op Lowlands? Lees mijn complete artikel op Blendle of Reporters Online.

KPN Disco Lowlands

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply