Nieuwe baan

Het staat in de Volkskrant, dus is het waar: ik vertrek bij Joop.nl. Na bijna een jaar met veel plezier te hebben meegebouwd aan de progressieve opiniesite van de VARA vind ik het tijd voor iets nieuws, iets anders. Per 1 augustus 2010 heb ik een nieuwe baan: community officer bij Deloitte Innovation. Vanmorgen meldde de Volkskrant, in een kader bij een artikel over Joop.nl:

Mijn nieuwe baan past naadloos in de nieuwe initiatieven waar ik de afgelopen jaren aan heb meegewerkt: Adfoblog (Adformatie), Mindz.com en het laatste jaar dus Joop.nl. Deloitte biedt me de mogelijkheid om me met social media te blijven bezighouden, maar ook mezelf te verbreden door te gaan werken in een zakelijke omgeving. Iets heel anders dan Joop.nl, maar tegelijk sluit het goed aan op wat ik kan. Binnenkort meer over die nieuwe baan, als ik er eenmaal ben gestart.

UPDATE (april 2011): Uiteindelijk ben ik voor mezelf gaan werken, als zelfstandig journalist en tekstschrijver. Nog altijd schrijf ik voor Joop.nl. 

Tags: , , , , ,

35 Responses to “Nieuwe baan”

 1. madbello Says:

  Gefeliciteerd en succes met je nieuwe job ;-)

 2. Frank van Dun Says:

  Weer een goede stap! Gefeliciteerd. Toch wel vakantie eerst?

 3. Twitter Trackbacks Says:

  Tweets about this link:
  @RoosvanVugt: Welkom bij #Deloitte :)
  @JasperMooren: RT @JeroenMirck: BREKEND: ik vertrek bij @Joop_nl.
  @Meneer_Van_Dale: En dan morgen BREKEND dat @JeroenMirck undercover bij Joop.nl ging en allemaal onzinberichten plaatste?

  Tweets about this subject:
  @Geen_Stijl: Jeroen Minsk verlaat Joop: http://bit.ly/b4WqTL
  @Niek_Stolker: Hé, @JeroenMirck op HP/De Tijd: http://bit.ly/9ChNA7

 4. Jake Says:

  Jobhopper! Nee joh, vele citaties enzo

 5. karin r. Says:

  gefeliciteerd, maar dus niet terug naar het zzp-schap?

 6. Jan-Diederik Says:

  Heh? Normaal gaan mensen die graag dingen starten toch pas weg als het een succes is?
  Nouja, succes met je community.

 7. Frank Says:

  van harte Jeroen.

 8. ThE_ED Says:

  Welgemeend succes met je nieuwe baan gewenst!

  Flauwe joopgrappen liggen nu misschien voor de hand, maar die terzijde hoop ik dat je een leuke ‘nieuwe uitdaging’ hebt gevonden. Veel succes!

 9. Harald Says:

  Goed nieuws, gefeliciteerd!

 10. Eugène Says:

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan. Denk dat dit een mooie stap gaat worden in je carrière. Succes ermee!

 11. Jooper Says:

  Gefeliciteerd! Dus de GeenStijl-losertjes zullen een nieuw slachtoffer moeten zoeken voor hun flauwe en slap verwoorde prutsartikelen? Veel succes :-)

 12. Sander Says:

  Congrats, Bro!

 13. christinA eijkhout Says:

  Gefeliciteerd, volgens mij was Joop ook niet hét voor je.

 14. Harold Lukassen Says:

  Gefeliciteerd Jeroen. Klinkt als een veelbelovende job!

 15. Hans Mestrum Says:

  Proficiat! Lijkt me een prima job voor jou. Succes en plezier!

 16. Jaap van de Putte Says:

  Gefeliciteerd! Veel plezier bij Deloitte.

 17. Yolanthe Says:

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan Jeroen. Laat me weten als ik iets voor jou en je companen bij DLT kan betekenen. (Uitspraak Engels?)

 18. Jaap Jansen Says:

  Gefeliciteerd, Jeroen!

 19. TRS Says:

  Als ik dit zure stukje van Jolo lees

  http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/lachen_met_joop/

  kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat Jolo van niks wist en het uit de krant moest vernemen…. FRAAI !

 20. Jeroen Mirck Says:

  @all: Dank voor de felicitaties!

  @TRS: Ontgaat je de humor in het stuk van Francisco? Hij wist het natuurlijk al lang. Het stuk gaat ook over de lezersvraag om meer humor op de site. Je wordt dus op je wenken bediend. :)

 21. TRS Says:

  Humor in dat stukje? Nou ja, een prentje voor de moeite dan, maar zoals hij zelf schrijft: humor op Joop, nee, dat zul je niet vinden.

  Beetje vage jobomschrijving trouwens
  http://www.experteer.nl/job_catalog/job/658537

 22. Paul Blok Says:

  Ik denk nog even terug aan een avond bij Admiral Freebee en denk dat deze move wel klopt zo. Succes!

 23. Bas Dekker Says:

  Gefeliciteerd Jeroen! Klinkt heel goed. Plezier en succes

 24. Jan d Says:

  felicitaties van je striploser van 2002 (of daaromtrent)

 25. Erwin Van Lun Says:

  Eens per jaar krijg je een email van Jeroen: ik heb een nieuwe baan. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

  Succes met deze volgende stap!!!! Wat moet jij inmiddels een netwerk hebben ;)

 26. Willemijn Says:

  Gefeliciteerd!!

 27. Marielle Coomans Says:

  Gefeliciteerd, ik weet zeker dat er leuke dingen gaan gebeuren bij Deloitte Innovation waar jij een bijdrage aan kan leveren.

 28. Willem Says:

  Goed man, en wie weet kun je je in deze baan wel meer met D66 bezighouden. :-)

 29. JeroenMirck.nl » Links of rechts? Says:

  […] Allereerst nog even een paar woorden over mijn vertrek bij Joop.nl. Nee, mijn collega Francisco van Jole hoefde dat niet in de Volkskrant te lezen. Dat was een ironische passage in zijn opiniestuk ‘Lachen met Joop’, waar hij onder meer betoogde dat humor op opiniesites niet werkt – en hij leverde gelijk ongewild het bewijs. Voor wie me niet gelooft: de vacature voor mijn opvolger staat al ruim een week op VillaMedia.nl. Een veelgehoorde vraag: of ik nu voor Joop.nl verloren ben? Nee, ik blijf als opiniemaker verbonden aan de website waarvan ik zelf een van de grondleggers was. Bent u opdrachtgever? Dan kunt u me gerust blijven benaderen. Ik ga namelijk vier dagen per week werken voor Deloitte, de vijfde dag is voor eigen projecten. […]

 30. Ronald van den Hoff Says:

  Gefeliciteerd!

 31. JeroenMirck.nl » Exit VARA Says:

  […] Het zit erop. Vandaag was mijn laatste dag bij de VARA. Ik verlaat de redactie van Joop.nl om community officer te worden bij Deloitte Innovation. Iets heel anders, een spannende sprong in het diepe. Daar hou ik van. Net zoals ik vorig jaar vol enthousiasme in het Joop-avontuur ben gesprongen. Joop.nl staat als een huis, daar ben ik best trots op. Iedereen bij de VARA bedankt voor de leuke samenwerking. […]

 32. JeroenMirck.nl » Eerste werkdag Says:

  […] Het meisje achter de balie van de Chinees is zenuwachtig. Maar vooral: ze is alles behalve Chinees. Een jaar of zestien is ze, dit is haar zomerbaantje. Het is de eerste zondag van augustus, morgen is de eerste werkdag van mijn nieuwe baan en ik heb besloten Chinees te halen. Geen gedoe. Maar voor het nieuwe meisje van de Chinees is het wel gedoe. Het is ook haar Eerste Werkdag. […]

 33. JeroenMirck.nl » Maastoren Says:

  […] Mijn auto draait de Maastoren in Rotterdam binnen. Dit is een zin die onwennig voelt. Tot voor kort had ik geen auto, kwam ik voor werk zelden in Rotterdam, en dan al helemaal niet in de Maastoren. Het hoogste gebouw op Zuid, gloednieuw. Hoe anders dan het betonblok van VNU in Schalkwijk of het Mediapark in Hilversum. Nieuwe baan, nieuwe omgeving. […]

 34. JeroenMirck.nl » Eén jaar Joop Says:

  […] Als ik eerlijk ben is Joop linkser geworden sinds ik de site deze zomer, na precies een jaar, verliet. De website stond als een huis, haalde dagelijks honderden reacties op populaire topics en werd regelmatig geciteerd rond de lokale en landelijke verkiezingen van dit voorjaar. Daar ben ik trots op. Toch vond ik het tijd om mijn horizon te verbreden. […]

 35. JeroenMirck.nl » Terugblik op blogjaar 2010 Says:

  […] Beste lezers, dank voor jullie bezoekjes aan mijn weblog in het afgelopen jaar. Traditiegetrouw maak ik aan het eind van het jaar de balans op. Centrale vraag is altijd: wat lazen jullie het meest en waar reageerden jullie vooral op? Dit jaar heb ik geen monsterhit zoals mijn blogpost over reaguurders in 2009 (32.000 keer gelezen, 300 reacties), maar valt op dat mijn weblog over de volle breedte goed bezocht wordt. Het afgelopen jaar kwamen bijna 100.000 unieke bezoekers langs, bijna net zo veel als de 109.000 het jaar ervoor. Zij brachten circa 248.000 bezoeken (in 2009 waren dat er 225.000) en lazen samen zo’n 708.000 pagina’s (was 713.000). Maar goed, de hamvraag is natuurlijk: wát lazen al die mensen precies? Hier zijn de lijstjes! […]

Leave a Reply