Eigen baas

Is jouw werk wat je het liefst doet? Het kan geen kwaad om jezelf af en toe die vraag te stellen. In 2009 begon ik voor mezelf, met mijn eigen eenmanszaak Mirck Media. Reden: na ruim tien jaar vaste dienstverbanden bij verschillende uitgevers van vakbladen was ik toe aan meer vrijheid. Sindsdien twijfelde ik wel eens en combineerde het zelfstandige bestaan twee keer met een vaste (deeltijd)baan. Die combinatie is niet altijd even ideaal. Daarom kies ik nu, april 2011, weer helemaal voor mezelf.

Eigen baas zijn biedt vrijheid, afwisseling en nieuwe kansen. Tegelijk is het ook spannend en onzeker. In de afgelopen twee jaar kwamen er boeiende projecten op mijn pad die ik alleen in vaste dienst kon doen: een grote opinieblog opzetten (Joop.nl, voor de VARA) en binnen een groot corporate bedrijf aan de slag met sociale media (Deloitte). Mooie projecten waar ik vol enthousiasme ja tegen zei. Tegelijk besefte ik dat ik die klussen niet jarenlang in vaste dienst wilde doen. Maar wie niet waagt, wint niks.

Inmiddels heb ik beide projecten achter me gelaten. Het waren boeiende, leerzame perioden. Nu ga ik me weer helemaal toeleggen op het schrijven, spreken en adviseren over verwante zaken als internet, media en communicatie. De manier waarop wij met elkaar communiceren verandert met de dag: die ontwikkelingen volg ik op de voet. Dat vind ik leuk, daar put ik plezier uit. Kortom: dat doe ik het liefst. Als eigen baas.

Nieuwsgierig naar Mirck Media? Volg me op Facebook, LinkedIn of Twitter.

Tags: , , , ,

10 Responses to “Eigen baas”

 1. Dirk Says:

  Goeie keus. Succes man!

 2. Wouter Blom Says:

  Succes!

 3. Eugene Says:

  Succes!

 4. Ayman van Bregt Says:

  Ben benieuwd tot wat voor moois het gaat leiden Jeroen! Succes!

 5. Jeroen Mirck Says:

  Dank voor jullie aardige reacties, Dirk, Wouter, Eugene en Ayman.
  Via mijn blog hou ik jullie op de hoogte over nieuwe projecten.

 6. Jacqueline Says:

  Welkom terug in de ondernemers-wereld en natuurlijk ook succes met de projecten die je gaat doen!

 7. Edwin Says:

  Way to go! Dat laveren tussen half-vaste betrekkingen en vrije opdrachten herken ik wel een beetje, maar ben het met je eens dat als je de mogelijkheid hebt, de vrijheid de ruimte zou moeten krijgen. Veel plezier en succes.

 8. JeroenMirck.nl » Freelance @ Haystack Says:

  […] Vanaf april 2011 werk ik weer fulltime voor mezelf, zo blogde ik vorige week al. Oftewel: onder de vlag van Mirck Media schrijf, spreek, doceer, train, redigeer, presenteer of adviseer ik over alles wat met (sociale) media en (online) communicatie te maken heeft. Ook mijn profielen op LinkedIn, Facebook en Twitter heb ik netjes aangepast. Toch vroeg laatst iemand die me op alledrie die platforms volgt: “Huh, ben jij weg bij Deloitte?” Sterker nog: iemand anders dacht dat ik nog steeds bij de VARA werkte. Zo gaan die dingen: de digitale media heten sociaal en interactief, maar de overdaad aan prikkels is zo groot dat we vaak iets over het hoofd zien. Prima, dan geef ik even een update. […]

 9. Pieter Says:

  Hoe gaat het inmiddels? Ik ben ook van plan om iets voor mezelf te beginnen maar twijfel nog erg.

  Groet,
  Pieter
  Groupon Amsterdam

 10. Jeroen Mirck Says:

  @Pieter: Zelfstandig ondernemerschap of een baan, het is echt een keuze. Natuurlijk zit er meer onzekerheid vast aan het zelfstandigenbestaan, al helemaal in deze economisch heftige tijden. Ik merk dat veel bedrijven de hand op de knip houden, dus moet je extra hard je best doen. Tegelijkertijd biedt de crisis ook kansen om nieuwe dingen op te zetten. Maar vergis je niet: het is nu geen makkelijke tijd.

Leave a Reply