Wat zei Wilders ook alweer?

“Te walgelijk voor woorden!” (Geert Wilders)

“Dat komt hard aan, zelfs bij Geert Wilders, die zijn eigen uitspraken ‘walgelijk’ noemde in het programma Uitgesproken WNL.” (Peter Breedveld)

“Wilt u als CDA- of VVD-stemmer ook dat uw partij niet langer samenwerkt met de PVV? Dan is dit uw kans om een duidelijk signaal af te geven: stem bij de Provinciale Statenverkiezingen voor één keer niet op uw vertrouwde partij. De uitslag daarvan beïnvloedt immers rechtstreeks de samenstelling van de Eerste Kamer. Een minderheid van CDA, VVD en PVV in die Eerste Kamer betekent dan ook het einde van de PVV als gedoogpartner van het huidige kabinet. Help uw partij weer de goede kant op, zodat u bij de volgende verkiezingen weer met een gerust hart CDA of VVD kunt stemmen.” (Tegenstemwijzer.nl)

‘Vrijheid’, het spotje met de kinderen die Wilders citeren, is geregisseerd door Dana Nechushtan, bekend van de tv-serie ‘Dunya en Desie’.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

7 Responses to “Wat zei Wilders ook alweer?”

 1. Michael Says:

  Sorry, maar ik ben niet geschokt noch onder de indruk als ik deze video zie. Ik zie in een stel slecht acterende kinderen die woorden in de mond gelegd krijgen die ze niet overtuigend weten uit te spreken. Ik was toch al niet van plan om op de PVV te gaan stemmen, maar betwijfel of deze campagne mensen van gedachten doet veranderen.

 2. Jeroen Mirck Says:

  @Michael: Dat slechte acteerwerk lijkt mij bewust uitvergroot door de regisseur om de absurditeit van de uitspraken te benadrukken. Wat vind je als filmmaker trouwens van de andere twee filmpjes?

 3. Merel B. Says:

  Ik vind juist dat je niet vaak genoeg kunt blijven inwrijven wat voor achterlijke onbeschofte lulkoek Wilder heeft uitgekraamd. En dom, vooral heel erg dom. Het spotje is dan ook niet gericht op PVV-stemmers (die zitten in hun handjes te klappen bij de schier oneindige stroom stompzinnigheden waarin de PVV grossiert), maar op VVD/CDA-stemmers, dat zeggen ze ook op het laatst.

 4. Michael Says:

  @Jeroen: Die andere waarin PVV’ers worden uitgebeeld, of nu ja, hun strafblad wordt uitgebeeld is wel grappig en wellicht effectiever. Maar ik ben benieuwd wat al die CDA’ers op hun kerfstok hebben. Ik zeg: misbruik in de katholieke kerk? Maar wat het slechte acteerwerk betreft van die kids: Je kan veel van Wilders zeggen, maar niet dat hij slecht acteert als hij weer eens iets uitkraamt. Als Dana het al heeft uitverkgroot, werkt het wat mij betreft averechts. Niet dat ik het erg zou vinden als die CDA’ers eens verstandig werden en op een andere partij gaan stemmen – ik ben ook niet blij met het kabinet & de gedoogpartner.

 5. Topsy.com Says:

  […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Jolante van Hemert en Herman Couwenbergh […] Toch erg walgelijk dat je dit soort teksten uit de monden van kinderen hoort. Ook al is het geregisseerd.

 6. JeroenMirck.nl » De Ochtend: politie op Twitter Says:

  […] Behalve de twitterende politie heb ik ook de Tegenstemwijzer behandeld in de internetrubriek van Radio Noord-Holland. […]

 7. JeroenMirck.nl » Wat stem jij? Says:

  […] Vandaag gaan we alweer voor de vierde keer binnen twee jaar naar de stembus. Na de Europese, de gemeentelijke en de landelijke verkiezingen stemmen we nu voor de Provinciale Staten en indirect ook voor de Eerste Kamer. Wat stem(de) jij vandaag? En met welke motieven? Er zijn er vele. Trouw op een vaste partij. Hetzelfde als je vader (of moeder). Puur op basis van vergeleken partijprogramma’s. Vanwege een aansprekende leider. Op de winnaar van het laatste debat. Strategisch. Voor de coalitie. Tegen de coalitie. Lokaal. Blanko. Tegen. Of helemaal niet. Wat leidde jou bij je stemgedrag? […]

Leave a Reply