Pechtold in Nieuw-West

Pechtold met scholieren Comenius Lyceum

Alexander Pechtold was deze vrijdag op campagne in Nieuw-West. De D66-leider bracht in het kader van de Provinciale Statenverkiezingen een werkbezoek aan het Comenius Lyceum in Slotervaart. Leerlingen van havo-4 gingen met hem in debat.

De enthousiaste en mondige scholieren vroegen Pechtold onder meer of D66 wil bezuinigen op het onderwijs, iets wat de leerlingen duidelijk zorgen baart. Pechtold gaf aan dat onderwijs het belangrijkst is voor D66 en dat bezuinigingen op andere terreinen gezocht moeten worden.

Sommige vragen waren ook van meer persoonlijke aard. Zo wilde een van de leerlingen weten hoe de D66-leider zijn werkdag begint. Pechtold antwoordde hierop dat hij op vrijdagochtend altijd naar de sportschool gaat. Na een nachtelijk debat in de Tweede Kamer (zoals gisteren) is dat soms best zwaar, maar het geeft hem uiteindelijk wel veel nieuwe energie.

Naast Pechtold waren ook Joke Geldhof (lijsttrekker D66 Noord-Holland), Gerolf Bouwmeester (fractievoorzitter van D66 in de Amsterdamse gemeenteraad) en uit Nieuw-West fractievoorzitter Herman Mulder en D66-wethouder Ronald Mauer van Onderwijs aanwezig.

Het D66-gezelschap sprak met rector Berend Meijer van het Comenius Lyceum over goed onderwijs op een havo/vwo-school in Amsterdam Nieuw-West. Meijer gaf zijn visie op integratie en onderwijs. Hij werkte eerder in Amsterdam Zuid, maar koos bewust voor een school in Slotervaart omdat volgens hem alle kinderen in Amsterdam gelijke kansen verdienen op goed onderwijs.

Ondanks beperkte middelen is het Comenius Lyceum heel succesvol: de school haalde het afgelopen jaar slagingspercentages van boven de 90 procent en behoort daarmee tot de beste scholen van Amsterdam. Dit succes is deels te danken aan de extra uren taalonderwijs die de school verzorgt voor zijn leerlingen. Dat gebeurt bovenop de urennorm van 1040 lesuren waar scholieren volgens de wet recht op hebben.

De komende anderhalve week zal er door D66 en alle andere politieke partijen fanatiek campagne worden gevoerd. Er staat dan ook veel op het spel: niet alleen de samenstelling van de provinciale besturen, maar ook van de Eerste Kamer. Voor het omstreden kabinet Rutte-1 zal het mislopen van de meerderheid in de senaat een flinke streep door de rekening zijn. In de peilingen staat de oppositie op winst.

Als klap op de vuurpijl werd er deze week door betrokken filmmakers een veelbesproken campagne gelanceerd met de slogan: “Tegen de PVV? Stem dan 1 keer niet op CDA of VVD.” Het wordt dus nog een verhitte verkiezingsstrijd.

Alexander Pechtold luistert naar rector Comenius Lyceum

Tags: , , , , , , , , ,

One Response to “Pechtold in Nieuw-West”

  1. Pechsy.com Says:

    […] Dit blogartikel is vermeld op Twitter door Roy van der Linden […] RT @JeroenMirck: [Blog] Pechtold in Nieuw-West

Leave a Reply