Knipselkrant

Na De Pers en Villamedia schrijft vandaag ook de Volkskrant over De Joop. Zonder ons gesproken te hebben, want we hebben besloten pas weer interviews te geven als de opiniesite live gaat. Dus dook journalist Paul Onkenhout in de knipselmap en citeert hij een blogbericht dat ik dertig dagen geleden schreef. Dertig dagen. En ook hij schreef mijn naam verkeerd. Artikel lezen? Klik op het plaatje.

Tags: , ,

9 Responses to “Knipselkrant”

 1. Mike's Webs Says:

  De tweede keer schreef hij je naam trouwens wel goed. Foutje van de eindredactie lijkt me zo.

 2. Jake Says:

  Is het daarom minder waar Jeroen? Er staan toch geen feitelijke onjuistheden in het artikel, of zie ik dat verkeerd?

 3. Jeroen Mirck Says:

  @Jake: Ik zeg niet dat het onwaar is, maar het doet bij mij de vraag rijzen waarom de Volkskrant dan niet eerder met dit stuk is gekomen. Dit stuk had dertig dagen geleden ook al geschreven kunnen worden. Er staat verder eigenlijk geen nieuws in. Overigens is het altijd prima, aandacht voor De Joop. :)

 4. Rob Says:

  Die vraag is alweer beantwoord, min of meer.

  “Ik vier momenteel kraamvakantie. Mijn collega’s hadden genoemd stuk echter allang online moeten zetten.”
  http://twitter.com/thijsvansoest/status/4493208920

  Onderzoek, Jeroen, handwerk! Journalistiek is handwerk, niet bij de mailbox wachten tot het nieuws wordt opgestuurd. Die jeugd van tegenwoordig… ik deed het gewoon nog met een opschrijfboekje en versleten schoenzolen ja!

 5. Jeroen Mirck Says:

  @Rob: Met ‘allang’ bedoelt Thijs van Soest gewoon ‘vanmorgen’. Onkenhout mailde me pas eergisteren, vermoedelijk nadat hij het artikel in Villamedia had gelezen. De webredactie is inmiddels weer op tempo gekomen: mijn verzoek om de tikfout online aan te passen is direct ingewilligd.

 6. Bert Brusse Says:

  Omdat ik solidair ben met Jeroen Mirc zal ik op dit blog voortaan Bert Brusse heten. Ik zeg maar zo: wat is de blogosphere zonder Jeroen Minck?

 7. Rob Says:

  Bert, dat lijkt me zoiets als LucasWasHier zonder Robert Angel.

 8. Jabir Says:

  We zijn live :-)

 9. JeroenMirck.nl » What’s my name? Says:

  […] Vlak na elkaar dook mijn naam op in twee artikelen over De Joop, eerst in VillaMedia, vervolgens in de Volkskrant. Beide journalisten spelden mijn naam verkeerd: Bart Ebisch noemde mij Jeroen Mirc, Paul Onkenhout schreef mijn naam op als Jeroen Minck. De Volkskrant heeft die fout inmiddels in de krant van gisteren rechtgezet, VillaMedia doet dat in haar eerstvolgende editie. […]

Leave a Reply