Dazzleville

Dazzleville 2010 / 2011

Vannacht was ik in Dazzleville. Aan de overkant van het IJ verrijst in Amsterdam Noord elke jaarwisseling een speciale vrijplaats op het NDSM-terrein, waar het nieuwe jaar wordt ingeluid met bands, deejays en om middernacht een groots vreugdevuur.

Dazzleville 01-01-11

Ook twee jaar geleden was ik van de partij. De sfeer was vergelijkbaar. Bandjes in de tenten, funky dansmuziek in Noorderlicht en keiharde techno in de NDSM-werf. De bands waren leuk, maar ik vermaakte me toch het meest in Noorderlicht. Daar draaiden onder meer de deejays Natashka en ReeDoo, van wie ik de chauffeur was. Vooral DeeJay ReeDoo, overgekomen uit Brussel, kreeg de zaal in beweging met een mix van verrassende remixen van populaire soul- en funkhits.

Dazzleville 2010 / 2011

Dazzleville moest trouwens enkele uren eerder stoppen dan de vooraf contractueel afgesproken 7:00 uur. Dit had te maken met de grote pedofiliezaak die Amsterdam de afgelopen maand in zijn greep houdt, zo bleek uit een boodschap van de organisatie. Wat dat te maken heeft met nieuwjaarsfeesten is me niet helemaal duidelijk, maar goed. De sfeer was er niet minder om. Burgemeester Van der Laan zou juist blij moeten zijn: met het vreugdevuur (zie deze en deze video) zijn de boze geesten boven de hoofdstad ongetwijfeld verdreven. Of is dat gewoon een linkse hobby?

Tags: , , , ,

One Response to “Dazzleville”

  1. Topsy.com Says:

    Dit artikel is vermeld op Twitter […] Groot vreugdevuur in Amsterdam Noord

Leave a Reply