Rob Captijn: scherp, ironisch en aimabel

Rob Captijn

Creatief en eigenzinnig, grappig en kritisch, maar vooral heel prettig gezelschap. Zo herinner ik me Rob Captijn. Hij overleed op 26 februari 2021 en vandaag een jaar geleden was zijn uitvaart.

Als eventmarketeer van het eerste uur heeft hij me als beginnend journalist in de evenementenbranche enorm geholpen met tips, ideeën en commentaar. Hij kon scherp en ironisch zijn, maar was vooral een heel aimabele mens. Wat ons bond was onze liefde voor taal. Rob kan messcherpe columns schrijven, maar wel altijd doorspekt met humor. Ik waardeerde zijn kijk op de wereld.

Sinds zijn verhuizing naar Spanje kwamen we elkaar niet vaak meer fysiek tegen, maar we wisselden nog wel eens wat uit via Twitter – een kanaal dat in de begintijd veel intiemer en persoonlijker was dan het nu is, vol reclamemakers, activisten, influencers, spammers en trollen.

Rijkelijk en vol overgave

En toen was daar de vijftigste verjaardag van Henk-Jan Winkeldermaat, onze onvermijdelijke gemeenschappelijke kennis uit de eventbranche (hij was van FZ en later High Profile, ik van Adformatie, Quality in Meetings en ExpoVisie). Een samenzijn met veel oude bekenden, waarbij Robs aanwezigheid er echt uitsprong. Hij was speciaal overgekomen uit Zuid-Europa, dus wilde iedereen hem natuurlijk even spreken.

Samen met mijn vriendin schoof ik bij hem aan en heb daar de halve avond gezeten. Rob praatte zoals hij leefde: rijkelijk en vol overgave. Als die avond niet was geëindigd zaten we waarschijnlijk nu nog met elkaar te praten. Inspirerend en bevlogen. Na ons afscheid verheugde ik me erop hem binnenkort weer eens opnieuw te spreken. Dat zal helaas niet meer lukken. Captijn heeft ons schip verlaten, maar vaart vast elders zijn eigen koers.

Jeroen Mirck schreef deze bijdrage in 2021 voor een eerbetoon aan Rob Captijn. Punkmedia (Henk-Jan) maakte de foto.

Tags: , , , ,

Leave a Reply