Zo steunt deze tech-ondernemer Oekraïne

Anatoliy Babic

Deze maandag is de landelijke actiedag van Giro 555 voor Oekraïne. Veel mensen willen hun steentje bijdragen voor dit land in oorlog. Zelf sprak ik de Oekraïense tech-ondernemer Anatoliy Babic, die al vanaf zijn zesde levensjaar in Nederland woont. De co-founder van startup SciSports en tegenwoordig mathematical entrepreneur heeft al zijn werk stilgelegd om via een eigen actiewebsite geld in te zamelen voor goede doelen in het door oorlog getroffen land.

Meermalen tijdens het gesprek breekt zijn stem,als ik Babic interview voor De Ondernemer. Hoewel hij al bijna zijn hele leven in Nederland woont, is zijn band met Oekraïne sterker dan ooit. Logisch, want hij heeft er familie en vrienden wonen, in Cherson en Kiev.

“De impact is echt enorm”, zegt hij. “De eerste paar dagen kon ik nauwelijks beseffen wat er gaande was in mijn geboorteland. Ik heb vooral het nieuws gevolgd en voelde me machteloos. Vrijdag einde middag kwam de ommekeer: ik ging langs bij mijn broer die net vader was geworden en die verwees me naar Telegram. Hij meldde me aan voor drie groepen. In tegenstelling tot WhatsApp kun je dan alles teruglezen. Dat deed ik ook en toen had ik ineens een veel beter beeld. Ik besloot om in actie te komen.”

Lees het complete interview op www.deondernemer.nl.

Tags: , , , ,

Leave a Reply