De Groene van Amsterdam 2015

Groene-2015-Sloterpark

Geen stortbuien, maar volop zon. Geen marathon, maar een wedstrijd over 10 kilometer als hoofdattractie. Zondag beleefde De Groene van Amsterdam zijn tweede editie. Het zal vast karma zijn, maar na het beestenweer van vorig jaar beleefde het hardloop-evenement in Amsterdam Nieuw-West ditmaal een bijkans zomerse editie. Honderden hardlopers genoten van de race door de Tuinen van West en de foodmarkt na afloop in het Sloterpark. 

Als warm pleitbezorger van De Groene was ik vorig jaar een van de gekken die in storm en regen de eerste marathon van Nieuw-West liepen. Ditmaal was de 10 kilometer natuurlijk een peulenschil, al hielp een opspelende kuitblessure niet mee. Mijn 84e plek in 47:05 minuten mag je dan ook direct vergeten – dat doen we volgend jaar een stuk sneller.

Toch is het de vraag of ik volgend jaar wel eenzelfde afstand zal lopen. De organisatie van ‘De Groene’ deed dit jaar bewust een stapje terug door géén marathon te organiseren, maar legt de lat voor 2016 hoger. Van mede-organisator Ronald Kleverlaan begreep ik dat een halve marathon serieus wordt overwogen. Goede kans dat ik die dus volgend jaar ga lopen.

Behalve de 10 kilometer, die natuurlijk blijft bestaan, waren dit jaar ook de 5 kilometer (voor sprinters, beginnende en minder ambitieuze lopers) en wederom de Kids Run een groot succes. Ook de foodmarkt floreerde, met maar liefst 28 kraampjes met exotisch eten: van Indonesisch tot insecten. Hulde aan het organisatieteam, bestaande uit Abdelkader Benali, Ronald Kleverlaan, Iwan Daniëls, Barbara Meuwissen, Klaas Boomsma en Jeffrey Spangenberg. Tot ziens bij De Groene van 2016!

Tags: , ,

Leave a Reply