Helaas, dit jaar geen Groene Marathon!

How-Far-Run

Slecht nieuws: er komt dit jaar geen ‘groene’ marathon door stadsdeel Nieuw-West. Dat heeft de organisatie van De Groene van Amsterdam vrijdag laten weten. “Wegens het achterblijven van de inschrijvingen voor de marathon en het moeilijk verkrijgen van voldoende financiële middelen voor het veilig organiseren van het marathon-deel heeft de organisatie met pijn moeten beslissen dit onderdeel niet door te laten gaan.” Hardlopers kunnen op de geplande 10 mei 2015 wél nog steeds meedoen aan de wedstrijden over 5 en 10 kilometer door Nieuw-West. 

Persoonlijk vind ik het ontzettend jammer dat er dit jaar geen tweede ‘groene marathon’ komt. Vorig jaar heb ik me er als hardloper én deelraadslid hard voor gemaakt, waarna ik zelf ook besloot mee te doen aan de allereerste marathon door Nieuw-West. Het was beestenweer, maar ik liep een heerlijke 42 kilometer – in een persoonlijk record.

Dit jaar wist ik vooraf één ding zeker: ik wilde opnieuw meedoen. Het probleem was alleen dat ik een enorme trainingsachterstand had. Voor 10 kilometer draai ik mijn hand nooit om, maar een complete marathon vereist een veelvoud aan trainingsuren. Ik kan mijn werk en de politiek de schuld geven, maar de dader is natuurlijk mijn discipline. Daarom hakte ik eerder deze maand de knoop door: geen marathon voor mij dit jaar!

Gelukkig organiseert AAC, samen met Abdelkader Benali de drijvende kracht achter De Groene van Amsterdam, dit jaar dus wél weer een ‘groene’ 10K-wedstrijd. Daarnaast is er een kidsrun en (nieuw!) een race over 5 kilometer – speciaal voor de startende loper. Het parcours van de ’10K’ is bovendien aangepast (“minder Sloterplas, meer door de polder”), dus meer in lijn met de prachtige route van de marathon vorig jaar. Daar ben ik blij mee, dus daar sta ik in mei zeker aan de start. Jij ook?

Meelopen: www.degroenevanamsterdam.nl

Tags: , ,

Leave a Reply