De marathon van Abdelkader Benali

Abdelkader-BenaliKomt er een marathon in Nieuw-West? Wel als het aan schrijver/hardloper Abdelkader Benali ligt. Dinsdag zinspeelde hij erover op Twitter en prompt haakten de initiatiefnemers van Nice Nieuw-West in. Net als atletiekvereniging AAC en niet veel later ook de Sportadviesraad. Net als yours truly, die er te zijner tijd misschien voor kan pleiten in de deelraad. Judith Ploegman coördineert nu het initiatief en gaat een brainstorm beleggen, met Benali en wie ook wil meedenken.

“Van de Bretten via de Tuinen van West door het Sloterpark naar de Nieuwe Meer: Nieuw-West leent zich uitstekend voor een groene buitengebiedmarathon. Een buitengebiedmarathon met boerenmarkt. En duurzame markt! Zo vormden de ideeën van schrijver en zelf bepaald niet overdienstelijk hardloper Abdelkader Benali zich op Twitter, en hij oogstte bijval. Benali ziet het wel zitten om werk te maken van zijn initiatief. Of zoals hij zelf zegt: hij wil het sportieve en culinaire hart van Nieuw West een plek geven. Wij zijn natuurlijk voor. Daarom zoeken we mensen die mee willen denken om deze marathon en meer werkelijkheid te maken.”

Een marathon in Nieuw-West, ik kijk er naar uit. Dit najaar eerst nog even de Dam Tot Damloop en – eveneens in Nieuw-West – de Sloterplasloop, daarna volgend jaar wellicht de Westelijke Tuinstad Marathon? Leuk idee, Abdelkader!

Tags: , , ,

One Response to “De marathon van Abdelkader Benali”

  1. Louise Says:

    Wat een goed idee!

Leave a Reply