Wie wordt de Blogger des Vaderlands?

Blogbal-people

Het kan verkeren: vroeg ik me een maand geleden nog af wat in vredesnaam de Blogger des Vaderlands was, inmiddels ben ik voor deze eretitel genomineerd. Samen met nog zo’n elftal bloggers, dus heb je ruime keuze. De finalisten mogen zich presenteren op het Blogbal, dat 6 maart 2015 plaatsvindt in de Amsterdamse galerie Arti et Amicitiae. Daar kiest het publiek aan het eind van de avond de Blogger des Vaderlands. Ik zal er zijn, jij ook?

Nu wil je natuurlijk weten wie de andere finalisten zijn. Daar zittten flink wat bekende blognamen tussen:

 • Arnoud de Jong (Amsterdam Centraal, Arnoudhugo.nl, Verbal Jam)
 • Bas Taart (Retecool, The Post Online, Metro)
 • Berend Quest (BerendQuest.nl)
 • Jeroen Mirck (JeroenMirck.nl, A’dam Centraal, Joop.nl, Dutch Bloggies)
 • Klaas Knooihuizen (HP/de Tijd, Oor, KlaasKnooihuizen.nl en Sargasso)
 • Luuk Koelman (Koelman.com, Hoe Mannen Denken, Metro, Univers)
 • Max Molovich (Nurks Magazine, Panzerfaust, Chimsky)
 • P.J. Cokema (Blogparel, Sargasso en Peters Pagina)
 • Reet (Retecool)
 • Spencer Brandsen (Bicat, ColumnX)
 • Steeph (Sargasso, Ten Twijfel!)
 • Tanja Nabben (TanjaNabben.wordpress.com)
 • Ton van Eck (Dagtaak)
 • Vrouwke van Stavast (Soit!, Vrouwke Blogt)

“Op het Blogbal zal het aanwezige publiek door middel van een stembiljet de Blogger des Vaderlands kiezen”, zo meldt de organisatie. “Welke invulling de Blogger Des Vaderlands aan de benoeming zal geven mag hij/zij verduidelijken op het podium. Aan de benoeming is een geldelijke prijs van 1.000 euro verbonden. De Blogger des Vaderlands krijgt bij de benoeming tevens tien stokslagen.”

Ehm, tien stokslagen? Dat belooft wat. Steunbetuigingen aan de gemartelde Arabische blogger Raif Badawi blijven nodig, dus wie weet helpt dit. Hoe dan ook: ik ga de komende weken sleutelen aan een vlammend betoog over bloggen. Tot ziens op het Blogbal!

Tags: , , , ,

One Response to “Wie wordt de Blogger des Vaderlands?”

 1. Blogbal komt eraan! Says:

  […] Deze vrijdag is het zo ver: dan sta ik in de finale van de verkiezing Blogger des Vaderlands. Een nieuwe eretitel, dus heb ik eerlijk gezegd geen idee wat ik ervan moet verwachten. Het publiek kiest. Kortom: wie heeft de grootste fanclub? Prima, we zien het wel. Ik presenteer die avond op het Blogbal mijn visie op de rol van een Blogger des Vaderlands. […]

Leave a Reply