Carnaval vieren met de Osseknarren

Osseknarren-2015

Daar stond ik dan. Temidden van vier carnavalsprinsessen, uitgedost in oogverblindende galajurken. Voor de goede orde: de dames droegen een galajurk, ik was strak in pak. In pak, met carnaval? Jazeker, want ik was in functie: namens het stadsdeel overhandigde ik de sleutel van Nieuw-West aan carnavalsvereniging d’Osseknarren. Kortom: ik kan weer een aparte ervaring van mijn bucketlist afstrepen.

Ik ben geen carnavalsvierder, maar ken deze oude traditie heel goed. In mijn studententijd woonde ik jarenlang in Tilburg, dus weet ik hoe de Kruikezeikers een feestje kunnen bouwen. De Osseknarren, opgericht in mijn geboortejaar 1971, lieten zien dat ze daar ook wel raad mee wisten. Het was vrijdag de dertiende, maar er klonk geen wanklank uit de toeters van de twee aanwezige dweilorkesten.

Toen ik eerder deze maand hoorde dat het complete Dagelijks Bestuur deze avond verhinderd was, pakte ik als reserve-commissievoorzitter graag de handschoen op. Al was het maar omdat ik in de vorige raadsperiode ooit Prins Mirck De Eerste was genoemd door lokale partij Tulpen Voor Amsterdam, vanwege mijn positieve standpunt over evenementen in Nieuw-West. Toen antwoordde ik mijn criticus Jan Engel ludiek met: “Alaaf!”

Dit weekend is het weer alaaf wat de klok slaat. Veel carnavalsklassiekers, veel AndrĂ© Hazes, maar ook nieuwe hits zoals van Alaafro Jack. Het ‘Flauwekullenbal’ van de Osseknarren was een geweldig evenement waar ik met plezier nog een paar uur ben blijven hangen met een paar – wel verklede – vrienden. Alaaf!

Osseknarren-JaapWals-02

Foto: Jaap Wals Fotografie 2015

Tags: , , , ,

Leave a Reply