Sunday View: Lou Reed (1942-2013)

Lou Reed - New York (1989)

“A diamond crucifix in his ear is used to help ward off the fear
that he has left his soul in someone’s rented car”

Lou Reed (1942-2013)

Deze zondag overleed rocklegende Lou Reed op 71-jarige leeftijd. Daar waar je veel pop, rock en soul kunt consumeren zonder naar teksten te luisteren, is dat bij de oprichter van Velvet Underground onmogelijk. Net als Bob Dylan is hij scherpzinnig en geslepen, altijd op zoek naar die ene perfecte zin.

Daarom citeer ik niet zijn overbekende hits ‘Perfect Day’ of ‘Walk On the Wild Side’, maar het prachtige openingsnummer van zijn latere album ‘New York’ uit 1989. Die sobere plaat gaat over de rafelranden van de Amerikaanse metropool, waar gelukkig soms ook ruimte is voor – getormenteerde – liefde. Daarover gaat ‘Romeo Had Juliette’.

Rest in peace, Lou.

Tags: , , ,

Leave a Reply