Mensenrechten zijn nooit vanzelfsprekend

Even een filmpje met een boodschap tussendoor: op 22 juni bezocht ik de ledendag van Amnesty International in Bussum, als introducé van mijn vriendin Kinga. Hier een korte impressie van die dag.

Mooi waren de presentaties van Petra Stienen, die als diplomaat in het Midden-Oosten over de burgeroorlog in Syrië sprak, en Amnesty-directeur Eduard Nazarski. Indrukwekkend was het interview met de jonge Amnesty-medewerkster uit Rusland, dat onder leiding van president Poetin keihard optreedt tegen homo’s en ‘andere tegenstanders van de staat’, inclusief de ngo’s die opkomen voor mensenrechten en democratie. Tranentrekkend grappig was de gesproken column van cabaretier Micha Wertheim.

Amnesty-logoIk ben die dag gelijk lid geworden van Amnesty. Mensenrechten zijn nooit vanzelfsprekend, daar moeten we voor strijden. Ook Nederland mag wat dat betreft in de spiegel kijken, gezien de impasse rond de bewoners van de Vluchtflat in Amsterdam. Al jaren worstelt de overheid met een menselijke manier om dit probleem op te lossen.

www.amnesty.nl

Tags: , , , ,

Leave a Reply