Kom jij ook naar Blogbal 2013?

Blogbal-2013-200pxEr zijn meer schrijvers dan alleen boekenschrijvers, dus wordt er rond de Boekenweek behalve een Boekenbal ook dit jaar weer een Blogbal georganiseerd. Nog net even recalcitranter dan het Bal Der Geweigerden, dus wordt deze ‘feestavond voor online schrijverts’ (sic) ditmaal niet zoals de afgelopen twee jaar vlakbij het Boekenbal en zelfs niet op dezelfde avond georganiseerd. Nee, wie bloggers in het wild wil ontmoeten, is op dinsdag 12 maart welkom in het kraakpand Op De Valreep in Amsterdam-Oost. Kom jij ook?

Door het CPNB is 2013 uitgeroepen tot ‘jaar van het voorlezen’. Het Blogbal haakte daarop in en vroeg diverse bloggers om uit eigen werk te komen voorlezen. Ook ik werd daarvoor gevraagd, dus sta ik straks samen met blog-iconen als Berend Quest en Karin Spaink op het podium van Op De Valreep. Ook worden er Blogparels uitgereikt (disclaimer: ik zit niet in de jury) en schuift Bas Taart van Retecool met nog een paar andere vage types aan voor een debat over anonimiteit op het internet.

Waar staat het bloggen anno 2013? Volgens het Blogbal moet de term ‘blogger’ ruim opgevat worden: “Het gaat om bloggers, facebookers, twitteraars en andere online schrijverts, en hun lezers. De platforms om anno 2013 je schrijfsels online te publiceren zijn immers legio.”

Blogs en hun lezers hebben een nauwere band dan bij boeken doorgaans mogelijk is, dus brengt het Blogbal beide partijen graag nog dichter met elkaar in contact. “Na twaalf maanden van enkel online contact, willen collega’s online schrijvers en hun lezers elkaar in het echt ontmoeten, wat met elkaar praten, wat drinken met een bandje of een DJ erbij, elkaars stukken bespreken, eigen stukken voorlezen, en natuurlijk een gooi doen naar de felbegeerde Blogparels.”

Het Blogbal wordt op 12 maart 2013 gehouden in voormalig dierenasiel Op de Valreep, Polderweg 620, Amsterdam-Oost (vlakbij station Muiderpoort). De werktitel voor mijn performance luidt: “Is bloggen dood?”. Gewoon, om de zelfbenoemde blogpuristen te stangen die nog altijd lopen te mekkeren over een misverstand uit 2010. Wie wél kan relativeren is van harte welkom. Het Blogbal wordt een leuk feest!

Lees ook de verslagen van Blogbal 2011 en Blogbal 2012.

Tags: , , ,

Leave a Reply