Mishandeld in Amsterdam-West (update)

D66-politicus mishandeld in Amsterdam-West“, meldde Het Parool gisteren. Ineens was ik groot nieuws in Mokum en omstreken. Ook AT5 en GeenStijl schreven over de kwestie. Vandaag heb ik eindelijk aangifte kunnen doen van de mishandeling die mij woensdagavond ten deel viel.

Mijn feitelijke verslag hield de gemoederen flink bezig. Hartverwarmend waren de persoonlijke reacties van vrienden, kennissen en totale onbekenden die me veel sterkte wensten via mail, blog, Twitter en vooral Facebook. Allemaal oprechte reacties met open vizier.

Minder gesteld was het met bepaalde anonieme lafbekjes die gisteren op mijn weblog ‘reaguurden’. Daar werden onder meer alle Marokkanen doodgewenst, was D66 de schuld van alles en vond men het jammer dat ik niet harder was geslagen. Bizar: ik werd zowel een linkse dhimmie als een ‘rascistische PVV’er’ genoemd.

Ruim 180 reacties nalopen op dit soort extremisme was bijna een dagtaak. Om die reden heb ik het reactieveld onder mijn vorige blogpost helaas moeten sluiten. Voor een inhoudelijke discussie sta ik natuurlijk wél altijd open, maar met respect voor de ander. Nogmaals: dank voor alle steunbetuigingen!

Tags: , , ,

33 Responses to “Mishandeld in Amsterdam-West (update)”

 1. Joost Eijkholt Says:

  In elk geval aangifte gedaan. Onvoorstelbaar verder… Sterkte nog!

 2. Geertje Says:

  Het is altijd zo makkelijk op een blog een mening te ventileren die niet kan. Gelukkig dat de aangifte nu wel is gelukt, belachelijk dat dat niet simpeler kon.
  Inderdaad, waarschijnlijk zinloos, maar zeker noodzakelijk! (evenals hier in 070). Cijfers kloppen niet; niemand doet meer aangifte omdat het ofwel zinloos is, ofwel omdat men bang is voor represailles.
  In een ‘leeg’ veld is het nog zuiver te reageren. :-)
  Sterkte, Jeroen!

 3. Remco Janssen Says:

  Rare wereld leven we in, Jeroen… Je krijgt een klap op je bek en vervolgens een digitale klap in je gezicht. Bizar…

 4. Marcel Olislagers Says:

  Hallo Jeroen…bizar…sterkte…laat alle niet-relevante en inhoudsloze berichten snel aan je voorbijgaan ! Groet, Marcel

 5. Raymond Janssen Says:

  Heel veel sterkte, laat je niet kisten!

 6. onderbuik Says:

  Goed dat je aangifte hebt gedaan en bizar dat aangifte doen zoveel moeite moet kosten, de politie zou je beste vriend moeten wezen.
  Overigens vind ik je samenvatting van het blog van gisteren en de reacties erop wel erg gekleurd.
  Je profileert je hier als D66 politicus dan moet je ook niet gek op kijken als je daar op wordt aangesproken. En laat D66 nou net de partij zijn die zich voornamelijk bezig houdt met de PVV in een negatief en minderwaardig daglicht te stellen. Zoals ik gister ook zei: Pechtold speelt handig in op de onderbuik van de D66 kiezers, de partij had een tijd geleden iets van 3 zetels, maar dankzij het zwartmaken van Wilders en potentiele PVV stemmers is de partij in de peilingen omhoog gevlogen.
  Vind jij dát een eerlijke manier van politiek bedrijven? Vind je dát met open vizier strijden?
  Overigens maak ook jij je hier aan schuldig door allerlei verschillende mensen over één kam te scheren en met kwalificaties te komen als: xenofoob, extreem-rechts, anonieme lafbekjes etc.
  Samengevat: mijn mening (en gelukkig van veel anderen is) dat de politiek van D66 op het gebied van integratie niet deugt, en dat is tot daar aan toe, maar de manier waarop de partij andersdenkenden bejegend is beneden alle peil. Dit krijgt D66 vroeg of laat keihard terug…

 7. Aki Says:

  Onderbuik, maar het is toch ook gewoon zo dat de PVV minderwaardig is? Legale nazi’s zullen we het maar noemen.

  De PVV is niet vies van moddergooien dus moet je niet miepen als ze ook wel eens wat commentaar daarop terugkrijgen. Hoe ze zich uitten kan misschien in Amerika waar campagnevoeren/discussiëren/debateren niet veel verder gaat dan de ander in een kwaad daglicht stellen, maar ze zouden zich moeten schamen hoe ze het niveau in de 2e kamer terugbrengen tot brugklas zonder leraar.

 8. Jeroen Mirck Says:

  Dank voor de aardige reacties!

  @Onderbuik: Net zo min als ik álle reaguurders over één kam scheer, doe ik dat ook niet met álle Marokkanen. Jammer dat sommige reaguurders dat ervan maken. Jouw mening over D66 is ook een eenzijdige Wilders-framing, want Pechtold heeft het over heel veel meer dan de PVV alleen. Bovendien scheer je alle D66’ers over één kam door te suggereren dat wij allemaal precies hetzelfde zeggen als Pechtold. Maar goed, het hoeft jouw partij niet te zijn, even goede vrienden.

 9. onderbuik Says:

  @Aki
  Gefeliciteerd met je Godwin.
  @Jeroen Mirck
  Mijn mening over D66 wordt niet bepaald door Wilders of iemand anders, het is gewoon wat ik zie in intervieuws en tijdens de debatten in de 2e kamer. Pechtold komt niet met inhoudelijke oplossingen, hij beperkt zich door kritiek te hebben op Wilders, en de manier waarop is minstens zo fout als wat hij Wilders verwijt.
  Dát is mijn mening, sterkte verder met hetgeen je overkomen is…

 10. Edwin Korver Says:

  Sterkte, Jeroen! Als ik het zo lees dan was het ‘wrong time, wrong place, wrong foot”. Kop op!

 11. Ger Says:

  De onthutsende domheid van al die pseudo-breivikjes in je panelen vond ik anders best vermakelijk.
  De irritatie over dit onderwerp is ontstaan door jarenlange ontkenning en bagatellisering van dit probleem door linkse politici, een enkeling daargelaten. Bij bagatellisering bedoel ik de standaard riedel: opgroeien in een sociale huurwoning, niet genoeg stageplekken enz. Bovendien stond men klaar om mensen die dit probleem aankaarten niet serieus te nemen. Een van de ergste voorbeelden gaf jezelf al: ‘de criminaliteit neemt al jarenlang af, dus…”.
  Als ik het aantal incidenten uit de afgelopen jaren in Den Haag en Rotterdam ga tellen, waarbij ik een conflict kreeg omdat ik mijn mond wel opentrok na het zien van asociaal gedrag (agressie, opmerkingen als ‘kkapen’ tegen zwarte bejaarden of kinderen, uitschelden van meisjes of homo’s) dan ben ik de twintig al wel gepasseerd. Vrijwel zonder uitzondering waren het Marokkaanse jongens en jonge mannen in petje/bontkraag-uniform, van de neutraal of islamitisch geklede Marokkanen heeft niemand last.
  Het is ook niet zo dat er een excuus voor hun gedrag denkbaar is, men snapt dat men het publieke terrein in bepaalde buurten veroverd heeft, omdat de overige bewoners te beschaafd zijn. In witte arbeiderswijken is het rustig. Zo zijn ze iedere keer weer verbaasd als ik de confrontatie aan ga (natuurlijk niet met twintig man, ik ben ook niet gek), ze zijn inmiddels gewend dat intimidatie werkt bij kaasjes. En natuurlijk zoeken ze hun slachtoffers eerst uit.
  Berekend gedrag dus en zo dient het ook begrepen en geïnterpreteerd te worden. Excuses zoeken diskwalificeert ook de Marokkaanse jongeren die zich wel normaal gedragen. Dezelfde problemen, maar een heel andere weg ingeslagen.
  Aangifte doen heeft altijd zin, maar ik zou als ik jou was je vooral niet te druk maken om dit voorval en de nasleep ervan. Uiteindelijk heb jij daar niets mee te winnen.

 12. Stephen Peters Says:

  Wat onderbuik zegt in zijn laatste zin. Met het grote verschil dat Wilders ageert tegen zaken die wij algemeen bij wet hebben verboden en waar wij een justitieel apparaat voor op hebben gezet. Ageer jij met je gerant tegen een democratische gekozen partij en haar gedachtengoed. Zwart-wit gesteld ageert Wilders tegen criminaliteit en jij tegen democratie. Een keuze waar ik echt niet lang over hoeft na te denken.

  Overigens als je zelf met allerlei typeringen smijt, waarvan ik je hebt gezegd dat je ze recht in mn bek mag herhalen op het volgende congres van D66 ( waar je ongetwijfeld veel te laf voor bent) moet je ook niet gaan piepen als je zelf allerlei typeringen naar je hoofd gesmeten krijgt.

  Je bent een knettergekke narcistische psychopaat.

 13. Stephen Peters Says:

  Ook typisch overigens, alles wat niet in je straatje past censureer je. Intolerant tegen andere meningen. Gast wat doe je nog bij D66? Ga een andere partij lekker bevuilen.

 14. Jeroen Mirck Says:

  Weet je wat? Ik laat deze wartaal van Stephen Peters gewoon even staan, zodat iedereen kan zien wat voor idioten er gereageerd hebben onder mijn vorige bericht. Idioten die niet kunnen lezen. Idioten die meteen beginnen te schelden. Idioten die het geweld tegen mij goedpraten.

  Stephen Peters schreef namelijk op zijn Facebook-pagina: “Het is terecht dat dit hem overkwam.” En onder mijn vorige blogpost: “Ik hoop voor je dat de politie geen zak doet en dat de Marokkaan je weet op te sporen en je nog meer het leven zal zieken, zoals ze dat gebruikelijk doen.” Die vergoeilijking van geweld tegen mij heb ik uiteraard weggehaald.

  Stephen Peters citeert op Facebook niet mijn blog, maar GeenStijl. Hij gebruikt ook typische GeenStijl-woorden als ‘pluche’ en ‘censuur’. Hij weet niets over mij, maar suggereert dat ik de PVV zou willen verbieden. Dat zijn verwijten die GeenStijl maakt als die site het heeft over Joop.nl, waar ik ooit voor heb gewerkt. Aangezien ik een liberaal ben, heb ik bij Joop.nl juist altijd bepleit om Wilders met argumenten te bestrijden, niet met Godwins of discriminatieprocessen. Maar ja, dat interesseert Stephen Peters niet, want dat past niet in het beeld dat hij van me heeft.

  Stephen Peters zou zich eens wat beter in mij moeten verdiepen. Dan had hij geweten dat ik in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West de portefeuille Veiligheid onder mijn hoede heb en bestuurder Achmed Baadoud regelmatig kritische vragen stel over veiligheid in de wijk. Ook had hij dan wellicht geweten dat ik op het afgelopen D66-congres de integratie-resolutie ‘paternalistisch’ en te weinig concreet heb genoemd. Met mij vinden meer Amsterdamse D66-leden dat, want wij maken dagelijks in de praktijk mee hoe moeizaam integratie verloopt in de smeltkroes Amsterdam.

  Maar wederom: dat interesseert Stephen Peters niet, want hij ziet me liever als de oud-linkse moralist die ik niet ben.

 15. Oud Zeikwijf Says:

  Sterkte Jeroen, het is idd niet mals :(
  Hopelijk kun je het van je afzetten en met een fris gemoed aan de avond beginnen.

 16. I. Says:

  Sterkte Jeroen, en ik vind het triest dat dit jou is overkomen en ik ben blij dat je de moeite hebt willen nemen om aangifte te gaan doen.
  Aan problemen kan alleen wat gedaan worden als de mensen die daarover beslissen, de feiten tot hun beschikking hebben. Geen aangifte doen, hoe begrijpelijk dat soms ook is, maakt dat de feiten vertroebeld raken.

 17. Stephen Peters Says:

  Arme Jeroen,

  De slachtofferrol past je niet. Wat versta je overigens onder dreigmail? Dat ik je vraag om de typeringen waar je gortig mee rondstrooit in mn gezicht te herhalen? Het is makkelijk om een grote mond te hebben en mensen voor van alles uit te maken op het internet. Toen ik je op een congres aansprak rende je snel weg. Je spreekt zelf over anonieme lafbekjes. Anoniem ben je misschien niet maar een lafbek wel degelijk. Dat je mijn verzoek als bedreigend zie kan ik wel begrijpen. In real life kan je je niet achter je toetsenbord en beeldscherm verschuilen. Dat is wat een lafbek tot een lafbek maakt. En anders moet je maar aangifte doen van bedreiging, als je dat zo ervaart.

  Als je mij quote moet je dat wel volledig doen uiteraard. Alhoewel zaken uit de context trekken ook redelijk typisch is voor het slag volk wat je bent.
  “Het is terecht dat dit hem overkwam. Aangezien hij zo zijn best heeft gedaan om een dergelijke maatschappij in stand te houden. Had hij echt de illusie bespaart te blijven? ”
  Uiteraard past de hele quote niet in je straatje.

  Ik heb je blog noch geenstijl geciteerd, ik heb wel gelinkt naar het geenstijl artikel. Wellicht heb je het interweb nog niet helemaal onder de knie en snap je niet precies hoe zaken werken. Het is je vergeven. Ik kan iemand van jouw niveau weinig kwalijk nemen, eigenlijk.

  Je maakt jezelf wijs dat je liberaal bent (zelfbenoemde moralist) Verder blijkt het maar uit weinig zaken dat je echt liberaal bent.

  Lol @ typische geenstijl woorden… Ik kan er alleen maar om lachen, hoe je mensen probeert te stigmatiseren en je je voor liberaal uitmaakt in een stukje schrijven… En wat dan nog? Telt de mening van Geenstijl niet? Mogen lezers van Geenstijl niks vinden? En als ze wat vinden moeten ze dan vooral niet uiten? Hoezo liberaal Jeroen Mirck?

  Ik hoef mij niet in jou te verdiepen, je werpt jezelf continue op en staat maar al te graag in de schijnwerpers. Typische karaktereigenschappen van een narcist. Je hebt er overigens zelf ook een flinke hand in mensen voor van alles uit te maken, zonder dat je ze kent.

  Als je je in mij had verdiept had je geweten dat ik al bijna tien jaar lid ben van D66. Dat ik je afdeling en wellicht jou ook heb ondersteunt tijdens de verkiezingen en een tijdje Persoonlijk medewerker van Alexander Pechtold was. Maar ook dat past uiteraard niet in je straatje en zou aantonen dat je klakkeloos stigma’s op mensen plakt zonder ze echt te kennen.

  Ik wens je veel sterkte met je zelf. Ik spreek je wel op het volgend congres. Als je overigens wat te vrezen hebt (van mij heb je niks te vrezen, ik ben alles behalve gewelddadig) zal het wel komen doordat je je beseft dat het stigmatiseren van mensen niet zonder gevolgen kan zijn en je niet altijd achter een toetsenbord kan verschuilen.
  En nog een tip: Practise what you preach!

 18. Jeroen Mirck Says:

  Iedereen mag zeggen wat hij wil, Stephen. Maar als dat feitelijk onjuist is (zoals de dingen die je over mij beweert) of als ik het er simpelweg niet mee eens ben, dan zeg ik dat ook. Dat heet discussie. Je beweert dat we elkaar al eerder op een D66-congres hebben gesproken. Dan had je jezelf duidelijker moeten voorstellen, want daar herinner ik me niks van. Ik geloof best dat je je inzet voor D66. Goede zaak, doe ik ook. Jammer alleen dat je je hierboven en in je mail op een zo onvolwassen manier gedraagt. Misschien had je mijn (uiterst neutrale) stuk even kunnen lezen en daarop kunnen reageren, in plaats van op de waanbeelden in je hoofd.

 19. Stephen Peters Says:

  “Iedereen mag zeggen wat hij wil”

  Ow is dat zo? Dat blijkt anders nergens uit hier op je site en in de blogs die je post.

  “Noot van de webmaster: Dit is mijn achterban niet, grapjas. Plaats je extreem-rechtse haatzaaierij maar ergens anders. Toedeloe.”

  “Noot van de webmaster: Nu hebben we wel genoeg xenofobe reacties van je gelezen, theeleut. Lachen gieren brullen. Einde oefening. IP-ban. ”

  “Noot van de webmaster: Goh, wijs eens aan dan? De rest van de reactie is verwijderd omdat die bedreigend van aard is. Opzouten, mafketel. ”

  “Noot van de webmaster: Aanzetten tot geweld wordt hier niet getolereerd. Opzouten! ”

  “Noot van de webmaster: Leugens en beledigingen worden verwijderd. ”

  “Aangezien ik een liberaal ben, heb ik bij Joop.nl juist altijd bepleit om Wilders met argumenten te bestrijden”

  Erg liberale term ook “bestrijden”. Criminaliteit bestrijd je en ook onkruid en ongedierte. Een democratisch gekozen politicus bestrijd je niet daar ga je mee in discussie op de inhoud en bied eventuele alternatieven die kiezers zouden kunnen aanspreken. Redelijke alternatieven. Een slogan die ooit bij D66 gangbaar was.

  Je richt de partij vooral veel schade aan met je achterlijke gerant. Vraag is alleen of de partij die weg in is geslagen, wat inhoud dat onze wegen scheiden of dat de partij weer in ere herstelt dient te worden en haar oude rationele koers weer voort gaat zetten. Dat is aan de leden vooral en niet aan zelf benoemde linkse moralisten die uit naam van de partij continue de publiciteit opzoeken met hun idioterie.

  “Misschien had je mijn (uiterst neutrale) stuk even kunnen lezen en daarop kunnen reageren”

  Lol je hebt echt een bord voor je kop..Dat je dat uiterst neutraal durft te noemen ook…

 20. Jeroen Mirck Says:

  Precies, Stephen: iedereen mag zeggen wat hij wil, zolang hij zich maar aan de wet en een paar basale fatsoensnormen houdt. Nog een fijne kerst!

 21. Stephen Peters Says:

  Waarom verlaag je je dan ook tot allerlei verwensingen en dergelijke? C’est le ton qui fait la musique…

 22. Stephen Peters Says:

  En laat die commentaren dan ook staan zodat iedereen kan zien, dat je wellicht gelijk hebt. Nu zie ik alleen jou gescheld en weinig aaanstootgevend of onfatsoenlijk.

 23. Jeroen Mirck Says:

  Mijn gescheld? Misschien bedoel je het woord ‘mafketel’. Het is maar wat je erg vindt. Voor de rest betreft het feitelijke onderbouwing van de redenen voor moderatie, samen te vatten als belediging (aan mijn adres) en discriminatie (aan het adres van Marokkaanse Nederlanders). Want daar ging die hele discussie in de comments over: de woorden ‘Marokkaanse Nederlander’. Twee woorden die op sommigen dezelfde werking hebben als een rode lap op een stier.

 24. Stephen Peters Says:

  Nou dergelijke typeringen dragen ook niet bij aan enige fatsoensnorm. Practice what you preach (and your the preacher, the others aren’t) Overigens ben ik meer van mening dat iemand moet kunnen zeggen wat hij wil op de toon die hij/zij wil. Doodsbedreiging (meestal pure grootspraak) buitengelaten. Hij/zij komt er naar gelang de discussie vanzelf wel achter dat dergelijke worden zijn/haar argumenten niet echt kracht bij zullen zetten. Dat geldt voor hier maar ook (of wellicht nog meer vwb Wilders en co). Maar goed dit is jouw blog. Jij hebt alle recht te bepalen wat hier geplaatst wordt en wat niet. Pretendeer dan alleen niet alle meningen te tolereren.

  Ik vraag mij ook sterk af wat de meerwaarde is van de term “Marokkaanse Nederlander”. Het probleem heeft niet alleen betrekking op Marokkanen (ze zijn er wel in oververtegenwoordigd, geef ik toe), maar ik signaleer eerder een trend wat ik zelf criminele anarchisme noem. Criminelen die baat hebben bij vervagen van normen en waarden en een situatie van wetteloosheid, waar ze met hun agressieve houding als sterkste uit de bus kunnen komen. In de eerste plaats omdat hun ervaring is dat het loont (jouw belager ligt echt nergens wakker van, kan ik je verzekeren) en bij een dermate achterstand in hun ontwikkeling en een zekere gierigheid naar een bepaald materialistisch niveau dat het voor hun de kortste en makkelijkste weg is.

  Het jarenlang negeren of durven benoemen heeft deze ontwikkelingsachterstand alleen maar verergerd. Daarom erger ik mij ook mateloos aan het “bestrijden” van Wilders zoals die “bestreden” wordt. Hij kaart problemen aan die bij ons in de samenleving aan de orde zijn en onder heel veel mensen leven. Hij verpest het in mijn ogen alleen met de toon en de oplossingen die hij aandraagt, maar hij is wel een van de weinigen die het onderkent. Dat is waar D66 op in (had) moet(en) spelen en met hun redelijke alternatieven moeten komen. Zo win je ook kiezers, gooi je niet met modder en pak je de problemen aan die aangepakt moeten worden.

 25. Jeroen Mirck Says:

  Volgens mij zijn we het over Wilders gewoon eens, Stephen. Ik heb het al eerder gezegd: je verwart mijn mening met die van Joop.nl. Ik schrijf niet vaak columns over Wilders. Liever los ik problemen rond integratie of criminaliteit gewoon praktisch op, zoals van een (duo-)raadslid verwacht wordt. Daarbij hoort wat mij betreft soms het benoemen van de etniciteit van verdachten. Voor D66-begrippen een heel verfrissend standpunt. Natuurlijk moet D66 iets aan deze problemen doen. In Amsterdam (waar de problemen meer spelen dan elders) praten we daar ook openlijk over, veel meer dan de Kamerfractie doet. Vandaar dat je niet iedere D66’er over één kam kunt scheren.

  En wat dat (bijna) alles mogen zeggen betreft: ik heb slechts een vijftal van de 186 comments gemodereerd. Valt enorm mee. Dit weblog staat juist bekend omdat je hier heel veel kunt zeggen. Ik ben vele malen coulanter dan sites als Joop.nl en GeenStijl, die er allebei flink op los jorissen. Lees voor de grap maar eens deze oude discussie uit 2009, met ruim 300 comments van in hoofdzaak GeenStijl-publiek:
  http://www.jeroenmirck.nl/2009/09/reaguurders/
  Ook leuk is de beruchte Viva-discussie: http://bit.ly/rDZwDI
  Allebei discussies waarin het er fel aan toegaat. Prima, maar ik doe ook gewoon fel mee. En het is mijn feestje, dus bepaalt de gastheer wanneer iemand te ver gaat. Daar moeten reaguurders dan niet over gaan lopen janken.

 26. Mijn Moment 2011 Says:

  […] Natuurlijk, er waren nog veel meer momenten vermeldenswaardig. Ik had het ook over die ex of die werkgever kunnen hebben, maar het verleden moet je soms laten rusten. “There’s a bit of magic in everything, and then some loss to even things out”, betoogde Lou Reed ooit op Magic and Loss. En de politiek? Die is al vaak genoeg besproken. Door mij, in de media en aan de borreltafel. Dat je er zelf een speelbal van kunt worden, merkte ik dankzij een dodenlijst en de ophef over een geweldsincident waar ik slachtoffer van werd. Dat had ik als D66′er gewoon verdiend, betoogden weirdo’s die me niet kenden. Speciaal voor hen citeer ik Peter R. de Vries, uit een veelbesproken tv-interview eerder dit jaar: “Imago is meestal dat wat je niet bent.” […]

 27. Blogjaar 2011: Sanoma verslaat GeenStijl Says:

  […] Beste lezers, hartelijk dank voor jullie vele bezoekjes aan mijn weblog in het afgelopen jaar. Traditiegetrouw maak ik aan het eind van het jaar de balans op. Centrale vraag is altijd: wat lazen jullie het meest en waar reageerden jullie vooral op? Dit jaar waren er drie discussies die er met kop en schouders bovenuit staken: over het Viva-forum, over de migratie van Weblog.nl en over het geweldsincident waar ik in december slachtoffer van werd. Wat dat laatste betreft: dank voor de betrokkenheid. Vrees niet, het gaat weer prima met me. […]

 28. Jeroen Mirck Says:

  Mijn artikel heeft een flink naijleffect. Vandaag kreeg ik zowaar nog een ‘stoere’ mail van ene B. Meijden: “Vooral politiek correct blijven met je Nederlandse Marokkaan… sukkel!” Geweldige argumentatie, meneertje Meijden!

 29. Trackback: Basta! Says:

  […] Genoeg is genoeg. Gisteren ging Hein van Meeteren in tv-programma Pauw & Witteman het debat aan met de NS over onveiligheid in de trein. Hein werd daags voor kerst in elkaar geslagen door twee dronkaards en moest leidzaam toezien hoe de daders ontkwamen, de conducteur veel te laat arriveerde en de spoorwegpolitie hem aan zijn lot overliet. Van Meeteren vind dat omstanders via een codewoord gezamenlijk in actie moeten komen en startte om die reden de Facebook-groep Basta! Aangezien ik eveneens rond kerst slachtoffer van zinloos geweld was, zocht ik direct contact met hem. Uit steunbetuiging ben ik ook met hem meegegaan naar de uitzending. […]

 30. Jeroen Mirck Says:

  UPDATE: Amsterdammers moeten meer aangifte gaan doen van delicten als het ligt aan de fracties van VVD en D66 in de hoofdstad. Vandaag lanceren de twee partijen daarom een actieplan om de aangiftebereidheid fors te verhogen, zo meldt Het Parool.

  Volgens de liberalen doet slechts 25 procent van de Amsterdammers aangifte van delicten en in het geval van geweldsdelicten wordt slechts in 10 procent van de gevallen aangifte gedaan. Door deze lage percentages is er een vertekend beeld van de omvang van de criminaliteit in de stad. Dit maakt een effectieve criminaliteitsbestrijding moeilijker.

  VVD en D66 willen daarom aangifte doen gemakkelijker, meer lonend en anoniemer maken. Zo stellen de partijen voor om meer digitale mogelijkheden in te zetten, zoals een aangifte-app en de inzet van Skype. Ook moet het mogelijk worden om aangifte te kunnen doen in het Engels en om anoniem aangifte te doen. Volgens de politieke partijen lopen Amsterdammers niet naar de politie uit angst voor represailles. Uit onderzoek zou blijken dat de aangiftebereidheid hoger is als dat anoniem gedaan kan worden.

 31. Martina Says:

  Hoe gaat het verder nu. Het is nog steeds een actueel onderwerp. Vandaag werd ik gewezen op dit artikel van je. Ik bemoedig je kunnen om weer door te gaan en je oplossing. Zet hem op!

  Gr

  Martina

 32. Interview in Westerpost Says:

  […] Waarvoor kunnen de mensen uit Stadsdeel Nieuw-West bij jou terecht, waar ligt jouw interesse en expertise als raadslid?
  “Ik zet me in voor een paar essentiële taken van de lokale overheid: veiligheid, economie, sport en dienstverlening. Ik heb zelf ooit klappen gekregen op straat en vind het onacceptabel dat we zoiets als samenleving doodnormaal zijn gaan vinden. Ook verzet ik me tegen de desinteresse van de Stopera voor Nieuw-West.” […]

 33. Jeroen Mirck Says:

  Welkom bij deze discussie uit 2011, reaguurders van GeenStijl. Goed om te lezen dat de meeste van jullie vinden dat niemand klappen zou moeten krijgen op straat, uitgezonderd FreedomFTW die ze me van harte toewenst. Zou hij ook degene zijn die me zojuist als bericht het woord ‘kankernazi’ toestuurde? Dan zegt dat iets over zijn geestelijke gesteldheid. Sterkte!

Leave a Reply