Waarom ik aangifte doe wegens mishandeling

Wat is er mis met onze samenleving? Op de avond dat een hooligan in de Amsterdam Arena het veld op rende om AZ-keeper Esteban een karatetrap te geven, werd ik op straat in Amsterdam West geslagen door een opgefokte Marokkaanse Nederlander. Reden om aangifte te doen bij de politie. Dit is wat er precies gebeurde.

Gisteravond kwam ik het Rembrandtpark uit gefietst ter hoogte van de Jan van Galenstraat. Bij het oversteken van het kruispunt met de Orteliuskade stak ook ineens een jongen diagonaal de straat over, zonder op of om te kijken. Ik moest hard remmen om hem niet te raken. Uiteindelijk reed ik tegen zijn voet aan, maar dat was toch echt zijn eigen schuld.

Daar dacht de jongen heel anders over. Agressief begon hij tegen me te schreeuwen. Hij gaf me een duw, gaf een karatetrap tegen mijn fiets en haalde vol uit naar maar hoofd. Gelukkig trok ik mijn hoofd net op tijd terug. Er volgde nog twee karatetrappen in mijn richting en een tweede vuistslag, die ditmaal mijn linkeroor raakte. Ik had een schoudertas om en een fiets in mijn handen, dus kon ik me lastig verweren.

Ik keek om me heen. Bij het rode stoplicht stopten twee auto’s, maar niemand nam de moeite om uit te stappen. In een split second moest ik besluiten wat te doen. Als ik terug zou slaan, zou dit een gevecht worden waarbij mijn bril zou sneuvelen. Ik moest ervoor zorgen dat de jongen weg zou gaan.  Maar hoe?

Ik deed twee stappen naar achter, waarmee ik een nieuwe karatetrap ontweek. Vervolgens schreeuwde ik keihard tegen hem dat dat hij weg moest gaan, dat hij normaal moest doen, dat hij moest oprotten. Gek genoeg hielp het. Mijn stem galmde door de straat en hij schrok er toch een beetje van. Ik zag nog steeds de agressie in zijn ogen, maar hij draaide zich om en liep weg. Daarop kon ik mijn fiets oprapen en wegrijden.

Thuis maakte ik de schade op. Mijn linkeroor is opgezwollen en mijn hals doet pijn. Zwaar letsel heb ik niet opgelopen. Wel had het veel erger kunnen aflopen, als hij niet weg was gegaan, als hij een mes had getrokken.

Het is een schande dat dit soort incidenten schering en inslag is in Amsterdam. Hoewel ik betwijfel of de dader ooit wordt gepakt, besloot ik vandaag aangifte te doen wegens mishandeling. Dat is nog een heel gedoe. De politiepost op het Mercatorplein (vlakbij de plaats delict) behandelt geen aangiftes en verwijst door naar het politiekantoor aan het Surinameplein. Daar werd ik vriendelijk te woord gestaan door een oudere agent, maar voor de aangifte zelf moest ik een afspraak maken. Dat werd uiteindelijk morgenochtend.

Kortom, het kost nogal wat tijd en moeite om aangifte te doen in Amsterdam. Toch meld ik me morgen bij de politie om die aangifte te doen. De afgelopen paar jaar meldt de stad Amsterdam trots dat de criminaliteitscijfers dalen. Een van de redenen van die daling is dat veel mensen de moeite niet meer nemen om aangifte te doen. Daarom doe ik dat juist wél. In de hoop dat politiek en politie dit soort signalen serieus nemen en hun burgers optimaal beschermen. Want het is een schande dat je je in Amsterdam onveilig moet voelen op straat.

Naschrift: Het merendeel van de reacties onder dit stuk is geplaatst door reaguurders van GeenStijl, dat een (op zichzelf sympathiserend) stuk plaatste over dit incident. Jeroen Mirck neemt afstand van de vele cynische, racistische reacties, maar laat ze staan om te tonen op welke wijze er over dit soort maatschappelijke problemen wordt gepraat. Dank voor de vele steunbetuigingen die ook zijn binnengekomen!

Tags: , , ,

186 Responses to “Waarom ik aangifte doe wegens mishandeling”

 1. Annelies Says:

  Goed dat je dit doet Jeroen! Collega d’r auto werd laatst leeggehaald toen ze thuis kwam ‘s nachts (IJburg), ze ‘bliepte’ met de sleutel, gozer schrok en kwam op haar af, uit zelfverdediging sloeg ze met haar tas waardoor hij een kras op zijn gezicht kreeg. Hij is later opgepakt, maar zij moest uitleggen dat ze hem geslagen had, en of dat kwam omdat ze wat gedronken had. Het moet niet gekker worden. Iemand zit aan je spullen, wil je aanvallen en dan ben jij degene die het moet uitleggen… Tijd dat de politie wakker wordt. Hoop dat je je snel weer een beetje veilig kunt voelen en dat je snel geneest.

 2. Jan Bennink Says:

  klote man. sterkte.

 3. Joep Says:

  Heel erg jammer dat er weer vermeld moet worden dat het om een ‘Marokkaanse-Nederlander’ gaat. Die mensen hebben het al zwaar genoeg en worden voortdurend als criminelen te kijk gezet. Dat jij aan dat klimaat van polarisatie meewerkt vind ik schokkend te noemen.

  Noot van de webmaster: Deze reactie is een hoax.

 4. Bruno Says:

  Lekker tendentieus weer, dit. Iemand doet zoiets stoms als diagonaal de straat oversteken (“doen alleen Marokkanen, echt hoor”) en nadat hij aangereden is overdreven reageren, en wordt en passant gebombardeerd tot een moordenaar in spe, zelfs het lef hebbende dit verkeersakkefietje te scharen onder “criminaliteit” (omdat een Marokkaan erbij betrokken is?)! Ik word met enige regelmaat bijna aangereden door idioten die veel te hard fietsen door de stad, zelfs in het centrum waar eigenlijk niet gefietst mag worden, en dan nog de arrogantie hebben om te schreeuwen dat IK moet uitkijken. Ik kan niet garanderen dat ik niet op hetzelfde manier zou reageren als die jongen “in the heat of the moment”. Niet dat het juist, goed, of terecht is, maar Mirck, hier maak jij toch echt van een mug een walvis. Ik zou erg benieuwd zijn naar de andere kant van het verhaal.

  Noot van de webmaster: Je citaten over Marokkanen staan niet in het artikel. Deze reactie is een hoax, geïnitieerd door GeenStijl.

 5. Allah Hakar Says:

  Weet je dan niet dat deze mensen door de inteelt een wat lagere intelligentie hebben?

  Mijn ervaringen zijn dat je met dit soort levensvormen nooit in discussie moet gaan , maar je moet ze een paar flinke klappen verkopen zodat ze 2 maanden vla moeten eten door een rietje !

  Succes.

 6. Willem Jansen Says:

  Het gaat hier om onredelijk geweld. Of buitensporig. Wat mij betreft: had over hem heen gereden! Je moet blij zijn dat je je tas nog hebt. Hou ons op de hoogte of de politei wat gaat doen.

 7. Math Says:

  @ Joep

  Is het verboden om het beestje bij de naam te noemen?

 8. Jeroen Mirck Says:

  UPDATE: Dit incident is inmiddels overgenomen door AT5 en GeenStijl.
  http://www.at5.nl/artikelen/73553/d66-politicus-krijgt-klappen-in-west
  GeenStijl: http://bit.ly/tDbMqB
  Edit: En Het Parool ook. http://bit.ly/sZ8XRP

 9. Stroopdoos Says:

  Sterkte en beterschap, Jeroen!

 10. Victor Says:

  @Joep; Doordat we jarenlang niet mochten zeggen dat het om Marokkanen ging hebben vele mensen zich niet serieus genomen gevoeld. O.a. dit resulteerde in de overwinningen van Pim Fortuijn en Geert Wilders. Wat stel je dan voor? Niet meer zeggen dat bepaalde groepen over vertegenwoordigd zijn in criminaliteitscijfers? En er dus ook geen gerichte oplossingen voor zoeken? Want als je een probleem niet benoemt dan is het geen probleem, toch?

 11. onderbuik Says:

  Waarom moet er nou weer bij vermeld worden dat het om een marokkaanse nederlander ging? Ik denk niet dat Alexander Pechthold blij is met dit stigmatiserende verslag…

  Noot van de webmaster: Deze reactie is een hoax. Ter info: juist veel steunbetuigingen ontvangen uit D66-kringen.

 12. Willem Jansen Says:

  Oja, wees maar blij dat hij alleen was.

 13. David Says:

  Jeez, what a story! Hope all is well. D

 14. piet Says:

  hey gap,….wees S L I M< wijs en verstandig,….DOE GEEN AANGIFTE

  DOE GEEN AANGIFTE,HIJ NEEMT ZEKER WETEN WRAAK

 15. Ger Says:

  Wat Joep zegt, misschien was het wel een Algerijn of Egyptenaar. Ondertussen wordt de meerderheid van goedwillende Marokkanen geconfronteerd met bovenstaande diskwalificatie aan de groep.

 16. sjoerd Says:

  Ik vind het niet zo tendentieus Bruno. Het enige tendentieuze zijn je quotation marks bij verzonnen zinnen.
  Helaas is het nu eenmaal zo dat de Marokkaanse Nederlanders door de boot genomen zich een stuk agressiever en asocialer gedragen dan de gemiddelde Amsterdammer. Steeds meer autochtonen nemen dat gedrag overigens over. Maar dat lijkt me geen reden om de feiten hier te gaan verhullen, of wel?
  Sterkte aan meneer Mirck.

 17. Maarten Says:

  Jeroen, wat kwalitatief uitermate teleurstellend.

  Vanochtend heb ik helaas ook een incident met een ‘jonge inwoner van Amsterdam West’ meegemaakt. De details zal ik je besparen. Maar het eindigde met mij in een groep van zeker 20 pubers met bontkraagjes (vul zelf de rest maar in) en sjaals om die om mij heen stonden te fluisteren ‘kom dan jongen’, ‘waag ‘t niet’, ‘ik waarschuw je’ en ‘wat moet je nou’ En dit alles omdat ik met een blikje AA dat zojuist vlak langs mijn oor was gescheerd vanuit die groep verhaal kwam halen. Is dit stom? Misschien, maar ik heb het niet zo op opereren in groepsverband en gebrek aan lef om eigen verantwoordelijkheid te nemen (ook een kenmerk van deze groep). Ik heb zeker nog een uur staan natrillen, met name vanwege de enorme agressie die van de groep uitging.

  Ik werk zelf inmiddels 10 jaar binnen A’dam West, bij een welzijnsbedrijf, en ken de buurt van haver tot gort. Ik ben dus wel wat gewend, dus ook dat gedoe van vanochtend ‘hoort er nu eenmaal bij’ hier in de wijk en bij haar type bewoners.
  Ik kan mij dus voorstellen dat jij als meubilair in de wijk hier ook wel weet wat er speelt. Ik kan mij dus ook heel erg goed voorstellen dat dergelijke agressie door zo’n type jongen jouw reactie uitlokt. Mensen die jou nu verwijten muggen en olifanten te kruisen snappen het blijkbaar niet.
  Misschien wordt het tijd dat je de buurt inruilt voor iets waar meer mensen wonen die beter aansluiten bij jouw eigen normbesef.

 18. Peter Says:

  Gewoon lekker blijven ontkennen wat er aan de hand is, kop in het zand blijven steken… totdat de hele zaak volledig ontploft… en vervolgens met de vinger naar Wilders wijzen… want die heeft het allemaal veroorzaakt…

 19. Joep Says:

  Dat hij Marokkaans is (als dat al zo is) doet helemaal niet ter zake. Het is in de eerste plaats een asociaal en gewelddadig mens.

 20. Arnoud Says:

  Ik ben geschokt. Ik wens je veel sterkte, want dit zijn toch traumatische ervaringen. Je ligt er nachten wakker van.

 21. Linda Says:

  Als je maar aangifte gaat doen. Velen zullen afhalen als ze morgen wakker worden om aangifte te gaan doen.

 22. NO-MORE-TEA Says:

  Ik hoop dat linksmensen als jij alle dagen slaag krijgen van het binnengestroomde tuig in dit land!
  Dat is nl. precies hetgeen de gewone man ook maar moet doorstaan zonder dat hij ooit gevraagd werd of deze cultuurverrijkers wel welkom waren.
  MOEHAAAAAHAAAA!!!

  Noot van de webmaster: Je reactie is zo zielig dat ik hem laat staan, als voorbeeld van hoe dom mensen kunnen reageren.

 23. Bob Says:

  @Joep. Waarom zou je dat niet mogen zeggen? Ik ben in mijn leven beroofd, in elkaar geslagen, bedreigd en geintimideerd. Dat is gebeurd in Den Haag en ja in Amsterdam West. En allemaal door Marokkaanse medelanders. Waarom mag ik dat niet zeggen? Voor mij is het namelijk beeldbepalend geworden. Van mij mogen ze allemaal aan het gas! Figuurlijk gesproken dan he. Niet letterlijk.

 24. schendel Says:

  @Joep en @Bruno:

  ik woon zelf daar en om niets kan een levensbedreigende situatie ontstaan omdat daar een aantal Marokkanen rondhangen die de straten regeren en dit soort dingen gewoon zo dag in dag uit doen.

  Dus ik zou niet weten wat er verkeerd aan is om dit als zodanig ook gewoon te melden. Nog fijner zou het zijn als er een keer wat aan gedaan wordt. Het komt nu in de publiciteit omdat het een politicus betreft, maar het is letterlijk aan de orde van de dag. Zie btw ook het verslag van D. Samsom mbt zijn ervaringen als straatcoach.

 25. wil Says:

  Maarten, degene met de grootste bek een dikke lip slaan, dan houdt het meteen op. NOOIT TOEGEVEN aan dit soort gastjes, het is kuddegedrag.
  pak de stoere jongen, sla m af (praten als een volwassenen dan ook klappen krijgen als een volwassenen geldt hier) en de rest doet NIETS.

  Tip: ga es een verdedigingssport doen ipv stukjes tiepen.

 26. Pieter Helenius Says:

  Mogen we ook de andere kant van het verhaal horen? Wellicht was deze fietsende Mirck niet goed aan het opletten. Ik zou ook kwaad worden als een gek mij zomaar van de sokken reed. Gezien het feit dat hij gelijk op Marokkanen begint te tieren, kan het gewoon niet anders zijn dan dat we hier te maken hebben met een rascistische PVV’er. Het is heel begrijpelijk dat Marokkanen soms een klein beetje geagiteerd reageren. Die jongens hebben het al zo moeilijk. We moeten meer faciliteiten, vooral heel veel geld, voor ze scheppen, zodat we het hen aangedane leed een beejte kunnen rechtzetten [/PvdA-GroenLinks-D66-NSB modus uit]

  Noot van de webmaster: De NSB erbij halen, heel sterk…

 27. Allah Hakbar Says:

  Toch moet ik dit “incident” toejuichen, omdat op deze manier onze linkse wereldverbeteraars vaak veel sneller leren dan met 1000 discussieavonden onder het genot van een kopje thee.

 28. Lars Bakker Says:

  Ik vind dit weel erg makkelijk van jou, Jeroen.

  Nooit van hoor en wederhoor gehoord?
  Jij veroordeeld hier iemand op het internet:
  nog voor dat je zelfs ook maar aangifte hebt gedaan.

  Laat het veroordelen in onze rechtsstaat over aan rechters: zo hebben wij dat met elkander afgesproken.

  En dat dat je de afkomst ook nog eens moet benoemen.
  Weet je wie er ook aan rassenleer deed?

 29. Cees Says:

  Nog een geluk dat het geen neger was. Anders was de discriminatiekaart allang getrokken.

 30. Utrecht Says:

  @Ger
  Misschien wel, maar 99,9% van de tijd is het gewoon een Marokkaan die het verziekt hoor. Beetje omgekeerde wereld, is het niet, als je de auteur aanspreekt over de impact van zijn schrijven op het beeld van de Marokkaanse gemeenschap. Misschien moet je voor de verandering de dader scheef aankijken en aanpakken, dan verandert er misschien eindelijk eens iets.

 31. Maarten Says:

  Wat akelig, jeetje mina zeg. Vroeger zou ik vervallen in een “zie je wel, Marokkanen”. Maar de afgelopen jaren heb ik geleerd dat er iets anders aan ten grondslag ligt. Iets wat ik een ‘onderklasse-cultuur’ ben gaan noemen.

  Er is sprake van een zekere verheerlijking van een anti-sociale levensstijl. ‘Doen waar je zin in hebt’, ‘lekker jezelf zijn’. Een cultuurtje, waarin de eigen verantwoordelijkheid geheel is weggewerkt. De jongen in kwestie zal er van overtuigd zijn dat zijn geweldadige gedrag aan u te danken is, meneer Mirck.

  Het gaan namelijk om zijn gerief, en waag het niet dat te verstoren. Dan moeten de frustraties worden afgereageerd, zelfs al zijn die frustraties tegen zichzelf bedoeld. Of dat eigenlijk zouden moeten zijn.

  In de forensische psychiatrie zie je dit verschijnsel steeds vaker terugkeren. Met name bij het geweldsdelict. “Hij vroeg erom” “ik kon niet anders” zijn vaak gehoorde kreten van daders. Op de vraag of zo’n opvatting niet voorbijgaat aan de rechten en opvattingen van het slachtoffer – het slachtoffer kan immers van mening zijn dat hij/zij ‘er’ allerminst ‘om vroeg’ – stuit je op een wereld van onbegrip.

  Dit gedrag is niet pervasief en valt te corrigeren. Probleem daarmee is dat de enige werkbare behandeling een uitbreiding van het TBS-stelsel vergt. Jongeren hebben baat bij een behandelopstelling waarin een kleine samenleving wordt gesimuleerd, onder begeleiding van persoonlijk begeleiders en psychotherapeuten.

  Helaas moet ik constateren dat in deze zowel het linker als het rechterdeel van het politiek spectrum deze oplossing dwarsboomt. Rechts gelooft niet in TBS, investeren in het maatschappelijk middenveld en oog hebben voor de persoon van de verdachte. Links gelooft niet in lange straffen, omdat ze dat associëren met gevoelens van wraak. Dit omdat het onderwerp zwaar gepolitiseerd is. Helaas. De slachtoffers van die status quo, dat bent u meneer Mirck. Jammer genoeg is ook de Marokkaanse jongen slachtoffer.
  Zonder adequate hulp blijft hij een ongeleid projectiel. Met alle maatschappelijke en sociale consequenties van dien.

  Dat wordt in sommige subculturen heel stoer gevonden, in feite is het diep triest.

  Sterkte met uw herstel, hopelijk blijft dergelijk leed u in de toekomst bespaard.

 32. onderbuik Says:

  Hoe is het met de teen van deze lichtgetinte Nedelander?
  Mocht deze jonge knaap toch berecht moeten worden dan wel door een D66-rechter hopelijk…

 33. Sjahaak Says:

  @Joep, erger is het feit dat wederom mannen weer in het hoekje van agressieve primaat worden geduwd. Werkelijk dat iedereen weet dat dit soort figuren een verspillingen van cultuur en beschaving is maar dat geeft de heer Mirck nog niet het recht bij te dragen aan de beeldvorming van onze primitef-adolescente mederlanders. Bah!

 34. Utrecht Says:

  @Lars Bakker
  “Weet je wie er ook aan rassenleer deed?”

  Zo’n beetje iedereen in de periode 1800 tot 1945? Maar je probeert natuurlijk slim te zijn door de poster stiekem te vergelijken met Hitler! Goeie man, kennen we nog niet.

 35. Joep Says:

  Als ik die Marokkaan was zou ik aangifte doen wegens discriminatie met geweld. Een beetje op Marokkanen inrijden omdat ze toevallig een minderheidsgroepering zijn en niet zo roomblank als jijzelf. Ongehoord dit!

 36. iPhoneabonnementen Says:

  Tja, zeer vervelend verhaal. Zie wel dat het stikt van de ‘Geenstijlers’ hier.

 37. Wim Heitinga Says:

  Dat zijn die fijne cutuurverrijkers waar grachtengordel-idioten als u er nog veel meer van willen hebben, welkom in de realiteit van alledag…

 38. Cees Says:

  @Joep
  Dat zeg ik. Als het een neger was dan was dit allemaal wat makkelijker geweest. Door dit bericht van Jeroen Mirck zeggen de mensen van zie je wel, weer een Marokkaan.

 39. dixit Says:

  Ik word zo moe van die rifapen.

 40. Peter Says:

  Uitermate triest Maarten… Je sluit af met de mededeling dat het wellicht verstandig is “de buurt in te ruilen”… Honderduizenden Nederlanders hebben dat al gedaan: eerst uit de wijk, later vaak ook nog uit de stad… Hoe lang moet deze waanzin nog doorgaan???? Is er dan werkelijk niemand op bestuurlijk niveau die dit probleem serieus wil nemen….?

 41. Johan Says:

  Kan niet anders of je hebt zelf een klein aandeel gehad hierin.
  Mij zou dit niet overkomen.
  Maar goed het was dus een “marokkaan” en wie ben jij dan met je bril en je zogenaamde politicus zijn. Alleen al actief zijn in de politiek en daar geld voor krijgen is wat mij betreft voldoende om een pak rammel te krijgen.

 42. haha Says:

  incidenten schering en inslag
  en dat achter elkaar
  wakker worden

 43. Joep Says:

  @Cees: Ik denk dat Jeroen zelf niets aan die stigmatisering kan doen. Het is het verschrikkelijke bruine klimaat waar we in leven.

 44. bartjan Says:

  Het is constant spitroeden lopen in de grote steden.
  U wilt een experiment, doe het volgende
  U stapt in de metro of tram, bus in een grote stad.
  U kijkt om U heen en iedereen
  Zodra iemand terugkijkt doet U niet wat U altijd doet, snel neerkijken maar nee, U houdt uw blik op de ander gericht, een ieder in de ogen.
  Ik geef u de volgende garantie: binnen 10 minuten heeft u een vechtpartij.

 45. Cees Says:

  @Joep
  Dus Jeroen is eigenlijk een slachtoffer van de multi-culturele samenleving?

 46. onderbuik Says:

  Het artikel is niet rechts het is extréém rechts!
  We leven nu eenmaal in een multiculturele samenleving en wie zijn wij dan om onze gewoontes op te leggen aan nieuwe Nederlanders?

 47. Racism beat it Says:

  ‘Marokkaanse Nederlander’, ach hou toch op. Weer zo eentje die graag autochtonen en allochtonen uit elkaar trekt. Gefeliciteerd, ook jij behoort tot de trendvolgers van de afgelopen 5 jaar.

 48. Joep Says:

  @Cees: Hij is een slachtoffer van het ingebakken racisme dat bij ons blanken hoort. Zo zijn wij nou eenmaal: slavendrijvers, fascisten, zeer slechte mensen.

 49. Cees Says:

  @Joep
  Eigenlijk verricht Jeroen hier een goede daad, door te laten zien dat zelfs hij een slecht mens is.

 50. Marcel Mulder Says:

  Actief en direct handelen bij sommige aangiften is belangrijk. Maar nee, de politie heeft het druk met flitsen of echt belangrijke mensen wel direct te helpen, of voetbalwedstrijdjes te dirigeren.. of.. of.. en.. en..

 51. onderbuik Says:

  @Joep
  Zo is het, er past ons niets anders dan schaamte. Gelukkig is het morgen vrijdag en kan Jeroen misschien samen met de licht-getinte Nederlander een Moskee bezoeken om de vrede te herstellen.

 52. anoniem Says:

  Ik liep op straat met mijn Nederlandse vriendin in Roermond en toen werd ik zonder enkele reden racistisch bejegend, door mijn handicap kon ik niks beginnen en moest gewoon doorlopen.

  De Nederlandse collectieve vreemdelingenhaat vanuit de media begint absurde vormen aan te nemen. Geen enkele allochtoon heeft gevraagd om in Amsterdam geboren te worden en het is rechts die ongeschoolde geitenherders naar Nederland heeft gehaald onder druk van de werkgevers.
  Vertel jij maar eens hoe een geitenherder zijn kinderen gaat opvoeden.
  Wat verwacht je dan, dat elke geitherderszoon z’n master haalt?

  Volgende keer als je iemand overrijdt kan je ook als een volwassenen reageren en tenminste je excuses aanbieden want dat heb ik niet gehoord in je betoog.
  En denk bij de stembus ook aan de Groningers en andere boeren die nu massaal Polen en Duitsers voor een fooi binnenhalen door typische Nederlandse (?) gierigheid en die voor nog minder laten werken dan de Nederlandse uitzendkrachten. Nu de Marrokanen, over 5 jaar zijn het de Polen.

 53. Allah Hakbar Says:

  Het is inderdaad schandalig. Onze vriendelijke marokkaantjes hebben gewoon recht op een villa met zwembad en een BMW cabrio met rondborstige blondine. En natuurlijk zeer veel repesct , net als onze vrinden uit Corleone, Italië

  Het is wel logisch dat ze in opstand komen en lastig gaan doen als ze dit recht wordt ontnomen.

  Groetjes, PvdA politburo

 54. Moeimaker Says:

  @Joep: zo eentje met een lichtbruin kleurtje dan, dat is waar je voor op moet passen hier in Amsterdam… maar sluit jij je ogen maar dan kun jij je iig dom blijven houden als ze jou een keer pakken… succes daarmee!

 55. Ger Says:

  @Utrecht: Nee, maar als je als die 0.01% Marokkaan honderd van dit soort berichten als in bovenstaand topic tot je moet nemen, nou, dan heb je het op een gegeven moment wel gehad! Jeroen zou eens bij zichzelf te rade moeten gaan wat hij denkt te willen bereiken met zijn diskwalificaties aan het adres van alle Marokkanen. Ik heb geleerd dat je mensen niet over een kam dient te scheren. Het was dus een nare, brutale jongen die geweld gebruikte tijdens een verkeersruzie en geen Marokkaan die er even op los sloeg. Pas toch op met generaliseren, mensen.

 56. Marcel Mulder Says:

  Het is overigens een Marokkaan, heeft Marokkaans Paspoort. Het is overigens waarschijnlijk ook een Nederlander als hij een Nederlands Paspoort heeft. Zeikerds hierboven. Het.

 57. bartjan Says:

  Ik vrees met grote vreze dat het incident van Jeroen
  niet binnen de mogelijkheden van een tolerante en fatsoenlijke rechtstaat zijn op te lossen.
  Het zou een dermate hard en respressief beleid vergen waar niemand
  verantwoording voor wil nemen.

  Hoe ga je het nu oplossen? Bevolkingsgroepen de deur wijzen?
  Afgezien van de morele bezwaren, niet uitvoerbaar binnen een normale rechtstaat.

  Hogere straffen? Eenvoudige mishandeling 5 jaar cel?
  Dat gaat niet gebeuren of de gehele rechterlijke macht moet naar huis.
  En wat dan aan te stellen voor rechters? Rambo’s?

  Het gaat al veel eerder mis. Vroeg in de opvoeding gaan er fundamentele dingen scheef.
  Het socialisme is overleden, de boegbeelden van links zijn
  schaamteloze graaiers, de katholieke kerk bevat pedo’s enz enz.
  We weten het niet meer. Kim Jong sta op en help ons

 58. Roland Says:

  Sinds die gure rechtse wind waait door Nederland zijn veel gratis kickbox scholen gesloten. Dan komen deze jongens dus hun agressie uiten op straat. Typisch kortzichtig onderbuikbeleid uit Den Haag. Sterkte, Jeroen.

 59. Joep Says:

  Misschien was die Marokkaan wel moe omdat hij net klaar was met een energievretende roofoverval. Daar word je kribbig van. Weinig inlevingsvermogen weer.

 60. Patrick Mulder Says:

  Het gaat om veiligheid op straat en om respect naar elkaar, ongeacht huidskleur, ras of (dubbel) paspoort.

 61. Allah Hakbar Says:

  Wij van de PvdA zijn altijd voorstander geweest dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn, zo ook deze Marokkaan.

  Dat er een conflict is ontstaan met Dhr. Mirck betreuren wij zeer, maar de heer Mirck had dan ook wat beter op moeten letten , en de signalen van onze multiculturele vriend beter moeten oppakken en interpreteren.
  Het logische gevolg van het gebrek aan communicatie technieken van dhr Mirck heeft tot dit onverkwikkelijke incident geleidt.

  Let wel, het was niet meer dan een incident. Wij roepen de heer Mirck dan ook op met spoed iets aan zijn communicatievaardigheden te doen.

  Vrindelijke groet., PvdA politburo.

 62. Pauw & Witteman Says:

  [*KNIP*]

  Noot van de webmaster: Doe effe normaal, man. Beledigingen aan het adres van de auteur worden verwijderd.

 63. Cees Says:

  [*KNIP*]

  Noot van de webmaster: Idem.

 64. ben Says:

  Altijd weer jammer!!!!!!
  Dat 95 % van de Marokkanen het verziekt voor alle anderen!!!!!!

 65. Cuyahoga Says:

  @Joep

  De kutmarokkanen die dit doen veracht ik en mogen van mij bij Hoek van Holland de grens over gezet worden.
  Ze staan bij mij echter nog wel een paar plaatsen lager op de verachtingsladder dan mensen zoals jij, die dit feest mogelijk hebben gemaakt.

 66. Cees Says:

  @Cuyahoga
  Maar bij Hoek van Holland ligt helemaal geen grens. Breng ze dan met een boot naar de territoriale wateren en laat ze dan uitstappen. Racist die je er bent.

 67. Mark Says:

  @Joep en Ger,

  Niet het beestje bij naam noemen hoor.. Misschien bespiedt hij je nu wel waardoor je zelfs achter jouw eigen keyboard niet meer veilig bent.

 68. Robert Says:

  Je moet niet zo zeuren Jeroen. Je zult zelf wel veels te hard gefietst hebben waardoor je die arme jongen geraakt hebt. Hij komt vast uit een schaamtecultuur waardoor hij misschien iets feller reageert als iemand anders maar ach, het is maar een incident, kan gebeuren en volgende keer beter uitkijken!

 69. onderbuik Says:

  @bartjan
  Een begin van een oplossing is het erkennen dat er daadwerkelijk een integratieprobleem is. En mn bij de marokkaanse nedelanders.
  D66 is m.i. het meest schuldige in het ontkennen van dit probleem, en de enige wat Pechtold in de 2e kamer doet is parasiteren op Geert Wilders door steeds het tegenovergestelde te zeggen wat WIlders doet. En met succes: D66 heeft zélf geen ideeën maar is wel een grote partij geworden.
  Ben benieuwd wat Pechtold nu écht vind van dit voorval.

 70. Ger Says:

  @cuyahoga
  Die ongefundeerde haat moet ergens op geprojecteerd worden niet? Zijn het niet moslims of buitenlanders, dan zijn het wel linksen die het gedaan hebben.
  @jeroen
  Zie je nu wie je ‘vrienden’zijn? Wees maar trots op jezelf met je gefrabriceerde relaas, ondertussen huilt er een kind iedere keer dat het woord kutmarokkaan weer valt.

 71. jabir Says:

  Sterkte, Jeroen. Lees het hele verhaal net op GS.

 72. Paul Says:

  Jeroen, prima verhaal…niets mis mee en moet besproken kunnen worden. Sterkte!!!

  P.S. onderbuik, of je bent door en door cynisch, of je meent het niet,…of…je bent volstrekt hopeloos. Niet serieus te nemen.

 73. Willem Says:

  Wat voegt de vermelding dat het een Marokkaanse Nederlander was toe aan de kern van het verhaal? De lezers hier hoeven hem niet op te sporen.
  Door hier iedere keer op te wijzen in de media gaan Marokkanen zich nog minder geaccepteerd voelen en gaan ze zich nog agressiever gedragen tegenover ons.
  Verdere polarisatie is alleen maar slecht. Uiteindelijk zullen dit soort jongeren op veel plaatsen de meerderheid vormen op straat. Als de relaties tussen Nederlanders en Nieuwe Nederlanders dan niet goed zijn, zullen wij zelf de dupe zijn.
  Dat je toch aangifte doet terwijl het geen zin heeft en moeilijk gaat vind ik wel erg goed.

 74. Krats Says:

  Goh wat jammer nu dat U niet in gezelschap was van het Kereltje, dan was de mocro vast op zijn kniën gevallen en zijn voeten gekust al stamelend: Dank Grote Roerganger voor de verblijfsvergunning.

 75. Jantje Betonrot Says:

  Wie wind zaait zal storm oogsten. Over 5 jaar mag je helemaal niet meer fietsen door die straat. Dat is namelijk haram

 76. Eddy Says:

  waarom mogen we deze meneer geen Marokaanse Nederlander noemen ? Hij heeft 2 paspoorten.. lever er 1 in, en dan noemen we je een Nederlander. En dan leren we je gelijk hoe we in Nederland oversteken..

 77. Bas Paternotte Says:

  Sterkte Minsk,

  Geweld zuigt.

 78. Utrecht Says:

  @Willem
  1998 belde net en ze willen hun kijk op de integratie problematiek terug.

 79. onderbuik Says:

  @Paul
  Tuurlijk ben ik cynisch, als je dat niet doorhebt mankeert er iets aan je.
  Wat ik wel meen is dat D66 (Pechtold) parasiteerd op Wilders, en zélf niet met ideeën komt, afgezien wat abstracte zaken als: gekozen burgemeester en beter (lees: duurder) onderwijs.
  Ik zou graag Pechtold eens horen hoe hij de integratie problemen wil oplossen.

 80. Mo de Mocro Says:

  Eeeey gozurrr! Gewoon D’66 blijven stemmen man! Dan komt het helemaal goed met de samenleving!

 81. Ronald Oliekan van Os Says:

  Het is een drama om aangifte te doen, maar zeer zeker wel wel doen, het moet toch niet gekker worden dit.

  sterkte

 82. Joep Says:

  @cuyahoga Mensen die ironie niet begrijpen veracht ik nog meer.

 83. roy Says:

  Hoi Jeroen,
  Sterkte ermee. En even een reactie op Joep om 15.51.Het is toch niet te geloven, heel nederland begrijpt inmiddels dat man en paard moet worden genoemd om t echt goed aan te pakken , man en paard is lees= marokkaanse nederlanders van het vml mannelijke soort met grote bontkragen en kleine pikkies, en Joep is weer politiek correct met z’n:
  “Heel erg jammer dat er weer vermeld moet worden dat het om een ‘Marokkaanse-Nederlander’ gaat. Die mensen hebben het al zwaar genoeg en worden voortdurend als criminelen te kijk gezet. Dat jij aan dat klimaat van polarisatie meewerkt vind ik schokkend te noemen.”
  Het ligt allemaal aan ons, en Joep vindt dit al schokkend. Joep, vent, doe is wat aan je testosteron-level, wees eens een kerel en neem eens stelling tegen dit tuig! gr roy

 84. eugenenijmann Says:

  Noem je het ras omdat je duidelijk wilt maken dat het hier om een uiterst agressieve bevolkingsgroep gaat, zoals je na een hondenbeet de soort noemt, of heb je hier een andere reden voor ?

 85. NO-MORE-TEA Says:

  Schrijver kan blij zijn dat ie zijn tas en fiets nog heeft!

  En meneer/mevrouw “Racism beat it” hierboven spoort klaarblijkelijk niet goed of komt nooit buiten?
  Denkt u nu echt dat het huidige haat-klimaat om niets is ontstaan?
  Kijk eens naar opsporing verzocht of zo!
  Mensen (Marokkanen/Turken/Somaliërs etc etc etc) wandelen dit land binnen, passen zich GEHEEL NIET aan, trekken massaal uitkeringen waar de gewone (werkende) man voor mag betalen.
  Nemen hele wijken, wat zeg ik? steden over.
  Voeden hun VELE VELE kinderen bijna niet op.
  Gedragen zich op een spontane uitzondering na allemaal als koninkjes die geen stro breed in de weg gelegd mag worden.
  En dan moeten NLers hun bek houden?
  Dacht het niet hé “vriend”….
  Jij noemt ze trendvolgers in negatieve zin.
  Ik noem jou voor het gemak maar even linkse struisvogel.
  Mafkees.

 86. Han Pasado Says:

  Wat een [*KNIP*] stukje! Alsof het een kenmerk van Marokkanen zou zijn dat ze om het minste of geringste agressief reageren en geweld gebruiken. Het zou goed zijn als je partij je een flink standje zou geven voor het plaatsen van een dergelijk PVV-achtig stukje. Marokkanen hebben hun leven gegeven voor de bevrijding van dit land, en hebben na de oorlog kei- en keihard gewerkt om onze huidige welvaart mogelijk te maken. Het zou passend zijn als je excuses zou aanbieden aan de gehele Marokkaanse gemeenschap hier te lande!

  Noot van de webmaster: Leuk he, je vriendjes van GeenStijl napraten?

 87. roy Says:

  o jee, t was ironisch bedoeld, veel leren nog joep over ironie, en verachten, tsja ……. sneu

 88. Willem Says:

  @Utrecht:

  Ik snap je punt wel, maar welk gunstig effect denk jij dan te bereiken door telkens te melden dat het een Marokkaan betreft? Los je daarmee het probleem op? Nee, je maakt het erger. Maak je het probleem hiermee duidelijk zichbaar? Nee, iedereen weet ondertussen wel dat er Marokkanenproblematiek is.

  Ik wil de Marokkanen helemaal niet doodknuffelen en denk ook wel dat Nederland een veel mooier, veiliger en schoner land zou zijn zonder hen, maar ze zijn er nu eenmaal, we komen er nooit meer vanaf en het worden er steeds meer. Dan kunnen we beter het beste ervan maken en streven naar een goede verstandhouding met ze.

 89. Johan Says:

  “Ik zou graag Pechtold eens horen hoe hij de integratie problemen wil oplossen.”

  Dat moet echt van 2 kanten komen en na zoveel jaar polarisatie en minachting van autochtoonse kant ligt de bal echt bij de Nederlanders zelf.
  Maar dat valt moeilijk zo niet onmogelijk te bevatten zijn voor de hype gevoelige hollander.

 90. Meneer de Uyl Says:

  Welkom in het uw zo geliefde multiculturele sprookjesbos!
  Nou maakt u zelf in levende lijven eens mee wat honderden Nederlanders (en Molukkers in Culemborg) dagelijks meemaken.
  Was het niet o.a. D66 die ons een ‘Benneton’ reclame beloofde?
  Werkelijk een toegevoegde waarde hoor al die culturen, chapeau!

  En nu allen oogjes dicht en (vooral) snaveltjes toe..
  Slaap lekker.

 91. Cuyahoga Says:

  @Ger
  Het is gefundeerde realiteitszin, geen ongefundeerde haat.
  Ik ben Jeroen zijn vriend helemaal niet, ik constateer dat karma bij hem langs is geweest.
  En ik heb het helemaal niet over een kind gehad.

  Kijk maar eens in de spiegel, leugenaar.

 92. onderbuik Says:

  @Johan
  Wat een onzin, er is nooit sprake geweest van een goed integratiebeleid. En Marokkanen zijn toch ook Hollanders?

 93. Samenuitdekast Says:

  Heel naar om dit mee te moeten maken! Sterkte! Wij zijn benieuwd hoe de politie Amsterdam tussen aangifte en vervolging dader reageert/ handelt. Hier kan een ieder van leren. We hopen dat je over dit proces blijft schrijven?!
  Sterkte! Redactie SUDK

 94. Iris Says:

  Ohjee, de heldhaftige GeenStijl-amoebes hebben weer eens het blog van Jeroen Mirck weten te vinden…

 95. NO-MORE-TEA Says:

  Hee schrijver,

  Vraag anders misselijke vriendje/kereltje pechtoldtd om advies, die lijkt me zeer competent op dit vlak!
  Geert doet immers alles fout in zijn ogen.
  Hij moet dus wel de waarheid in pacht hebben.

 96. Johan Says:

  Tuurlijk meneer de onderbuik en jij een mediterraanse schop in jouw onderbuik toegewenst want uiteindelijk is het altijd nog, wie niet horen wil….

 97. Henk Says:

  De schuld van die D66-rechters die serieus tuig met een werkstrafje wegsturen of als het even kan, zoals in het geval van de verrot geslagen verjaardagsmeisjes ( http://www.google.nl/search?q=meisjes+verjaardagsfeestje+geslagen ) gewoon helemaal geen straf geven. Vervelend he, als je dan een keer zelf de sjaak bent.

 98. Helen Says:

  Vervelend voor je, Jeroen. Verontrustend, net als veel reacties hier op je blog. Vanuit zowel linkse als rechtse hoek zie ik hier onfeitelijke en respectloze uitingen. Vervelend.

 99. onderbuik Says:

  @Johan
  Nou je laat je wel echt kennen, ik weet niet of meneer Pechtold hier blij mee is…

 100. gekke henkie Says:

  Welkom in de wereld van de agressie van onze medelanders want het beesie bij het naampje noemen….oeioei……hele buurten terroriseren die bontkraagjes met z’n allen want alleen durven ze niets……..lafbekjes
  Zolang de pvda alles gedoogd blijft dat zo,de volgende generatie klootzakjes staat alweer te trappelen van ongeduld.

 101. NO-MORE-TEA Says:

  @Iris: Wat/wie ben jij dan wel niet? Zo’n linkse arrogante hufter(in) die denkt dat ze slim is en anderen daarom hun bek moeten houden en oprotten? Ga gauw heen mens.

 102. juan sinasa Says:

  Het is een schande dat dit soort incidenten schering en inslag IS
  In de hoop dat politiek en politie dit soort signalen serieus NEEMT

  Noot van de webmaster: Dank. Met ‘is’ heb je gelijk, met ‘neemt’ niet.

 103. Rob Says:

  Het gebeurt mij regelmatig in A’dam Osdorp dat er Marokkanen bij het oversteken (al dan niet bij een zebrapad) voor mijn auto stappen en al scheldend en spugend mij dreigen in elkaar te slaan. Ik sta regelmatig boven op de rem en mijn partner weerhoudt mij meestal van het uitstappen om te reageren. Het is helaas een mentaliteits kwestie die te maken heeft met bluf en intimideren. Het is volgens Dolf Jansen jammer dat 95% van de Marokkanen het voor de rest verpest. Ik heb het gehad met ze.
  Ik stem niet (en nooit) op de PVV

 104. Telefoonkaart Says:

  Hoe gedroeg je jezelf, Jeroen? Je moet ook niet boos naar iemand kijken, daar komt enkel gedoe van. Zeker als het een biculturele kansenkanjer betreft, want deze mensen worden al zo gestigmatiseerd. Dan heb je net Wilders op je hard bijeen gewerkte televisie gezien, mocht je de avond daarvoor niet de discotheek in omdat je Marokkaans bent, en op je vrije dag kijkt er zo’n roomblank intelectueel type minachtend naar je. Jeroen, zeg nou zelf, kun je dat niet een béétje begrijpen?

  Een betere wereld begint bij jezelf!

 105. vincent Says:

  Ik zie geen tendens: volgens mij heb je gewoon pech gehad. Leuk weer dat je er marrokanen erbij moet halen: als ik dat doe met alle idioten op de fiets in amsterdam centrum (met die gooise “R”) ben ik nog wel even bezig. Aso’s heb je overal. Zoals ik al schreef gewoon pech dat je die eikel tegenkwam. Echt, ik vraag me af waarom je het niet kon laten zijn achtergrond te noemen. Ik ben opgegroeid in Amsterdam en heb nu zelf persoonlijk het meeste last van de “nieuwe Amsterdammers” en dan bedoel ik vooral die rijken die in bijvoorbeeld Westerpark een huis kopen en dan vervolgens gaan zeiken tegen een moeder met kind omdat ze tegen de regen aan het schuilen zijn in de trapportaal wachtende op de bus. Nee, dit laatste verzin ik niet (“Maar ik woon hier, dit is mijn huis”).

 106. Bruno Says:

  Zo! Als ik weer even naar de reacties hier kijk blijkt wel weer waarom de PVV zo populair is. Nederland is VOL! VOL zeg ik u, met autochtone, ondermaatse, bekrompen, loonslavende, gefrustreerde, kleinburgerlijke mietjes, ALLEMAAL. Leuk he, generaliseren. Voor wie het betreft: grow a pair, als je eigen leven of werk je niet bevalt – ga ondernemen of emigreren, en leer een akkefietje in het verkeer te onderscheiden van criminaliteit en een mens van een ras!

 107. Iris Says:

  @ NO-MORE-TEA
  Haha, om te lachen om het zure, zuigende, slecht geschreven gespuug van de verveelde GeenStijl-lafbekjes hoef je geen linkse arrogante hufter(in) te zijn hoor.

 108. Willem Says:

  @Rob
  Ik zal ook nooit op de PVV stemmen, wat er ook gebeurt. Zelfs als straks hele bendes van Marokkanen plunderend door de steden trekken, al word ik er dagelijks door beroofd, al stort de hele economie in: dan nog niet.
  Want al zouden er 99 van de 100 helemaal fout zijn (is niet, is veel minder), dan nog verdient die ene goede een eerlijke en objectieve kans, die hij van de PVV nooit zal krijgen, enkel omdat hij Marokkaan is.

 109. Lilian Says:

  Als die automobilisten gewoon waren gestopt hadden ze de jongen kunnen aanhouden en bij het politiebureau kunnen afleveren.

 110. Bruno Says:

  Hmm mijn [generalisatie aan] en [generalisatie uit] tags zijn weggevallen uit de post van December 22nd, 2011 at 17:02, wellicht vanwege de scherpe haakjes?

  Repost:

  Zo! [generalisatie aan] Als ik weer even naar de reacties hier kijk blijkt wel weer waarom de PVV zo populair is. Nederland is VOL! VOL zeg ik u, met autochtone, ondermaatse, bekrompen, loonslavende, gefrustreerde, kleinburgerlijke mietjes, ALLEMAAL. [/generalisatie uit] Leuk he, generaliseren. Voor wie het betreft: grow a pair, als je eigen leven of werk je niet bevalt – ga ondernemen of emigreren, en leer een akkefietje in het verkeer te onderscheiden van criminaliteit en een mens van een ras!

 111. NO-MORE-TEA Says:

  @Helen:
  Ontkennen is een “niet feitelijke en respectloze uiting” van linkse arrogantie.
  Tot op de dag van vandaag, na 30 jaar! marokkanenterreur in NL blijft links NL ontkennen dat er hier een giga-probleem is.
  Hoe gestoord ben je dan??

  Linksmensen maakten dit land kapot door hun toelatingsbeleid.
  Linksmensen eigenlijk nog erger dan de marokkaanse terroristen die we hier dulden.
  Linksmensen moeten eigenlijk uitgezet worden om dit land weer te normaliseren.

 112. NO-MORE-TEA Says:

  “Zijn” naar boven gooit

 113. Henk Rietveld Says:

  Briljant, veel reaguurders hier.
  Ze storen zich niet aan het feit dat iemand klappen heeft gehad om niets.
  Ze steunen niet een geweldslachtoffer die blij is dat de schade het meevalt.
  Ze storen zich niet aan het feit dat het doen van aangifte zo moeizaam gaat, een burgerplicht door de politie wordt gefrustreerd.
  Ze vinden het niet erg dat geen aangifte = dader 100% vrijuit.
  Nee de dader een Marokkaan noemen; dat is pas erg.
  D66 is echt de weg kwijt. Allemaal en helemaal.

  Noot van de webmaster: Ik zal je uit de droom halen: geen van de reaguurders die jij bedoelt is D66’er. Hun nep-reacties zijn ‘grappig’ bedoeld.

 114. Willem Says:

  @No-more-tea: Het Marokkanenprobleem is door RECHTS geïmporteerd in Nederland. Lekker goedkope arbeiders (dachten ze). Uiteindelijk is het LINKS geweest die nog getracht heeft er iets van te maken. Dat dit niet is gelukt doet niets af aan de goede opzet van de poging.
  Nu is het trouwens weer RECHTS dat er voor zorgt dat er ditmaal veel Poolse immigranten naar Nederland komen. Weer om dezelfde reden. Hopelijk ga je over 20 jaar niet LINKS er de schuld van geven als het uit de hand loopt.

 115. Johan Says:

  “Linksmensen maakten dit land kapot door hun toelatingsbeleid.”

  Blijkbaar was dat een meerderheid want zo werkt democratie nu eenmaal. Ow wacht, er was natuurlijkde de linkse dictatuur. Zo ging het.

 116. vincent Says:

  @ NO-NORE-TEA : ik weet niet wat je neemt, maar het is duidelijk geen thee. Iets wat volgens mij, als ik kijk naar je reacties, veel sterker is dan thee. Ik zou zeggen stop ermee: say no to drugs!

 117. Butofcouse Says:

  Aan alle die Marokkanen-knuffelaars hierboven: Blijf maar lekker dromen.

  Noot v/d webmaster: De ironie van deze rechtse nep-reacties was je ontgaan?

 118. chief Says:

  Een bakje voorop bij je stuur waarbij je snel bij je ketting geraakt heeft mij al uit wat penibele situaties gered. Ik kan je hetzelfde adviseren als je nog vaker in de buurt van het Rembrandtspark moet zijn.

 119. Willem Says:

  @Butofcouse
  Niet aanzetten tot haat is iets heel anders dan knuffelen. Zelf vind ik het ook niet nodig dat Marokkanen beter/anders behandeld worden dan Nederlanders in dezelfde situatie. Dat is knuffelen en werkt averechts.

  Maar nodeloos vermelden dat een Marokkaan iets doet is eigenlijk gewoon aanzetten tot haat jegens een bevolkingsgroep en zou wat mij betreft gewoon zwaar bestraft mogen worden. Net alsof we van de oorlog niets geleerd hebben.

  Gaat het om opsporingsberichten dan is het natuurlijk wat anders, dan heeft het vermelden van de ethniciteit een functie. Daar laten ze dat ook vaak weg om niet telkens te stigmatiseren en dat vind ik dan weer fout en een voorbeeld van knuffelen.

  Noot van de webmaster: Hou je een beetje in. Bovenstaande artikel roept nergens op tot haat. Door dat te suggereren ben jij juist degene die dat doet.

 120. vincent Says:

  @ Butofcouse: Gewoon normaal doen is het devies: discrimineren mag niet bij de wet. Zal ik je even uitleggen waarom ook al weer niet, of red je het zelf wel? Heb je trouwens naar zijn nationaliteit gevraagd? Hoe weet je dat het een marrokaan was (heb je daar een neus voor?) Ik kom uit Amsterdam, men vroeg nooit waar mijn ouders vandaan komen. Sinds 2001, krijg ik die vraag steeds vaker te horen. In mijn eigen stad. Ik vind dat vervelend. Laat me met rust. Wat doet het ertoe waar mijn ouders (of ik) vandaan komen??? Ik ben geen Marrokanen-knuffelaar, maar een ANTI-RACIST !!!

 121. mo Says:

  stelletje hypocrieten met je “waarom moet er vermeld worden dat het om een Marokkaanse Nederlander ging”
  Hoewel dat kan ik natuurlijk ook lezen als: we weten allemaal gerust dat het om een Marokkaan ging, hoef je niet nog eens te benadrukken… stelletje racisten..

 122. Oud Zeikwijf Says:

  Gaat het nu een beetje? Ben je bijgekomen van de schrik en de pijn? Voor allen die hierboven de zaak weer onder het tapijt proberen te schuiven (één van) mijn eigen ervaring(en): http://www.at5.nl/podium/68379/lekker-scheuren-in-020

 123. bella Says:

  Populistisch gezeik. Een akkefietje in het verkeer…en dit is landelijk nieuws?

 124. Onderbuik Says:

  @johan
  Waarom ben jij zo agressief, en
  ben je echt een marokkaan?

 125. Beppie Says:

  Goed dat je zo hard ging schreeuwen, anders had kickbox Mo je het ziekenhuis ingemept.
  Sterkte man en je weet het geweld op straat is overaL

 126. Paul Says:

  Onderbuik, okay! Persoonlijk weiger ik cynisch te worden. Maar ik respecteer je keuze.
  Het probleem is de önaantastbaarheid van dit soort types…en er zijn er velen.
  Dit probleem moet en zal opgelost worden. Een soort T.B.S. maatregel waarbij diegenen die een gevaar vormen voor de samenleving gedwongen kunnen worden opgenomen…voor die tijd die nodig is…de dader zal pas vrijgelaten moeten worden als hij kan bewijzen geen gevaar meer voor de samenleving te zijn.
  Dit is m.i. de oplossing. Druk vanuit de samenleving op alle politieke partijen zal nodig zijn

 127. Rachid Says:

  Jammer dat je er zo’n tendentieus en stigmatiserend stukje van hebt gemaakt.

  Noot van de webmaster: Heb je verder gelezen dan de eerste zin?

 128. Daniel Breslauer Says:

  Niemand heeft enige kwade opzet of racistische gedachtes als men zegt dat het hier om een Marokkaanese medelander gaat.

  Het feit is simpelweg dat als zoiets je overkomt met een autochtone Nederlander, de kans veel groter is dat men (beide partijen!) “sorry” zeggen en hun weg vervolgen. Foutje, gebeurt, niemand gewond.

  Is het een Marokkaanse Nederlander, dan is de kans groot dat er iets gebeurt zoals Jeroen beschreef.

  Ik ben zelf orthodox joods, en kan iedereen hier verzekeren dat als ik in Amsterdam een doorsnee groepje autochtone Nederlanders zie, ik me niet in gevaar voel en gewoon rustig ze tegemoet en voorbij loop zonder enig probleem – maar als het Marokkaanse “bontkraagjes” zijn, kijk ik wel uit en zorg ik ervoor dat ik zo ver mogelijk bij ze uit de buurt blijf.

  Ik ben ook talloze keren door autochtone Nederlanders bejegend en bespuugd, maar alleen allochtonen (dwz, van noord-Afrikaanse afkomst – het kunnen ook Algerijnen of Tunesiers zijn, natuurlijk) hebben mij meermaals fysiek geprobeerd aan te vallen.

  En ja, het feit is natuurlijk dat het merendeel geen problemen veroorzaakt en gewoon vredeslievende normale mensen zijn. Probleem is helaas dat je de ‘goeden’ niet zo makkelijk van de ‘slechten’ kan scheiden op straat (al zijn de ‘slechten’ soms op grote afstand te herkennen), en dus moet ik gewoon uit voorzorg er van uit gaan dat iedere persoon van noord-Afrikaanse afkomst een mogelijke bedreiging is voor mij. Het is triest, maar de enige manier voor mij om in Amsterdam levend over straat te gaan.

  Over West (omgeving Mercatorplein) zeg ik maar niets, daar lopen is voor mij een makkelijke, snelle en goedkope en zekere manier om zelfmorod te plegen…

 129. Marcel Says:

  Erg vervelend, Jeroen. Gelukkig dat de schade mee lijkt te vallen. Ik moest gelijk aan Nijmegen denken waar je ooit iets soortgelijks meemaakte.
  Het doen van aangifte bij de politie is niet alleen in Amsterdam lastig. Toen de buitenspiegel van mijn auto was getrapt heb ik ook een poging gedaan. De agent van dienst verwees me beleefd naar de website van de politie waar mij na het beantwoorden van enkele vragen werd duidelijk gemaakt dat ik voor aangifte toch echt op het bureau moest zijn. Daar dachten ze op het bureau anders over en omdat ik geen tijd had voor en zin had in dit spelletje heb ik toen van aangifte afgezien. Conclusie lees je in de krant: criminaliteit neemt af!

 130. NO-MORE-TEA Says:

  @Iris:
  Ten eerste, vroeg jou iemand om te lachen?
  Nee? Dan bek houden.
  Over dit topic valt mijns inziens nl. niets te lachen in dit land…

  En een linkse arrogante hufter(in), dat ben je toch echt wel.
  Een linkse trol eveneens. anders begon je niet over slecht geschreven etc.

  Wat in NL aan de hand is met allochtonen en criminaliteit is met geen pen te beschrijven.
  Daar opmerkingen over maken noem jij spugen, zuur, laf, etc.
  Ontkennen, das pas laf.
  En flikker nu maar 8 km op.

 131. Gbrekaamnrespects Says:

  duidelijke gevalletje van gebrek van respetrc van hollajsndse meneer voor Marokkanse foetganger

 132. Daniel Breslauer Says:

  @NO-MORE-TEA: Take it easy. Neem een pilletje. Laten wij ons hier nu wel als volwassenen gedragen, alsjeblieft? Ik weet niet wat Iris schreef, maar met termen als “dan bek houden” en iemand een “arrogante hufter” en “linkse trol” noemen, komen we nergens…

  @Marcel: In Engeland is het juist prima geregeld. Ik woon in het noorden van Engeland, in Gateshead (bij Newcastle). Toen ik hier net kwam wonen, werd mijn vuilnisbak gestolen van achter mijn huis. Ik belde de politie om het te melden, en verwachtte via internet of op het bureau aangifte te moeten doen – in plaats daarvan werd me gevraagd op welke tijd het mij uit zou komen dat een agent bij mij thuis aangifte op zou komen nemen! Twee uur nadat ik belde was een agent van het wijkteam bij mij thuis om aangifte op te nemen. Ik was stomverbaasd. Zo kan het dus ook! Even ter vergelijking, dit.

 133. tukker Says:

  In België wilde men het probleem ook niet zien. Ook daar keek links de andere kant op, wat je niet ziet, dat is er niet.

  En nu zijn de rapen gaar:

  http://www.refdag.nl/nieuws/buitenland/politie_durft_amper_brusselse_wijken_in_1_385387

  Linksmensen hebben een aantal nare eigenschappen, één daarvan is oorzaak en gevolg door elkaar halen. Zoals we in een aantal bovenstaande reactie’s kunnen zien.

  Voordat ik het vergeet: Sterkte Jeroen.

 134. Lobo Says:

  Er lopen er helaas veel rond met een grote bek en een kort lontje. Sterkte met ‘t verwerken, Jeroen.

 135. Vaagstra Says:

  Tolerantie is ver te zoeken, helemaal op dit blog. Wat een kleuterfestijn. Wel een goeie afspiegeling van de hedendaagse samenleving. Gun elkaar in ieder geval het licht in de ogen dan zijn we al een stuk verder dan nu.

 136. Hans Ruiter Says:

  Sjeeeee, een Marokaan?

  Doen ze anders nooit……

 137. tukker Says:

  @Vaagstra at 17:44

  Dat vinden we allemaal, maar hoe schrijf je dat in ‘t marokkaans ??

 138. NO-MORE-TEA Says:

  @Willem
  December 22nd, 2011 at 17:07
  “Het Marokkanenprobleem is door RECHTS geimporteerd in Nederland. Lekker goedkope arbeiders (dachten ze). Uiteindelijk is het LINKS geweest die nog getracht heeft er iets van te maken. Dat dit niet is gelukt doet niets af aan de goede opzet van de poging. Nu is het trouwens weer RECHTS dat er voor zorgt dat er ditmaal veel Poolse immigranten naar Nederland komen. Weer om dezelfde reden. Hopelijk ga je over 20 jaar niet LINKS er de schuld van geven als het uit de hand loopt.”

  U praat een recente gore linkse leugen na!
  Er zijn nooit rechtse partijen in NL geweest. (Ook nu niet.)

  Mocht u toevallig op de VVD duiden? Die zijn niet rechts, eerder links!
  Pro EU, altijd coalities bouwen met gristelijke linkse schijnheiligen, dat noem ik niet rechts.
  Verder is het de PVDA die verantwoordelijk is voor alle gezinshereniging waardoor we nu met miljoenen onaangepasten zitten opgescheept.
  Die werkende Marokkaanse vaders waren immers eenzaam en zielug.
  De hele fam. moest maar gewoon gauw tot hier komen.
  Dat papa vanwege onaangepast binnen no time in de wao zat is van ondergeschikt belang.
  NL zit nu met de gebakken peren dankzij links NL.

 139. NO-MORE-TEA Says:

  Oh ja,
  De VVD is een partij voor en door ondernemers, die doen werkelijk alles om hun bedrijfswinsten te vergroten, ook de grenzen open zetten voor enorme aantallen goedkope arbeidskrachten.
  Die hebben maling aan de consequenties en dus ook de gewone Nederlander, op elk vlak.
  Ze zijn dus niet rechts of links, maar alleen pro kapitaal.
  Daar zit de rechtse NL burger helemaal niet op te wachten.
  Stemmen op de VVD, ook al is het “tactisch”, (lees dom, en vooral vanwege door links NL geïnspireerd demoniseren) is het stomste waar hele volksstammen NLers zich recent toe hebben laten verleiden.

 140. zande Says:

  Mooi zo, al die D66-pipo’s zijn toch zo gek op dat gespuis? Draag er dan ook maar de gevolgen van. En je bent… [*KNIP*]

  Noot van de webmaster: Leugens en beledigingen worden verwijderd.

 141. Adrianus Says:

  Maar wat ik me afvraag… Jeroen, wat zou je, zeker als politicus, nu zelf willen dat er gebeurd was?

  Dat die jongen niet geslagen had?

  Dat het doen van de aangifte makkelijker was geweest?

  Dat er een agent tijdens dit incident ingegrepen had?

  Het probleem is dat er nooit een oplossing voor iets gevonden kan worden als je alleen een situatieschets doet en zegt ‘dit wil ik niet’.

  Je moet zeggen hoe je het wel wilt, en wat je er voor over hebt om dat te bereiken.

  Dat het een marokkaan is of niet doet er niet toe. Dat komt eventueel pas aan de orde als blijkt dat dat ‘marokkaan-zijn’ een van de oorzaken is van de situatie die jij niet wilt en dat die oorzaak voorkomt dat de gewenste situatie niet gerealiseerd kan worden.

 142. NO-MORE-TEA Says:

  @Vaagstra
  December 22nd, 2011 at 17:44
  “Tolerantie is ver te zoeken, helemaal op dit blog. Wat een kleuterfestijn. Wel een goeie afspiegeling van de hedendaagse samenleving. Gun elkaar in ieder geval het licht in de ogen dan zijn we al een stuk verder dan nu.”

  U klinkt wat vaag, mag ik wel zeggen…

  Waarom zou iemand (een echte NLer) tolerant zijn tegen een bepaalde bevolkingsgroep die veelal alleen maar haat, pure haat!
  Nederland is tolerant genoeg geweest en we hebben gezien waar dat allemaal toe leidde.
  Zowat alle Marokkanen in NL leven van een uitkering op kosten van werkende Nederlanders.
  Ik gun een hatende en verziekende groep binnen deze maatschappij geen licht in de ogen.
  Aanpassen of oprotten.
  Aanpassen gebeurt niet, dus dan maar het laatste.
  Heb jij OOIT ook maar een keer zelfreflectie/correctie vanuit de Marokkaanse gemeenschap mogen aanschouwen?
  Ik niet, hoe erg het incident dan ook, wel zag ik steeds allemaal veroordelingen, discriminatiegeroep, etc etc.
  Flikker maar op met je linkse kut attitude.
  Tijden van tolereren zijn voorbij.
  Tijd van oprotten is aangebroken.

 143. Adrianus Says:

  @mezelf “voorkomt dat de gewenste situatie gerealiseerd kan worden.”

 144. marielle schaepman Says:

  Jeroen, dacht je nou echt dat de inzittenden van de auto’s meteen hun portieren zouden openduwen om jou te helpen? Om vervolgens zelf doodgetrapt te worden? Daar ging je toch niet echt vanuit he? Zo ja, dan ben je nog naïever dan ik dacht.

  Maar wel succes met aangifte doen en ik hoop dat je bril wat minder roze glazen zal krijgen door deze gebeurtenis. This is 2011 in Amsterdam, man!

 145. Laef Says:

  [*KNIP*] Ik mag hopen dat je een keer een echte harde roei voor je harses krijgt.. zou je goed doen. [*KNIP*]

  Noot van de webmaster: Aanzetten tot geweld wordt hier niet getolereerd.

 146. NederlandseNederlander Says:

  Opmerkelijk!
  Het draadje aan reacties lezend blijkt eigelijk dat veel meer mensen zich ergeren aan twee, eigelijk één, woord(en). Namelijk ‘Marokkaanse Nederlander’. Alleen al het feit dat dhr Mirck het aandurft een aanname dan wel constatering te doen over de afkomst van de ‘dader’ leidt tot een hoop onbegrip en ander negatief commentaar.

  Dan vraag ik aan deze lieden;
  de schrijver hier heeft ternauwernood ernstig letsel voorkomen, heeft een zoveel mogelijk ontwapende houding aangenomen, heeft desondanks klappen ontvangen en proberen je recht te halen wordt hem ontzettend moeilijk gemaakt.. dat alles dat interesseert u niet? U (lees een Joep of een Bruno) valt over de duiding Marokkaan!?

  En weet u, eigelijk heeft u wel gelijk. Het *zou* niet mogen uitmaken! In een ideale wereld zouden we dit ook niet benoemen. Echter, door tientallen jaren dit absoluut niet noemen is er helaas sprake van groeperingen die andere normen en waarden en opvattingen hebben. Dat ligt heus niet aan de afkomst alleen. Er liggen vast vele oorzaken aan ten grondslag. Feitelijke constatering is wel dat het in bepaalde groepen vaker voorkomt.

  Stel nu dat er in NL diverse wespenpopulaties zijn, een bepaald soort wesp heeft de neiging erg aggressief te kunnen reageren en snel te steken. Deze wesp komt oorspronkelijk uit Noord-Afrika. Maar goed, we kunnen er niets aan doen, want van U mogen we dat helemaal niet onderzoeken, niet benoemen dat het die wespen zijn. Die wespen zijn relatief nieuw en hebben het al zo moeilijk te overleven.
  Hoe kun je zoiets nu oplossen? Je moet kunnen zeggen het is dat soort wesp. Je gaat dan kijken wat is er anders in zijn leefomgeving dat hij sneller steekt. Misschien heeft het gedrag een oorsprong wat je kan verhelpen als je meer weet.
  Daarom denk ik dat deze duiding wel van belang is. Het zou niet moeten, maar de situatie tegenwoordig is nu eenmaal zo dat dergelijke kenmerken wel iets kunnen bijdragen aan een latere oplossing. Dus vooral blijven benoemen!

  Voordat ik ook alleen maar over dit onderdeel zeur:
  Aan dhr Mirck, sterkte met het herstel en de afwikkeling! Hoop dat u dit incident snel een goed plaatsje kan geven in uw levenservaringen..
  Groet!

 147. Berry Says:

  Jeez, je breekt hier je nek over de trollen. Al dat links vs. rechts gelul. Rechts heeft ze hier inderdaad heen gehaald en van links mochten we ze niet meer wegsturen. Als politiek midden dank ik u hartelijk.

 148. NO-MORE-TEA Says:

  Rachid Says:
  December 22nd, 2011 at 17:22

  Jammer dat je er zo’n tendentieus en stigmatiserend stukje van hebt gemaakt.
  —————————-
  Weet je wat jammer is?
  Dat jij met 2 woorden het grootste probleem van NL gebagatelliseerd tot een onnozelheidje.
  Aan je naam te zien behoor je blijkbaar toe aan de groep die hier voor de grootste problemen zorgt.
  Logisch dat je dat niet waar wil hebben…

 149. Ger Says:

  Ouderwets hilarisch commentstaartje. Vooral de bijdragen van het gesundenes volksempfinden. Manmanman wat lopen er toch een mongolen rond in dit land. U zou ironie nog niet eens herkennen wanneer het u met twee karatetrappen en een linkse directe op uw smoelwerk slaat.
  Verder sterkte ermee Jeroen! En denk maar zo: die loser heeft een kutleven en zal altijd een kutleven blijven hebben. Dat is niet de schuld van zijn sociaaleconomische achterstand, niet de schuld van de maatschappij en niet de schuld van wilders, maar enkel en alleen zijn eigen schuld. Geen enkele reden dus om het ook jouw leven te laten beïnvloeden.

 150. NO-MORE-TEA Says:

  @Berry Says:
  December 22nd, 2011 at 18:24

  Jeez, je breekt hier je nek over de trollen. Al dat links vs. rechts gelul. Rechts heeft ze hier inderdaad heen gehaald en van links mochten we ze niet meer wegsturen. Als politiek midden dank ik u hartelijk.
  ———————-
  Geen onzin lullen kerel.
  Er waren in de tijd van de arbeidsmigratie geen rechtse partijen in NL.
  Wel linkse hippieshit en gruwelgristenen.
  Ook een VVD die grote bedrijven vertegenwoordigd in hun financiële belangen in NL.
  Als je met die VVD rechts bedoeld, dan zit je fout.
  Rechtse partijen zijn altijd kapot gemaakt en gedemoniseerd en vervolgd.
  Kijk maar naar de CD van Janmaat, die zag de huidige puinhoop reeds vooruit.
  Maar die moest en zou dood wederom door links NL. (net als de PVV nu)
  Nogmaals, links is hier voor alle problemen verantwoordelijk en niemand anders.
  Mensen die op een VVD stemmen omdat deze rechts zou zijn sporen niet.

 151. Mike Says:

  Inderdaad. Te pas en te pas veroordeel je Wilders… [*KNIP*]

  Noot van de webmaster: Waar wordt Wilders hier veroordeeld? De rest van de reactie is verwijderd omdat die bedreigend van aard is. Opzouten, mafketel.

 152. Boontje Loontje Says:

  En toch hebben marokkaanse Nederlanders volgens de koran (7e eeuw) het volste recht de baas te spelen over autochtone Nederlanders. Mohamedanen hebben namelijk, volgens de koran, het oerrecht te spotten met het leven van de zogenaamde ‘ongelovigen’ (niet-mohamedanen). De koran spoort mohamedanen aan de zogenaamde ‘ongelovigen’ te verachten, te terroriseren, te onderdrukken en te vermoorden.

 153. Cees Says:

  Er is meer aan de hand 95% van de kindermisbruikers zijn blanke Nederlandse mannen. Hoe kom dat?
  MVG, Cees

 154. Gerard Says:

  Tsja, volgens politiecijfers en gemeentecijfers werkt 2/3 van de Marokkaanse mannen in 020 niet; en heeft 74% op 24-jarige leeftijd al een strafblad…

  Maar omwille van de multiculti is ieder gewelddadig of crimineel gedrag nog steeds een incident….

  Iedereen die die cijfers ziet weet echter dat dit geen incidenten meer zijn doch structureel gedrag

  Helaas: Linkschmenschen geloven nog steeds in de mythe van de allochtoon, een mythe die ons leert dat iedere allochtoon, illegaal of asielzoeker per definitie zielig is, en altijd een schrijnend geval. Zodat den linkschen zieligheidsindustrie weer volop rooibos-thee kan gaan drinken, Job voorop.

  Maar oh wee als je 53 km/u rijdt, dan staat heel linksch te roepen dat je hard aangepakt moet worden want je hebt de regels overtreden. Dat is ook den linkschen politieke leer: blanke werkenden moeten zich aan de regels houden, tuig, liefst met een kleurtje, is altijd slachtoffer en mag vooral niet aangepakt worden. En wetten? die gelden alleen voor automobilisten en anderen die niet zielig zijn verklaard.

 155. Paul Says:

  Oproep aan allen. In plaats van elkaar aan te vallen zou het beter zijn om over een oplossing na te denken. Oplossing is het breken van de onaantastbaarheid van dit soort tuig. Laat dit nare incident een goed vervolg krijgen. Er moet druk op alle politieke partijen…ALLE POLITIEKE PARTIJEN.. worden uitgeoefend om de wetgeving aan te passen. Een T.B.S soort wetgeving die als gevolg zal hebben dat dit soort…en ja..VAAK marrokaans tuig effectief van de straat worden gehaald.

 156. Boontje Loontje Says:

  Mohamed (7e eeuw) was een pedofiele massamoordenaar.
  Mohamedanen aanbidden hem.

 157. Paul Says:

  Oh…en…helaas heeft Boontje Loontje gelijk.

  De koran spoort mohamedanen aan de zogenaamde ‘ongelovigen’ te verachten, te terroriseren, te onderdrukken en te vermoorden.

 158. Dirk Says:

  Ik raad sommige reageerders aan om eerst de Koran te lezen voor ze allerlei onzin uitkramen. Verder ontgaat mij de relevantie van deze rassistisch getinte opmerkingen.

 159. NO-MORE-TEA Says:

  @Dirk Says:
  December 22nd, 2011 at 19:24

  Ik raad sommige reageerders aan om eerst de Koran te lezen voor ze allerlei onzin uitkramen. Verder ontgaat mij de relevantie van deze rassistisch getinte opmerkingen.
  ——————————————————-
  Ik raad u aan om dat asociale steentijdboek, genaamd koran, op te rollen en in uw reet te steken.
  Ik en enorm velen met mij hebben er nl. totaal geen interesse in.
  Ik wil in een modern land wonen waar geen plaats is voor islamitische (en gristelijke!) steentijdbewoners.
  Verder mag gerust benoemd worden dat het hier WEER eens een Marokkaan betrof die de agressie startte.
  Dat is tegenwoordig nl. bijna standaard het geval.
  Wat daar dan nog racistisch aan is is mij een raadsel?
  Indien u steeds weer door een pitbull gebeten wordt noemt u dat toch ook gewoon een pitbull?
  Of noemt u het steevast een hond omdat het anders pitbulls discrimineert?
  Pitbulls zijn om die reden zelfs verboden geworden NL.
  Agressieve Marokkanen moesten wat mij aan gaat ook maar eens verboden worden.
  Uitzetten die handel, NU!

 160. tukker Says:

  @Cees at 19:07,

  Daar hebt u helemaal gelijk in. Maar daar gaat het in dit artikel niet over, dat is een ander probleem. Wél bij de les blijven, alstublieft. Dat is ook een links trekje, wat u nu doet.

 161. Henkie Says:

  Dirk, sinds wanneer zijn aanhangers van een geloof een ras?

 162. Norbert Says:

  Jeroen, ik hoop niet voor je dat de Marokkaan daadwerkelijk door de politie wordt opgespoord en veroordeeld door een rechter. Want dan ga je pas echt kennis maken met de unieke karaktereigenschappen van deze groep.

 163. Bruno Says:

  @NederlandseNederlander

  Ik kan niet voor Joep spreken, maar de benoeming van een Marokkaan is, als u mijn bijdrage heeft gelezen, slechts een deel van het probleem dat ik hier constateer. Ten eerste wordt van een verkeersakkefietje (en ik heb ze erger gezien dan hier staat omschreven, die proportioneel met de waarde van het vervoersmiddel ergere vormen lijken aan te nemen) een incident gemaakt waarbij het niet alleen, volgens de schrijver, lijkt uit te maken wat de afkomst is van één van de betrokken partijen (die overigens geen kans heeft gekregen wederwoord te voeren), maar ook nog gelijk parallellen worden getrokken met criminaliteit, waar dit toch niks mee te maken heeft. Vandaar ook mijn opmerking dat dit artikel ten zeerste tendentieus is, en een zielige vorm van aandachttrekkerij, wil ik nog erbij toevoegen. Wat echter nog veel zieliger is zijn de vele commentaren van toetsenbordridders die zo van de ronde tafel van de opper-kruis-en-davidster-ridder van Venlo lijken te zijn weggelopen, die hun individuele mislukking en de zwakheid van hun karakter maar al te graag vastplakken aan globale epiteiten als “links” en “Marokkanen” en wat dan ook.

  N.B. Mijn inziens, zolang in dit land deelnemers aan zaken die dit land structureel slopen en onherstelbaar beschadigen, zoals de voor de laatste crisis verantwoordelijke topfinanciers, de bedrijvendirecteurs van bouwfrauderende bedrijven, zorgverzekeringenafbraaksector (beginnende met Hans Hoogervorst), vernietiging van hoger onderwijs (Mark Rutte, Halbe Zijlstra), het JSF project etc. ongestraft rondlopen – nee, topposities vervullen, hebben wij als volk en land VEEL grotere problemen dan het zand die Wilders en zijn adepten de rest in de ogen willen strooien over de immigratie, islam, Marokkanen…

 164. Cees Says:

  @tukker Says,

  U hebt 100% gelijk, Sorry.

 165. Jajaja Says:

  Haha wat een herhaling van zetten in deze lange replylijst.

  Niemand heeft gelijk, tijd heelt wonden.

  Sterkte met je oor.

 166. tukker Says:

  @Norbert,

  Inderdaad, dan wordt Jeroen op een gesubsidieerde manier in elkaar getrapt. Om nieuwe Nederlanders van de straat tehouden konden deze in een aantal marokkanengemeenten gratis naar de sportschool. De belastingbetaler betaalt er ook nog eens voor om in elkaar getrapt te worden !!

 167. kaas Says:

  Jeroen mag wel uitkijken. Het zal me niets verbazen als hij na zijn aangifte meteen wordt opgepakt wegens het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel aan een stuk nietsvermoedend overstekend wild.

  Het zou me zelfs niets verbazen als er al aangifte tegen hem is gedaan door een hinkende Marokkaan op krukken na de aanslag van Jeroen. Die Marokkaan is nu natuurlijk voor het leven getekend, gehandicapt en dus arbeidsongeschikt nadat hij over z’n teen is gereden met een fiets.

  Buiten dat ligt er natuurlijk al een aangifte wegens smaad, haatzaaien en racisme van het MDI n.a.v. het walgelijke stukje op zijn blog

 168. kaas Says:

  Jeroen, jouw partij en partijleider zijn de grootste vijand van de persoon en partij die hier schoon genoeg van heeft en hier al een paar jaar iets aan wil doen. Door jullie soort rechters krijgen dit soort beesten 3e, 4e en 5e kansen, ontsnappen ze vanwege een vormfout of staan ze met of zonder een uurtje schoffelen weer meteen op straat, op zoek naar de volgende Jeroen. Welkom in Nederland en slaap lekker.

 169. kaas Says:

  en jeroen graag even wat reacties je weet het wel te zeggen over de PVV
  dus kom op links tuig

 170. Ali Cyaankali Says:

  Hey Mirck,

  en binnenkort dus nog een ietwat steviger reprise.
  Want die gaat komen.
  Tegelijk met je officiële aangifte is je adres bekend.
  Staat die Maghrebijn opeens aan je deur met tal van broertjes/neefjes/
  ooms/vriendjes.
  Watch your back!

 171. Pee Harsevoort Says:

  Wel jammer dat er weer de stigmatiserende vermelding bijstaat dat het gaat om een ‘Marokkaanse-Nederlander’. Het kan toch ook een Nederlander met een Algerijnse, Tunesische, Egyptische of Palestijnse achtergrond zijn. Het lijkt mij verder niet van belang, kijk maar naar het trapincident met doelman Esteban, de dader was een blanke uit Almere!

 172. peter Says:

  Je stukje roept zo te zien meer agressie op dan jij en die eikel voelden. Ben het met je eens dat het een eikel was. Dat je er vanuit gaat dat ie een mes zou trekken komt volgens mij uit jouw angst. En dat lijkt me ook normaal als je zoiets overkomt. De politie zou dat zeker moeten aanhoren en opnemen. Nu wordt het nationaal nieuws en een boel geschreeuw (zie boven). Voel jij je daardoor beter en heeft die eikel nu door dat ie fout zat? Denk het niet.

  Wens je alle sterkte en wijsheid.

 173. Nourdine Says:

  Zeer vervelend wat er is gebeurd! Maar heb je in alle commotie gevraagd waar de dader vandaan kwam dan? En ja, genoeg Marokkanen die rotzooi uithalen hoor, daar niet van. Maar om zo stellig te vermelden “een Marokkaanse Nederlander” … Tja.

 174. aadd Says:

  Wat ontzettend rot van je om nieuwe Nederlander te hinderen. Gelukkig gooit de politie bijna alle aangiftes weg, want voordat je het weet bezorg je iemand een strafblad en dat wil je toch niet met z’n allen……. bij D66. Veel plezier in je nieuwe Nederland.

 175. Werkelijkheid Leermeester Says:

  In plaats van aangifte te doen, had Jeroen beter zijn excuses kunnen aanbieden aan die zielige, onderdrukte, uitgebuite, nagewezen allochtoon. Jeroen dacht toch zeker niet dat die zich hoog boven autochtonen verheven voelende Marokkaanse meneer helemaal naar Nederland was gekomen om zich hier op straat te laten aanrijden door een of andere, de problematische werkelijkheid wegwuivende, linkse betweter ?

 176. marielle schaepman Says:

  He Dirk, ik zou maar hopen dat die Koran juist niet teveel gelezen gaat worden.

  Het zal namelijk een hoop onrust veroorzaken als de doorsnee Nederlander zelf gaat lezen wat daar allemaal voor engs instaat over vrouwen, ongelovigen, kaffirs, joden, afgehouwen nekken, verovering door het zwaard en weet ik wat nog meer.

  Die teksten kunnen dus maar beter niet te bekend worden, want dan stemt niemand meer op D’66, PvdA en GroenLinks (des te meer op de PVV).

 177. Sander Says:

  Ik woon er om de hoek en kruis dagelijks deze kruising van/naar mijn vriendin.

  Een duidelijk voorbeeld van wat er dagelijks gebeurd hier. En dat Jeroen denkt dat hij een marrokkaanse-nederlander is, is niet verwonderlijk. Behalve dat er hier heel veel marrokkanen in de buurt wonen, zijn de ROC’s (hoeveel Regionale opleidingscentra heb je nodig eigenlijk in een straal van 2 kilometer; 4,5,6? En ja, in een straal om de plek waar het gebeurde?) hier in de buurt overbevolkt met marokkanen.

  Ik heb helemaal niets tegen welk bevolkingsgroep dan ook. Zolang ze mij maar met respect bejegenen, zoals ik dat met hen doe. Maar dat doet een groot deel van de marokkaanse (jeugd-) gemeenschap niet. Ze gedragen zich alsof de straat/buurt/stad/wereld van hen is en ik bij hun gratie daar mag rondlopen. Aggressitiviteit, bedreigingen en zelfs lichamelijk geweld zijn de normaalste zaak voor deze ‘medeleden’ van ‘onze’ maatschappij.

  Degenen die hierboven roepen dat Jeroen niet had hoeven zeggen dat het een marrokkaanse-nederlander was, nodig ik uit hier eens een paar weken rond te komen kijken in de buurt en eerst eens te zien en ervaren voordat ze oordelen.

  Voor Jeroen: geen fijn bericht dit. ik probeer zelf altijd zo open en zonder gevoel van onveiligheid de straat over, maar ik hoor meer en meer van deze berichten en maak ze zelf ook steeds vaker mee hier. Ik probeer mijn steentje bij te dragen door een ieder te helpen waar ik kan en hoe mooi zou het zijn als ennieder dat doet. Maar kennelijk geldt dat niet voor eenieder en (helaas om te zeggen) geldt dat voor bepaalde bevolkingsgroepen, in bepaalde wijken, meer dan voor anderen.

  Sterkte!

 178. Hans Says:

  @Joep: Sukkel.

 179. Tukker Says:

  Als Jobje er nog was geweest dan was die meteen thee gaan drinken met die idioot.
  Jobje, waar ben je? Jobje? Joooooooob.
  Oh wacht, tis veel beter zijn nederlandse nationaliteit (als die die heeft) af te nemen en terug te sturen waar die vandaan kwam. Scheelt weer in de kosten voor thee.

 180. HK Says:

  Beste Jeroen Mirck,

  Bedankt voor het delen van uw verhaal. Helaas komt dit soort (nodeloze) agressie meer voor. De politie is niet altijd even happig om daadwerkelijk een aangifte te behandelen en zoals u zelf heeft ervaren is het nogal een gedoe. Heeft u suggestie’s die dit kunnen verbeteren aangezien er wel campagne is geweest om burgers te stimuleren meer aangifte te doen? Heeft u ideeeën om de pakkans te verhogen en de kans op veroordeling?
  Heeft u ideeën die dit soort agressie tegen te kunnen gaan?
  Ik snap de mensen niet die zeggen dat het hier ‘slechts’ gaat om een verkeersincident; dit is toch gewoon zinloos geweld? Als er mensen rondlopen die je om weinig al in elkaar willen slaan wordt het al gevaarlijk om iemand aan te spreken op slecht gedrag en komen we in een negatieve spiraal van wangedrag en haat.

 181. NO-MORE-TEA Says:

  [*KNIP*] Zonder deze niks toevoegende en veel geld kostende bevolkingsgroep zou Nederland zó veel keer beter af zijn… [*KNIP*]

  Noot van de webmaster: Nu hebben we wel genoeg xenofobe reacties van je gelezen, theeleut. Exit.

 182. bibi el bobo Says:

  Joep, ze moesten je… [*KNIP*]

  Noot van de webmaster: Dreigen met geweld? IP-ban.

 183. Ooit een D66-er tot jij je bek opendeed Says:

  “Wat is er mis met onze samenleving?”

  Jij en je geestverwanten zijn het probleem, beste Jeroen. [*KNIP*]

  Noot van de webmaster: Leuk dat je me nog meer geweld toewenst, Stephen Peters. Doe dat maar lekker elders. En nog bedankt voor je dreigmail.

 184. richard Says:

  Beste Jeroen,

  Nou moet je niet flauw doen. Dit is jouw achterban [*KNIP*]

  Noot van de webmaster: Racistische opmerkingen worden verwijderd.

 185. Victor Says:

  Wel grappig hoe Jeroen… [*KNIP*]

  Noot van de webmaster: Leugens over de auteur worden verwijderd.

 186. Jeroen Mirck Says:

  Beste lezers,

  Jammer dat dit interessante onderwerp is uitgemond in een xenofobe scheldpartij. Het merendeel van de reacties onder dit stuk is geplaatst door reaguurders van GeenStijl, dat een (op zichzelf sympathiserend) stuk plaatste over wat mij is overkomen. Ik neem afstand van de vele cynische, soms ronduit racistische reacties, maar laat ze goeddeels staan om te tonen op welke wijze er in Nederland door sommige extremisten blijkbaar over dit soort maatschappelijke problemen wordt gepraat.

  Na ruim 180 comments is het mooi geweest en sluit ik het reactieformulier onder dit bericht. Dank voor de vele steunbetuigingen die ook zijn binnengekomen!