‘Stopera negeert Nieuw-West’

Wie zijn de mensen in de lokale politiek? Vandaag publiceert Westerpost een interview met me over mijn raadswerk in Nieuw-West: “Deze keer zes vragen aan Jeroen Mirck, sinds september 2010 buitengewoon commissielid (‘duo-raadslid’) voor D66 (update: vanaf januari 2013 D66-raadslid). Jeroen woont aan het Sierplein in Slotervaart, vlakbij station Lelylaan en het stadsdeelkantoor.” Een gesprek over hardlopen, veiligheid en Obama.

Wat doe je naast je raadswerk?
“Schrijven is mijn vak. Ik ben freelance internetjournalist en geef daarnaast aan de Hogeschool Utrecht avondcursussen over social media. Ter ontspanning ga ik hardlopen. Nou ja, ter ontspanning: ik ben behoorlijk fanatiek. Ik liep al eens drie marathons. De laatste jaren doe ik mee aan de Dam Tot Damloop, en natuurlijk de Sloterplasloop.”

Waarvoor kunnen de mensen uit Stadsdeel Nieuw-West bij jou terecht, waar ligt jouw interesse en expertise als raadslid?
“Ik zet me in voor een paar essentiële taken van de lokale overheid: veiligheid, economie, sport en dienstverlening. Ik heb zelf ooit klappen gekregen op straat en vind het onacceptabel dat we zoiets als samenleving doodnormaal zijn gaan vinden. Ook verzet ik me tegen de desinteresse van de Stopera voor Nieuw-West.”

Waarom heb je gekozen voor de politiek en dan in het bijzonder de deelraad?
“Politiek heeft me altijd gefascineerd én geërgerd. Veel politieke keuzes zijn slecht doordacht of opportunistisch. Daarover kun je boos gaan roepen aan de zijlijn, maar je kunt ook je eigen verantwoordelijkheid nemen. Dat heb ik gedaan door me verkiesbaar te stellen voor de deelraad (in 2010) en de Tweede Kamer (2012). Dat laatste was iets te hoog gegrepen, maar je kunt nooit te veel ambitie hebben. Het mooie van de lokale politiek is dat je dicht bij de burger staat en echt concreet iets kunt doen.”

Waar en met wie zou je wel eens iets willen drinken in Stadsdeel Nieuw-West?
“Ik wil Barack Obama rondleiden door dit deel van Amsterdam. Beter dan Nederlandse politici weet hij hoe je een multiculturele samenleving verbindt en tot een succes maakt. Uiteraard drinken we dan een kop koffie aan de Sloterplas.”

Wat is je favoriete plek in Nieuw-West?
“Als hardloper ben ik dol op de parken van Amsterdam. Elke zaterdagmorgen loop ik met een groep renners uit het centrum. Hen neem ik dan vaak mee naar het prachtige Rembrandtpark.”

Wat zou je de inwoners van Stadsdeel Nieuw-West willen vragen?
“Ik ga u niet vertellen wat u vindt, ik hoor het graag van u! Zonder hoge drempels: ik heb een weblog en ben actief op Facebook en Twitter. Daar beantwoord ik graag al uw vragen over Nieuw-West.”

Foto: Hans Meijer (Gemeente Amsterdam)

Tags: , , , ,

Leave a Reply