Diemer Vijfhoek

Vijfhoek, Amsterdam

Vind je IJburg niks? Fiets er dan toch eens doorheen, naar het natuurgebied Diemer Vijfhoek er direct achter. Een oase van rust vergeleken met de overvolle stadsparken van Amsterdam. Riet, water en naar het schijnt ook ringslangen. En tegenwoordig ook honden, dat dan weer wel. Zelf ging ik er dit weekend naartoe. Via de Nesciobrug, ook een aanbeveling.

Tags: , , , ,

One Response to “Diemer Vijfhoek”

  1. Peter Visser Says:

    Vandaag met echtgenote een wandeling gemaakt over Diemer Vijfhoek. We komen hier al vanaf het begin en hebben het in de loop der jaren zien veranderen. Dit jaar waren we er voor de tweede keer. Wat ons opviel is dat de entree bij de Zeehoeve aan het dichtgroeien is. Het onderhoud berust bij Staatsbosbeheer en misschien heeft dit wel te maken met de ‘verkeerde’ bezuinigingsdrift van dit kabinet. Opvallend ook het afval wat er ligt. Petflessen, blikjes en plastic. Een zak zou ik zo vol hebben. Je mag van mensen die een natuurgebied intrekken toch verwachten dat zij daar respectvol mee omgaan. Al met al was het er weer heerlijk wandelen.

Leave a Reply