Prince in Gelredome

Helaas staat dit filmpje niet meer op YouTube...

Gisteren trad mijn jeugdheld Prince weer eens op in Nederland. Ik was er helaas niet bij, mijn broer wel. En de muziekpers. En YouTube. Het Parool schrijft vandaag: “Prince laat het drama van het refrein (van Purple Rain) druipen en vraagt dan – tot driemaal toe, alsof hij Jezus zelve is: ‘Should I play my guitar?’ Driemaal schreeuwt het publiek: ‘Yes!’, waarna Prince een solo speelt waarin hij elke met kommer beladen noot de stratosfeer in schiet. Kijk, dan heb je klasse.”

Update 20-11 (9:00): En ja hoor, Prince heeft (bijna) alle filmpjes van het concert in Arnhem laten verwijderen van YouTube. De Minneapolis Midget is namelijk erg zuinig op zijn auteursrecht. Gelukkig was iemand zo aardig om het filmpje met de dansende mensen op het podium te herplaatsen. Herkansing dus, voor zolang het duurt…

Update 20-11 (13:00): Inmiddels is ook het opnieuw geplaatste filmpje weg, “vanwege een auteursclaim door NPG Records.” En zo zal het ook andere filmpjes vergaan. Daarom heb ik de embedded video maar vervangen door een screenshot van de verwijderde film.

Tags: , , , , ,

10 Responses to “Prince in Gelredome”

 1. Topsy.com Says:

  […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter […] Prince in Gelredome: Gisteren trad mijn jeugdheld Prince weer eens op in Nederland.

 2. madbello Says:

  Wat door Youtube verwijderd word kan je het beste op een andere video portaal uploaden zo als Vimeo, daat word meestal niets verwijderd. En natuurlijk niet slim om in de titel mee te geven waar het over gaat, dan word het juist gevonden en verwijderd ;-)

 3. Hmmmike Says:

  Ik was er ook bij. Heb je video gedownload en op het moment dat ik hem aan het downloaden was, werd hij verwijderd… Nog net op tijd dus. Thx! Concert was übercool!

 4. Jeroen Mirck Says:

  @Hmmmike: Klopt, zoals te verwachten is ook deze video inmiddels op verzoek van Prince’s eigen platenmaatschappij NPG Records verwijderd. Daarom heb ik de embedded video maar vervangen door een screenshot van het verwijderde materiaal. Dat is immers vrije nieuwsgaring.

 5. Luc Says:

  Nou deze dan, uit de oude doos vanaf een site die zich blijkbaar nog onder de NPG-radar bevindt.
  http://www.123video.nl/playvideos.asp?MovieID=508035

 6. Jeroen Mirck Says:

  Merci, Luc! Leuk om The Revolution live aan het werk te zien. En slim om de alias Jamie Starr te gebruiken. :)
  Er is trouwens nog een opname van de Gelredome-jam Le Freak / Love Bizarre beschikbaar: http://comicbase.posterous.com/prince-in-gelredome

 7. rbn Says:

  Gelukkig is die video (nog) niet verwyderd. Te gekke video waar zelfs een depri nog vrolyk van wordt.

 8. JeroenMirck.nl » Mijn Top 2000 Says:

  […] “Please don’t stop the music.” De wereld telt af tot middernacht, Nederland telt af om tegen die tijd de nummer één van de Top 2000 te horen: The Eagles met ‘Hotel California’. Tja, mijn lijst is het niet: klassiekers van Radiohead, The Doors en Prince worden afgewisseld met rotzooi van André Hazes en Guus Meeuwis. Daarom zet ik vandaag liever even de muziek op een rij die ik in 2010 het meest heb geluisterd. Thuis via iTunes, Grooveshark of Spotify, onderweg via autoradio of iPod. Veel ervan is opgeslagen op Last.FM. En het meest gedraaide liedje? […]

 9. Jeroen Dalli Says:

  Ik heb zelf ook een 4,5 minuten durende compilatie gemaakt op film. 3 uur na het uploaden op YouTube, foetsie. Schending bla bla bla. Maar afgezien van de juridische achterdocht, het was een fenomenaal concert.

 10. feet to meters Says:

  I like this website it’s a master piece! Glad I noticed this on google.

Leave a Reply