Grunberg als stripheld

Sommige mensen vinden Arnon Grunberg al een stripfiguur, maar nu is hij het ook echt. Van zijn reis in maart 2010 per auto en trein van Istanbul naar Bagdad maakte stripmaker Hanco Kolk een roadmovie in stripvorm, getiteld ‘Van Istanbul naar Bagdad’, die zaterdag 6 november wordt gepresenteerd op de Kunststripbeurs in de Utrechtse Janskerk.

Kolk baseerde zich daarbij op een reeks NRC-artikelen en blogs van Grunberg. “Op een gegeven moment vond ik het nodig om de situatie met zijn moeder erin te gebruiken. Ze was al behoorlijk ziek toen hij wegging, dat heeft de hele reis wel overschaduwd”, vertelt Kolk, die van Grunberg carte blanche kreeg, in een interview met Het Parool. Als stripfiguur omschrijft hij de schrijver als “een personage dat behoorlijk getormenteerd is en dit probeert te bezweren door heel hard te werken. Hij probeert met zijn demonen, niet eens zo zeer vrede, maar in ieder geval een gewapend bestand te sluiten.”

Grunberg is behoorlijk crossmediaal. Behalve in stripvorm is hij sinds kort ook te bewonderen op de iPhone.

Tags: , , , ,

One Response to “Grunberg als stripheld”

  1. Topsy.com Says:

    […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter […] Hanco Kolk, de man die mijn avatar tekende, maakte een strip over Arnon Grunberg. Lijkt-ie?

Leave a Reply