North Soccer Jazz

Werd zondag 11 juli 2010 de dag dat het Nederlands voetbalelftal zich voor het eerst in de geschiedenis tot wereldkampioen zou laten kronen? De WK-finale tegen Spanje keek ik op een bijzondere plek: North Sea Jazz. De organisatie in Rotterdam had het programma omgegooid, zodat de line-up in de grote zaal Nile er als volgt uitzag: na eerder op de dag Katie Melua, Buddy Guy en Joss Stone (zelf verkoos ik Elvis Costello, elders in Ahoy) was het ‘s avonds de beurt aan achtereenvolgens Ben Harper, Nederland-Spanje en slotact Stevie Wonder. North Soccer Jazz, zeg maar. Mocht Oranje dus wereldkampioen worden, dan zou nog een spetterend optreden volgen, met wellicht Prince als surprise-act. Let’s get this party started!

Update 12 juli: Helaas, Oranje won niet en Prince kwam niet. Toch was North Sea Jazz heel erg de moeite waard. Van Ben Harper had ik wat minder rock en wat meer soul verwacht, maar anderen schoten wel precies raak. Elvis Costello was op de folktour met een band van mannen met cowboyhoeden, The Sugarcanes. Zijn concert in de Maas-zaal was massaal bezocht, maar toch muzikaal intiem. Buddy Guy liet horen dat hij als bluespionier nog altijd niet versleten is. In een kleinere zaal schilderde saxofonist Andy Sheppard prachtige geluidslandschappen, die hij zelf ‘Movements in Colour’ noemt. Ook werden we aangenaam verrast door de Franse accordeonjazz van Richard Galliano, Biréli Lagrène en Didier Lockwood. Na de verloren WK-finale zorgde een bezielde Stevie Wonder ervoor dat we toch met een positief gevoel naar huis gingen. Dat lukte ook prima zonder Prince.

Tags: , , , , , , , , , , ,

One Response to “North Soccer Jazz”

  1. Twitter Trackbacks Says:

    […] @zwaptwit: Ha, jij bent er ook! #NSJ […] @MarcoDalmeijer: Veel plezier, ik ben ook op #NSJ2010, mijn derde dag #finale in de #Nile

Leave a Reply