David Villa of Wesley Sneijder?

Nederland treft Spanje is de finale van het WK Voetbal in Zuid-Afrika. Vanavond wonnen de Spanjaarden van Duitsland. Spanje speelde nog nooit een WK-finale, voor Nederland was dat alweer 32 jaar geleden. Voor beide landen zou de wereldtitel een primeur zijn. Maar wie beslist de finale? Tegenover elkaar staan de twee topscorers van het toernooi: David Villa (FC Barcelona) en Wesley Sneijder (Inter Milan). Wie wint deze shoot-out?

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

8 Responses to “David Villa of Wesley Sneijder?”

 1. Jeroen Mirck Says:

  Voor de statistici onder ons: de topscorerlijst van het WK in Zuid-Afrika ziet er tot aan de finale (en de strijd tussen Uruguay en Duitsland om de derde plaats) zo uit:

  1. Villa (ESP), Sneijder (NED) (5)
  2. Klose, Müller (GER), Forlan (URU), Higuain (ARG), Vittek (SLW) (4)
  3. Suarez (URU), Gyan (GHA), Donovan (USA), Fabiano (BRA) (3)

  http://nos.nl/wk2010/statistieken/

 2. Stefan Hilderink Says:

  Gewoon optimistisch blijven en kiezen voor Sneijder natuurlijk!

 3. Twitter Trackbacks Says:

  Tweets about this link […] Wie wordt topscorer van #WK2010: David Villa of Wesley Sneijder? http://bit.ly/9vtk7M #NedSpa #WorldCup

 4. Linda B Says:

  Even David is wearing orange. He obviously knows who will win.

 5. Jeroen Mirck Says:

  Ook voor de Gouden Bal (prijs voor de beste speler op dit WK) zijn Sneijder en Villa elkaars concurrent. De FIFA maakte vandaag de tien genomineerden bekend waaruit zondag een winnaar wordt gekozen:

  Sneijder, Robben (NED), Villa, Iniesta, Xavi (ESP), Özil, Schweinsteiger (GER), Gyan (GHA), Forlan (URU) en Messi (ARG).

  Je mag toch aannemen dat de winnaar van de Gouden Bal ook meespeelt in de WK-finale, dus laten we de laatste vijf maar vast wegstrepen. Villa is puur een goaltjesdief, dus die zal zich moeten focussen op de titel van topscorer. Robben lijkt me uit het Nederlandse kamp een minder waarschijnlijke winnaar dan Sneijder. Volgens RAI Sport (met dank aan onze Nederlandse Italiaan Rob van Kan) zou de uitverkiezing een tweestrijd worden tussen Sneijder en de Spaanse spelmaker Xavi.

  Misschien zegt het iets: Wesley Sneijder werd dit toernooi vier keer verkozen tot Man Of The Match, Diego Forlan (Uruguay) drie keer en de Spanjaarden Xavi en Iniesta beide twee keer. Als dat een voorbode is… We zullen zien.

 6. [Blog] North Soccer Jazz Says:

  […] Wordt zondag 11 juli 2010 de dag dat het Nederlands voetbalelftal zich voor het eerst in de geschiedenis tot wereldkampioen laat kronen? De WK-finale tegen Spanje kijk ik op een bijzondere plek: North Sea Jazz. De organisatie in Rotterdam heeft het programma omgegooid, zodat de line-up in de grote zaal Nile er als volgt uitziet: na eerder op de dag Katie Melua, Buddy Guy en Joss Stone (zelf verkies ik Elvis Costello, elders in Ahoy) is het ’s avonds de beurt aan achtereenvolgens Ben Harper, Nederland-Spanje en slotact Stevie Wonder. North Soccer Jazz, zeg maar. Mocht Oranje dus wereldkampioen worden, dan volgt nog een spetterend optreden, met wellicht Prince als surprise-act. Let’s get this party started! […]

 7. Jeroen Mirck Says:

  Na de dramatische ontknoping van de WK-finale (1-0 winst voor Spanje na verlenging, door een doelpunt van Iniesta in de 116e minuut) gingen ook de individuele hoofdprijzen voorbij aan Wesley Sneijder.

  Diego Forlán kreeg de Gouden Bal voor beste speler van het WK. De voetbaljournalisten gaven hem 23,4% van de stemmen. Sneijder mag zich troosten met de Zilveren Bal. De middenvelder van Oranje werd tweede met 21,8% en bleef daarmee de Spaanse spits en kersverse wereldkampioen David Villa (16,9%) voor.

  Ook topscorer werd Sneijder niet. De Duitse spits Thomas Müller (die net als Forlán een vijfde doelpunt aan zijn totaal toevoegde in de troostfinale) kreeg de Gouden Schoen voor topscorer van het WK 2010. Müller maakte vijf treffers, evenveel als Sneijder, Villa en Forlán, maar hij krijgt de titel omdat hij van dat kwartet ook nog eens de meeste assists gaf.

  Müller werd ook nog eens uitgeroepen tot beste jongere van het toernooi in Zuid-Afrika. De 20-jarige aanvaller van Bayern München hield in die verkiezing de Ghanees André Ayew (20) en Giovani dos Santos (21) uit Mexico achter zich.

 8. [Blog] Donker Zuid-Afrika Says:

  […] Zuid-Afrika stond dit jaar in het centrum van de aandacht. In de eerste plaats natuurlijk vanwege het WK voetbal, waar Oranje het tot de finale schopte. In het verlengde van dat mediaspektakel was er ook de internationale doorbraak van Zuidafrikaanse hiphop: Die Antwoord en Jack Parow stonden beide op Lowlands, terwijl zelfs de kijker van De Wereld Draait Door werd getrakteerd op de besnorde rapper met de langgeklepte pet. […]

Leave a Reply