Meedoen met Mindz

Het leuke van zelfstandig ondernemerschap is dat je je werkveld kunt verbreden. Ik wil meer dan alleen stukjes schrijven en ga dat nu ook echt doen. Het zakelijke social network MINDZ.com maakt vandaag bekend dat ze mij hebben gestrikt als community manager. Op freelance basis ga ik de netwerksite beheren en meedenken over verdere uitbouw.

De oprichters van MINDZ.com, Ronald van den Hoff en Mariëlle Sijgers (CDEF Holding), zijn actief bezig om zelfstandige professionals aan hun netwerk te verbinden. Zij zien in Mirck een belangrijke aanwinst voor hun team. De journalist, die net voor zichzelf is begonnen onder de bedrijfsnaam Mirck Media, gaat vanaf medio april voor enkele dagen per week aan de slag voor MINDZ.

MINDZ.com profileert zich als is een online socio-business netwerk, dat ook offline een ontmoetingsplek wil zijn voor gepassioneerde professionals. Met name de steeds groter wordende groep zelfstandige professionals (ZP’ers) – in Nederland zijn dit er inmiddels al circa 1 miljoen – heeft steeds meer behoefte om zichzelf professioneel op internet te presenteren, te organiseren, online contacten te leggen en gefaciliteerd te worden in de onderlinge samenwerking. Ik ga me inzetten om vooral deze groep extra te activeren.

We trappen onze samenwerking komende donderdag af, wanneer de MINDZ Easter Meetup plaatsvindt in thuishaven Seats2Meet Utrecht. Kom ook langs, en meldt je meteen even aan bij MINDZ, als je dat nog niet hebt gedaan.

Tags: , , , , , ,

10 Responses to “Meedoen met Mindz”

 1. John Kivit Says:

  Gefeliciteerd Jeroen. Leuk!

 2. Mike's Webs Says:

  Leuk, Jeroen! Top!

 3. Kees Romkes Says:

  Welkom ! Mooi om je ervaring, kennis en passie toe te kunnen voegen aan ons team ! Ik kijk uit naar de samenwerking !

 4. Rob Doms Says:

  Gefeliciteerd met deze klus! Je maakt een vliegende start. Mijn nieuwsgierigheid is gewekt. Ik zal de site eens uitproberen.

 5. Olchert Vels Says:

  Gefeliciteerd, met deze klus.
  Zie dat je ZZP’ers wilt activeren. Nu ben ik ZZP’er en wil me aanmelden maar een Gmail-adres wordt niet geaccepteerd.
  Lijkt me een betje een contradictie aangezien veel ZZP’ers dergelijke mailadressen zullen hebben, schat ik in.
  Wellicht idee dit aan te passen voordat je ZZP’ers gaat activeren?

 6. Ronald Bastiaans Says:

  Gefeliciteerd met de uitdaging! Ook succes met Mirck Media ;-)

 7. Jeroen Mirck Says:

  @Olchert: Zelf heb ik me gewoon bij Mindz aangemeld met een Gmail-adres. Ik weet dus niet wat er bij jou is misgegaan. Je opmerking stuur ik even door.

 8. Jeroen Mirck Says:

  Aardig om te zien dat er enkele heel interessante stukken zijn over wat een community manager precies is. Daar wil ik binnenkort ook eens nader bij stilstaan. Als startpunt vind ik deze discussie bij Marketingfacts (die onder meer verwijst naar eerdere publicaties bij Mashable en ReadWriteWeb) heel aardig. De definitie volgens ReadWriteWeb:

  “A community manager is someone who communicates with a company’s users/customers, development team and executives and other stake holders in order to clarify and amplify the work of all parties. They probably provide customer service, highlight best use-cases of a product, make first contact in some potential business partnerships and increase the public visibility of the company they work for.”

 9. Jeroen Mirck » Blog Archive » Mirck Media (5): Belastingdienst op de koffie Says:

  […] Allereerst controleerden de mevrouw en meneer van de Belastingdienst of de omschrijving van mijn werkzaamheden wel klopte die ik had opgegeven bij de KvK. Ik legde uit dat ik naast mijn journalistieke schrijfwerk ook andere activiteiten ontplooi, waaronder presentaties, workshops en het community management voor MINDZ.com. […]

 10. JeroenMirck.nl » Blog Archive » Vara komt met De Joop (en ik ook) Says:

  […] Ik heb het afgelopen half jaar een leuke tijd gehad als freelance communitymanager van het zakelijke social network Mindz.com. Iedereen bedankt, daar in Seats2meet […]

Leave a Reply