KRO Profiel over Rutger Castricum

KRO Profiel portretteerde de vlerkerige PowNews-journalist Rutger Castricum, “de enige parlementaire verslaggever ooit die een politicus vroeg ‘of hij nog geneukt had’ en daarmee alle geschreven en ongeschreven regels van het Binnenhof aan zijn laars lapte.”

In de uitzending, die op 25 oktober 2012 voor het eerst werd uitgezonden, praten journalisten en politici over de invloed van Castricum, onder meer Mei Li Vos (PvdA), Ton Elias (VVD) en Jack de Vries (CDA, nu Hill & Knowlton). Bij mij kwam de KRO eveneens over de vloer, naar aanleiding van mijn confrontatie met en 10 tips tegen Rutger. Uiteraard werd de hoofdpersoon zelf ook met een camera overvallen.

Het programma behandelt in een klein uur veel wat mediawatchers al wel weten, maar is toch een treffend tijdsdocument. Bijna een jaar later, op 17 oktober 2013, wordt het portret herhaald. Bekijk de uitzending hier.

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply