Ondertussen, bij de #TwitterLunch

Twitterlunch Utrecht

Enkele tientallen twitteraars troffen elkaar deze dinsdag in Utrecht voor een #TwitterLunch. De bijeenkomst bij café Hofman aan het Janskerkhof voelde als een reünie. Worden we oud?

Nederland twittert alweer ruim vijf jaar. De early adopters troffen elkaar medio 2007 al in de kroeg, voor een eerste eigen twitterborrel. Later kwamen de TwitNick in het Vondelpark en de Twitterlunches, vaak georganiseerd door @Puur. Werkt zoiets nog wel, anno 2012? Het antwoord is volmondig: ja!

Geweldige gesprekken gevoerd met oude én nieuwe twitteraars. Leuk jullie weer te zien, Jojanneke van den Bosch, Jan Dijkgraaf, @BregIsBack, Gordon Lokenberg, @Kruithoph en al die anderen. Aangenaam kennis te maken (met krachtige handdruk), Aldith Hunkar! Goede organisatie, Anna-Maria! En bedankt voor de foto’s, @Punkmedia aka Henk-Jan Winkeldermaat, de man die me begin 2007 tipte om ook eens iets met dat verduivelde Twitter te gaan doen. Een verslaving was geboren. Een waardevolle verslaving.

Twitterlunch Utrecht

Tags: , , , ,

4 Responses to “Ondertussen, bij de #TwitterLunch”

 1. Jojanneke van den Bosch Says:

  Ha Jeroen,

  ‘t Was inderdaad weer vertrouwd om de groep oude bekenden te zien. En jou dus ook! Mensen die je vrijwel dagelijks door de timeline ziet hollen, werken, leven. En toch deel je dan op zo’n bijeenkomst informatie met mensen die minder via de timeline gaat. Het is een absolute meerwaarde.
  Waarom eigenlijk in je artikel het afwisselende gebruik van twitternaam / gewone naam?

  Groetjes, @jojanneke ;-)

 2. Jeroen Mirck Says:

  @Jojanneke: Inderdaad, face-to-face praat je toch anders met elkaar, met een andere interactie, persoonlijker.

  Waarom ik twitternamen en echte namen afwissel? Geen idee eigenlijk. Waarschijnlijk vond ik die afwisseling gewoon mooier staan, of wil ik ermee uitdrukken dat sommige mensen nog altijd hun ‘eigen’ naam zijn terwijl anderen voor mij toch vooral die eigenzinnige twitternaam zijn. Daarom had ik ook uit nostalgie @Comicbase op mijn sticker/badge gezet. :)

 3. Bregje aka bregisback Says:

  Hoi Jeroen,

  Het was inderdaad een warm bad van oude bekenden. Ook al ben ik niet meer zo vaak op de TL te vinden, deze lunch maakte mijn lichte twittermoeheid meer dan goed! Elkaar zien een aanraken blijft toch altijd een zeer welkome afwisseling op het dagelijkse gekrioel in mijn 2D timeline;-)

  Dus: insgelijks!

  Hartelijke groet, Breg

 4. Jojanneke van den Bosch Says:

  Ha @comicbase :-)
  Thanks! Het is ook fijn om als ‘je eigen naam’ gezien te worden naast je twitternaam. Het één sluit het ander niet uit. :-)

Leave a Reply