De Ochtend: Google Music, iSint en WordFeud

In mijn wekelijkse internetrubriek op Radio Noord-Holland heb ik gisteren een allegaartje aan onderwerpen behandeld. De lancering van Twiet Magazine. De Amerikaanse lancering van Google Music, de langverwachte concurrent van iTunes. Maar het ging ook over Google’s problemen met de Nederlandse privacywaakhond CBP, waardoor het bedrijf een (volgens de Consumentenbond veel te ingewikkelde) opt-out aanbiedt voor de auto’s van Google Streetview die informatie aftappen van lokale wifi-routers. Verder stonden we nog even stil bij enkele Sinterklaas-apps (iSint en RTL’s Club van Sinterklaas) en bij het spelletje waar presentator Arjan Burggraaf en ik allebei inmiddels verslaafd zijn: WordFeud. Als klap op de vuurpijl vroeg Arjan me ook nog even hoe ik toch in vredesnaam op een online dodenlijst terecht was gekomen. Kortom: een afwisselende uitzending. Volgende week maandag ben ik na tienen weer te horen in De Ochtend!

Tags: , , , , , , ,

One Response to “De Ochtend: Google Music, iSint en WordFeud”

  1. Jeroen Mirck Says:

    Webwereld zet enkele misverstanden over de opt-out van Google op een rij. Zo is het niet meer zo dat de auto’s van Google Streetview aan wifi-sniffing doen. “Google is daar in het voorjaar van 2010 al mee gestopt. De huidige methode van dataverzameling is echter veel grootschaliger en fijnmaziger: Android. Iedereen met een Android-toestel waarvan locatiediensten en wifi aanstaan, fungeert als wandelende wifisniffer voor Google. Dat geldt trouwens even goed voor mensen met een iPhone, Blackberry of Windows Phone.” Aangezien het CBP alleen Google in deze kwestie heeft aangepakt, wordt vaak over het hoofd gezien dat andere partijen, zoals Microsoft, Apple, Blackberry en Skyhook exact hetzelfde doen en ook in overtreding zijn.

Leave a Reply