Ondertitel de tiran

Iedereen kent wel die filmpjes met Hitler: een scene uit Der Untergang, voorzien van hilarische commentaren over Facebook, de iPad of Justin Bieber. Voor het goede doel zet Hivos nu ook dit soort mash-ups in: bezoekers van Hivos.nl kunnen heel eenvoudig zelf drie beruchte dictators ondertitelen: de Iraanse president Ahmadinejad, de Libische kolonel Khadaffi (toch al bekend om zijn knullige filmpjes) en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Il. Met deze actie steunt de organisatie “activisten, kunstenaars en bloggers die zich – niet zonder risico – uitspreken voor vrijheid, gerechtigheid en welvaart in hun land”. Zelf heb ik uiteraard ook meegedaan aan de actie “Ondertitel de tiran” met een stukje huisvlijt waarin Khadaffi zich afvraagt: “Waar is Mark Rutte?”

Tags: , , , , , , , , , ,

5 Responses to “Ondertitel de tiran”

 1. Khadaffi en Harry Potter | Denkend aan... Says:

  […] Gepikt van Jeroen Mirck: een hilarische en vindingrijke actie van Hivos waarbij bezoekers zelf toespraken van drie dictators (de Iraanse president Ahmadinejad, de Libische kolonel Khadaffi en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Il) van ondertiteling kunnen voorzien.
  De achterliggende reden van de actie zelf is helaas verre van hilarisch: vrijheid van expressie is op veel plaatsen in de wereld nog lang geen verworven recht. Toch heb ik een hoop lol gehad met Khadaffi over Harry Potter, de staatsbingo van Kim Jong-Il en de bekentenis van Ahmadinejad. […]

 2. madbello Says:

  HA HA, hij is geinig.

 3. Ondertitel je favoriete dictator Says:

  […] Leuke actie van hivos.nl en je kan er geinige dingen mee doen. Maar vergeet niet waar deze actie uiteindelijk om gaat: ”Met deze actie vraagt ontwikkelingsorganisatie Hivos aandacht voor activisten, kunstenaars en bloggers die zich – niet zonder risico – uitspreken voor vrijheid, gerechtigheid en welvaart in hun land. Strijd mee tegen onderdrukking. Spreek je ook uit! Volg @Hivos op Twitter, Like ons op Facebook” […]

 4. Jeroen Mirck Says:

  Het gaat trouwens goed met mijn filmpje op Hivos.nl: Kadhaffi die zich boosmaakt op Mark Rutte is inmiddels 4432 keer bekeken en ontving al 146 likes. Daarmee behoort hij momenteel tot de top-3 van meest bekeken én best gewaardeerde video’s op de actiesite.
  http://www.hivos.nl/Ondertitel-de-tiran/Videos/%28sort%29/mostviews

 5. Jeroen Mirck Says:

  Ondertitel De Tiran heeft een follow-up gekregen. Hivos richt zijn pijlen nu op een vierde tiran: Bashar Al_Assad. Zegt ie nou ‘fuck up’? :)
  http://www.hivos.nl/Actueel/Nieuws/Ondertitel-de-Tiran-richt-pijlen-op-Bashar-Al-Assad

Leave a Reply