Arnoud de Jong over Amsterdam Centraal

Arnoud de Jong (Amsterdam Centraal)

Arnoud de Jong is bekend als blogger Verbal Jam, maar ook hoofdredacteur van groepsblog Amsterdam Centraal, samen met Marleen Zachte. Over de restyling en nieuwe koers van die blog praat hij deze week in Amsterdams Stadsblad. Klik de foto van het interview voor een grotere versie.

“We hanteren geen journalistieke principes. Stadsdeelsecretaris Joke Goedhart van Nieuw-West [over wie De Jong een kritisch artikel schreef, JM] mag reageren als ze wil, daar is de ruimte voor. Maar als je gaat bellen met bijvoorbeeld een stadsdeel om te vragen hoe het nou zit, dan kom je in het voorlichterscircuit terecht en krijg je nietszeggende antwoorden. Daar hebben wij niks mee te maken. We schrijven gewoon dingen op die we ons afvragen. Als we er faliekant naast zitten, zijn we niet te lullig om excuses te maken.”

Als medewerker van Amsterdam Centraal ben ik het op dit punt niet helemaal met Arnoud eens. Als columnist mag je inderdaad schrijven wat je wil (tot de rechter het verbiedt), maar als freelance journalist ben ik van mening dat iedereen zich tot op zekere hoogte aan journalistieke principes moet houden.

In het geval van Goedhart vind ik het gifschip Probo Koala inderdaad een pijnlijk onderdeel op haar CV, maar lijkt me de suggestie dat ze dan niet meer mag werken binnen de Amsterdamse overheid nogal kort door de bocht. Over haar huidige functioneren (dat ik als duo-raadslid van redelijk dichtbij meemaak en dat volgens mij prima is) lees ik niks, terwijl dat toch is waar je iemand nu op afrekent.

Maar goed, weblogs zijn er om de discussie te voeden, en dat doet Amsterdam Centraal zeker. Leesch die blog!

Tags: , , , , , , , , , ,

3 Responses to “Arnoud de Jong over Amsterdam Centraal”

  1. Arnoud Says:

    Om de discussie op één plek te houden heb ik op je kritiek gereageerd op AC: http://tinyurl.com/reacties-op-joke ;-)

  2. Jeroen Mirck Says:

    @Arnoud: Helemaal prima. De discussie over Goedhart hoort thuis onder jouw polemische stuk. Daarom heb ik mijn commentaar daar vanmorgen ook in iets kortere vorm als reactie geplaatst. En ik heb inmiddels ook weer op jouw commentaar daarop gereageerd.

  3. Nathan Croftoon Says:

    Die reacties worden niet geschreven voor discussie maar het is puur eenzijdige negatieve aandachtzoekerij.

Leave a Reply