Wat gaat Twitter met onze foto’s doen?

Het is zover: Twitter is gestart met zijn eigen fotodienst. Wie een tweet plaatst, kan er direct een foto aan linken door op het camera-icoontje linksonder de tweet te klikken. Twitter (inmiddels goed voor 200 miljoen tweets per dag) bezweert dat het ‘most 3rd party images providers’ blijft hosten, maar dit is natuurlijk wel een serieuze concurrent voor partijen als Mobypicture, Flickr en Lockerz.

Twitter legt uit: “In the coming weeks, we’ll add user media galleries, which will let you see the images a user has shared on Twitter. User galleries will include images a user has shared on Twitter, including those uploaded via other services, such as Twitpic, yfrog, and Instagram.”

Er was eerder discussie over wat fotodiensten met jouw foto’s mogen doen, maar het lijkt erop dat Photobucket (waar Twitter mee samenwerkt) niet met jouw foto’s aan de haal gaat. Al wordt Twitter op deze manier wel machtiger: ze beheren nu niet alleen onze gedachten, maar ook onze beelden. Wat gaat Twitter met onze foto’s doen?

Tags: , , , , , ,

2 Responses to “Wat gaat Twitter met onze foto’s doen?”

 1. Robbert Verhoeven Says:

  Even een ander aspect met betrekking tot beheersing van jongerengedrag in relatie tot Social Media.

  Onderzoek wijst uit: ‘Sociale netwerksites ongezond voor tieners’
  Justin Doornekamp

  Rosen bestudeerde 25 jaar lang de effecten van technologie op mensen en in zijn meest recente studie kijkt hij naar de effecten van sociale netwerksites op duizend studenten. Hieruit rolt dat tieners die vaak videogames spelen, chatten of sociale netwerksites bezoeken, vaker last hebben van buikpijn, slaapproblemen, depressie en angstaanvallen. Hij ondervond dat tieners die constant inloggen op Facebook vaker narcistisch gedrag vertonen en meer kans lopen op een niet sociale persoonlijkheid en overmatig alcoholgebruik.

  Rosen stelde een verband vast tussen prestaties op school en sociale media, waaruit blijkt dat tieners die hun gsm binnen handbereik hadden het slechtst scoorden op schooltesten. De resultaten liegen er niet om, al moeten deze wel ietwat gerelativeerd worden. Zo kan het onderzoek volgens de website msnbc.msn.com niet het oorzakelijke verband tussen sociale netwerken en de genoemde negatieve eigenschappen bewijzen. Tieners die deze karaktertrekken al hebben kunnen immers meer geneigd zijn om de netwerksites te bezoeken.

  Rosen zelf ziet niet alleen negatieve consequenties aan overmatig gebruik van sociale netwerksites. “Omdat de platformen communicatie aanmoedigen, kunnen de websites deze kinderen helpen om het echte leven uit te zoeken vanuit een veilige plek,” aldus de psycholoog in een interview.

 2. Sunday View: Instagram Says:

  […] Instagram is volgens sommigen een overhyped foto-appje voor hipsters, maar voor wie graag fotografeert is het vooral een eenvoudige manier om foto’s een vintage accent mee te geven voor je ze deelt op Twitter of Facebook. Wil je jouw kiekje laten lijken op een Polaroid, een negatief of een vergeelde foto uit een schoenendoos van je oma? Dat kan met Instagram. […]

Leave a Reply