De Ochtend: blijste baby?

Vanmorgen maakte ik mijn debuut op Radio Noord-Holland. Voortaan ben ik elke maandag vlak na tienen te gast in het populaire programma De Ochtend om een breed publiek bij te praten over ontwikkelingen op internet. Hoofdonderwerp was ditmaal Twitter, maar we hadden het ook over de Blijste Baby-verkiezing. Presentator Arjan Burggraaf twitterde natuurlijk even een actiefoto van mijn debuut. Niet alleen ik ben trouwens nieuw, want het hele programma is met ingang van het nieuwe seizoen op de schop gegaan:

“Vandaag is het dan zo ver: een nieuwe Ochtend op Radio Noord-Holland! Na met pijn in het hart afscheid te hebben genomen van een aantal trouwe Ochtendcoryfeeën, verwelkomen we de komende tijd maar liefst acht nieuwe vaste gasten. Zo zal vandaag voor het eerst Jeroen Mirck te gast zijn, internetjournalist, die ons bijpraat over het World Wide Web… En Sylvia Platjouw van Santé zal de nieuwe gezondheidsrubriek verzorgen.”

Op mijn weblog zal ik elke maandag terugblikken op de uitzending, die je trouwens hier kunt beluisteren.

Over Twitter heb ik een aparte pagina volgeschreven, dus zal ik me hier even beperken tot de wedstrijd op BlijsteBaby.nl. Het publiek kon foto’s van het eigen kroost insturen en stemmen, maar zoals het een echte internetpoll betaamt liep dat natuurlijk uit de hand. Organisator Pampers moest ingrijpen en lootte uiteindelijk de finalisten. Morgen kiest een jury de allerblijste baby. Renske de Greef schreef er eerder deze maand een leuke column over in NRC.next:

“Er zijn weinig internetverkiezingen zo grimmig als de Blijste Baby Verkiezing. Eerst was er alleen een vermoeden van fraude, doordat oplettende ouders zagen dat er na middernacht op een aantal baby’s honderden malen werd gestemd. „En dan ook nog op lelijke baby’s”, zei de oprichtster van de (hierom heel erg) Boze Ouders Club. Gisteren werd duidelijk dat er inderdaad gefraudeerd is. Blijkbaar geloofden sommige ouders niet genoeg in de natuurlijke overwinningsguitigheid van hun kind, en probeerden ze via illegale weg toch nog aanspraak te maken op een babylevenlang gratis snoetendoekjes.”

Toeval of niet: gisteren ben ik zelf net oom geworden. Dat maakte het onderwerp voor mezelf extra actueel. Behalve de blije baby’s en Twitter besteedde ik ook even aandacht aan het YouTube-filmpje van de week. Dat wordt een vaste rubriek. Wel een beetje apart, want ik kan die video’s op de radio alleen omschrijven. Ditmaal ging het om een gekke boer. Kijken kan hier. Tot volgende week!

Tags: , , , ,

2 Responses to “De Ochtend: blijste baby?”

  1. Jeroen Mirck Says:

    Toegevoegd: link naar de uitzending. http://bit.ly/ad1X2s
    Radio-archief: http://tinyurl.com/archief-rtvnh

  2. JeroenMirck.nl » De Ochtend: Gmail Priority Inbox Says:

    […] Een overvolle mailbox, hoe ga je ermee om? Om orde te scheppen in de chaos heeft Gmail afgelopen week een nieuwe toepassing van de eigen maildienst gelanceerd: Priority Inbox. Met één druk op de knop kun je je eigen Gmail-inbox zodanig laten herschikken dat de belangrijkste mail bovenaan staat. Maar werkt dat ook? In radioprogramma De Ochtend op Radio Noord-Holland, waar ik sinds vorige week elke maandagmorgen over internet praat, deelde ik vandaag mijn eerste indrukken met de Priority Inbox. […]

Leave a Reply