Verhuizing van Emerce

Vandaag hebben we een kafkaeske verhuizing achter de rug. Het begon eigenlijk allemaal gisteren, toen alle redacteuren van Emerce individueel een automatische mail kregen van de facilitaire dienst, met de boodschap dat er diezelfde dag verhuisd moest worden. De verhuizing heette in die mail een ‘incident’, aangevuld met een fraai codenummer. Locatie was nog niet bekend: naar de eerste of de zesde etage. Tegen zoveel ondoordachte dwang protesteerden we succesvol, maar vandaag moest het dan toch echt alsnog gebeuren.

Waarom moet Emerce intern verhuizen? Omdat we in de etalage staan, samen met Management Team en Sprout. Aangezien VNU Media die drie bladen graag samen verkoopt, valt Emerce sinds de bekendmaking dat het te koop staat onder uitgever Berend Jan Veldkamp, ook verantwoordelijk voor het Business-cluster (MT en Sprout dus). Dan is het handig om fysiek dicht bij elkaar in de buurt te zitten.

Toch werden we aanvankelijk dus geacht naar de zesde verdieping te verhuizen. Daar zitten geen businessbladen, maar de IT-afdeling en een zootje online verkopers. Niet echt logisch dus, maar er was toevallig ruimte. Veel ruimte zelfs, want die online verkopers zakken straks af naar de derde etage, waar wij kantoor hielden. Handig bij het IT-cluster, waar Emerce tot voor kort deel van uitmaakte. Is het nog te volgen?

Waren we vandaag naar de zesde verdieping verhuisd, dan zouden we in januari opnieuw onze biezen kunnen pakken om alsnog naar de etage van Management Team en Sprout te gaan. Want daar moesten we uiteindelijk sowieso naartoe. Er was echter even geen plaats, heette het. Onzin, want we zitten er nu gewoon. Met een beetje overredingskracht krijg je toch wat je echt wilt.

Al met al kostte het verkassen slechts een uur of twee, inclusief het weggooien van vele kilo’s papier. (Overbodig geworden rapporten, achterhaalde vakliteratuur, een deel van het eigen Emerce-archief.) Heel tevreden trokken we aan het eind van de middag een fles Moët & Chandon open. Deze champagne hadden we vanmorgen als relatiegeschenk ontvangen van een zakenpartner. Een welkom geschenk.

Toch voelt al dit verhuiswerk redelijk overbodig. Zodra we immers verkocht worden, verhuizen we wederom – ditmaal naar een bestemming buiten de VNU-flat in Haarlem Schalkwijk. Ik kan niet wachten.

Tags: , , , , , ,

6 Responses to “Verhuizing van Emerce”

 1. Sint Smeding Says:

  Het is wel erg symbolisch hoor, van de derde etage via de eerste etage uiteindelijk definitief door de uitgang naar buiten…

  Normaal wordt zo’n verhuizing vast weken van te voren voorbereid. Een pluim dat het jullie in twee uur gelukt is, de champagne is geheel terecht.

 2. Mike's Webs Says:

  Typisch VNU – daar verhuist iedere titel zowat wel een keer per jaar nodeloos naar een andere verdieping.

 3. Henk-Jan Winkeldermaat Says:

  Doet me weer even denken aan mijn verleden bij een uitgever, in 5 jaar 5 keer verhuizen. Niet typisch VNU, ook Reed Business houdt ervan.

 4. Jeroen Mirck » Blog Archive » Kantoorhumor Says:

  […] Sinds vandaag hangt er een cartoon van Peter van Straaten bij het nieuwe kantoor waar de redactie van Emerce in huist. Met een treffende tekst. […]

 5. marnix Says:

  Waarom zitten jullie niet op de bg trouwens, letterlijk in de etalage. dat zou beter zijn… en hang dan ook netjes prijskaartjes in de etalage. :-)
  Veel succes met de perikeltjes!

 6. Jeroen Mirck Says:

  @Marnix: Ik zal het eens voorstellen. Thanks!

Leave a Reply