Social suicide with Iggy Pop

Iggy Pop

Wat is jouw beste dansnummer? Dat is deze maand een van de 31 vragen in de Facebook-groep Soundtrack of You Life. O jee, dansen. Mij wil je niet zien dansen. Ik ben het levende bewijs van wat Frank Zappa in ‘Dancing Fool’ omschrijft als ‘social suicide’.

Toch is er één nummer waar ik in mijn studententijd onbeschaamd op rond durfde te springen. Het nummer is ook lekker hoekig, dus kun je de componist de schuld geven. Al is dat natuurlijk heiligschennis, want David Bowie schreef mee aan ‘Lust for Life’.

Eenieder die Iggy Pop ooit live heeft gezien, weet hoe heerlijk je los kunt gaan op zijn muziek. Raggen, springen, headbangen, airguitaren, palmbomen vernielen, het kan allemaal. Toch is deze ene song zijn meest dansbare ooit. Vanwege de adembenemende drumpartij, vanwege de opzwepende melodie.

Dank je wel, Iggy. En excuses aan al die mensen in de Tilburgse rockbar Extase die ik vroeger al te gretig op hun tenen sprong. Het komt door de levenslust.

Voor Soundtrack of Your Life beschreef ik ook mijn favoriete liefdesliedje, favoriete live-song, favoriete zomermuziek, dat ene nummer in je hoofd en nog veel meer. Doe je ook mee?

Hier nog meer bijdragen aan Soundtrack 2017: favoriete Mama Appelsap, mooiste akoestisch nummer, beste boze beats, eigen sitcom-tune, muziek die je nooit meer wil horen, favoriete herfstnummer, ideale ringtone, recent pas ontdekt, bijna vergeten en méér. Inmiddels allemaal hier verzameld.

Tags: , , ,

One Response to “Social suicide with Iggy Pop”

  1. Jeroen Mirck Says:

    Een leuke muzikale uitdaging: Soundtrack of Your Life, georganiseerd door blogger Noud de Greef. Alle bijdragen staan in een besloten groep op Facebook en zijn dus beperkt toegankelijk. Daarom verzamel ik mijn eigen muziekblogs. Tot aan oudejaarsdag voeg ik dagelijks een update toe aan dit overzicht. Zet Spotify aan (of YouTube) en geniet ervan!

    http://bit.ly/SOYL-2017

Leave a Reply