Het einde van de bestuurscommissies

Stopera-violist

Vanavond heeft de gemeenteraad van Amsterdam besloten: in maart 2018 houden de bestuurscommissies in de zeven stadsdelen op te bestaan. Een dieptepunt in mijn zeven jaar lokale politiek. Natuurlijk, we krijgen er een ander model voor terug (met benoemde bestuurders en lokaal gekozen adviescommissies), maar daarover heb ik van begin af aan gezegd dat ik het een mager alternatief vind. Binnen mijn partij D66 heb ik hierover actief de discussie aangezwengeld, maar dat heeft helaas niet mogen baten.

Na vier jaar deelraad en vier jaar bestuurscommissie komt er volgend jaar dus in principe een einde aan mijn tijd als politicus in stadsdeel Nieuw-West. Dat betreur ik, want het is prachtig om volksvertegenwoordiger te kunnen zijn van je eigen buurt. En die adviescommissie dan? Ik weet het niet, want ik heb mijn twijfels over wat je daar kunt bereiken. Al zal dat moeten blijken in de praktijk. Voor nu overheerst bij mij teleurstelling.

Jeroen Mirck, sinds 2010 lid van D66-fractie in Nieuw-West.

Tags: , , ,

4 Responses to “Het einde van de bestuurscommissies”

 1. Ben Meijer Says:

  Jammer, stond net op het punt contact met je op te nemen met het oog op een plan voor de verbetering van de sociale cohesie. Dit plan is al zo ver gevorderd dat het de komende weken in praktijk gebracht gaat worden.
  Succes met je verdere politieke loopbaan, waar dan ook. Ik heb je van een afstand leren kennen als een positief mens die zich inzet voor de politieke zaak!
  Met vriendelijke groet,
  Ben

 2. Jeroen Mirck Says:

  Dank voor je reactie, Ben. Neem gerust contact op over sociale cohesie, want de bestuurscommissie bestaat in ieder geval nog tot maart volgend jaar. In dat jaar kunnen we lokaal veel aanjagen en in gang zetten, dat onze opvolgers verder kunnen ontwikkelen. En zo te lezen zijn jullie zelf al ver gevorderd met jullie plan. Ik ben dus heel benieuwd!

 3. Ben Meijer Says:

  Wil best een keertje afspreken, ik hoor wel waar en wanneer.

 4. Jeroen Mirck Says:

  Voor de fijnproever: vertrekkend D66-leider Jan Paternotte legt in dit video-interview met Kemal Rijken onder meer uit waarom de college-partijen tot het besluit over het bestuurlijk stelsel zijn gekomen.
  https://youtu.be/77qsd5Ap_sA?t=10m45s

Leave a Reply