Blogparel, Blogbal… Bloggersweek!

Blogparel-2013Wist je dat het deze week Nationale Bloggersweek is? Een beetje toevallig ontstaan, en toch ook weer niet. Komende vrijdag 7 maart is het Blogbal, dat traditiegetrouw inhaakt op het Boekenbal – en dus op de aftrap van de Boekenweek. Afgelopen zaterdag (1 maart dus) was de uitreiking van de Blogparel, een bescheiden blogprijs die voorheen nog wel op het Blogbal werd uitgereikt maar zich uit de spotlights van dat event heeft teruggetrokken. Samen maakt dat een soort van Blogweek. Met prijzen dus, want die werden zaterdag uitgereikt. Wie zijn de blogwinnaars van deze eerste Bloggersweek? 

Ik vond het heerlijk om zaterdag lekker ongedwongen aanwezig te zijn bij de Blogparel-uitreiking. Daar in de kapel van het Centraal Museum had ik geen enkele formele rol: geen organisator, geen jurylid, geen genomineerde. Als oud-juryvoorzitter van de Dutch Bloggies weet ik namelijk als geen ander dat je in al die rollen in meer of mindere mate geleefd wordt. Nu dronk ik gewoon een wijntje en praatte bij met oude getrouwen uit de bloggersgilde.

Peter de Jonge had het prima georganiseerd: mooie locatie, aardige mensen, deskundige jury, korte speeches en geen gedoe. Ik feliciteer hierbij van harte Marten Heijs met de juryprijs (voor zijn blogpost ‘Postbode’) en Ton van Eck alias Dagtaak met de publieksprijs. Poedelprijzen waren er voor de blogs Seizoensgebonden en Moeten We Niet Willen. Voor die laatste blog schreef mijn Twitter-mattie Makbouli de bekroonde blogpost ‘Niet leuk nieuws’, maar ze is daar inmiddels alweer met bloggen gestopt. Zo gaan die dingen. Reden genoeg om evengoed samen een glas te drinken en een blogselfie te maken. Voor de blinden onder jullie: hij staat hierboven.

Genoeg #blogpraat voor vandaag. Ik maak we alweer op voor het Blogbal van vrijdag. Niet in De Balie ditmaal, maar in de beruchte galerie Arti et Amicitiae. Tot daar of tot blogs!

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply